Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19943
De la 07 Ianuarie 2003
106349022

Ponta îi recompensează pe susţinătorii lui Iliescu deveniţi falşi revoluţionari

  • 6 July 2012, 23:00
Guvernul va relua plata indemnizatiilor catre revolutionari, sistata anul trecut de fosta administratie, dar va extinde perioada de esalonare pentru sumele mari, va diminua cu 10% cuantumul indemnizatiilor reparatorii aflate in plata si va sista platile pentru revolutionarii aflati in cercetarea DNA, anunta Mediafax.
Motivand ca decizia fostului Guvern, adoptata la sfarsitul anului trecut, de a nu acorda in 2012 indemnizatiile revolutionarilor a creat dezechilibre in viata beneficiarilor, actualul Executiv va stabili ca aceste indemnizatii vor fi reluate in plata lunar si calculate pe baza unor coeficienti de multiplicare valabili exclusiv pentru acest an. In acelasi timp, Guvernul va diminua cu 10% indemnizatiile reparatorii ale urmasilor Eroilor-Martiri, Ranitilor si Retinutilor aflati la acest moment in plata.
Coeficientii de calcul al indemnizatiei variaza intre 1,00 pentru sotul supravieutuitor, 0,50 pentru parintii celui decedat, 2,00 pentru marii mutilati, 1,65 pentru gradul I de invaliditate, 1,40 pentru gradul II de invaliditate si 1,15 pentru gradul III de invaliditate, conform unui proiect de ordonanta de urgenta. Valoarea indemnizatiei lunare se ridica la 2.117 lei.
"Tinand cont ca sumele necesare platii indemnizatiilor nu au fost prevazute in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2012, se impune asigurarea resursei financiare necesare, precum si diminuarea cu 10% a indemnizatiilor aflate in plata pentru anul 2012", explica Guvernul.
In acelasi timp insa, Executivul va stabili ca indemnizatiile restante, aferente perioadei cuprinse intre luna urmatoare celei in care a fost depusa documentatia care a stat la baza preschimbarii certificatului de revolutionar si luna in care se solicita efectuarea platii, nu vor mai fi platite in intervalul 2012-2014, ci in perioada 2012-2016, in cuantumuri reduse corespunzator.
Astfel, in 2012 va fi platit doar 5% din valoarea sumei restante, in 2013 va fi achitat 20% din suma, in 2014 se va plati 25% din suma, in 2015 inca 25% din suma, iar in 2016 vor fi incheiate platile.
Legislatia actuala stabileste ca aceste indemnizatii restante ar trebui platite in intervalul 2012-2014, in cuantum de 33-34% anual.
Extinderea perioadei de esalonare si reducerea sumei platite anual este justificata de Guvern prin "efortul bugetar semnificativ" pe care il presupune pentru bugetul de stat plata indemnizatiilor restante si numarul foarte mare de cereri care ar trebui onorate financiar intr-o perioada scurta.
O alta decizie pregatita de Guvern este suspendarea la plata a indemnizatiilor de gratitudine pentru un numar de 3.720 persoane cu certificate eliberate ilegal in perioada 1999-2002, pana la finalizarea cercetarilor penale derulate de catre Directia Nationala Anticoruptie. In aceste conditii, numarul beneficiarilor scade la 7.480 revolutionari, pentru care efortul bugetar aferent ultimului semestru din acest an este calculat la putin peste 95 milioane lei. Guvernul mizeaza insa si pe o economie de 86 milioane lei, rezultata din extinderea perioadei de esalonare pentru indemnizatii mari cu reducerea sumei de plata anuala si din diminuarea cu 10% a indemnizatiilor.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cheia cunoaşterii
Italia: Guvernul Monti a aprobat un program de austeritate de 26 mld. euro pentru următorii doi ani
Prăbuşirea leului este rezultatul atacului lui Ponta şi Antonescu împotriva statului democratic
au adus economia României într-o situaţie critică
Germania are îndoieli serioase faţă de legitimitatea măsurilor luate de guvernul Ponta
Comunicat Nova Apa serv - restricţii alimentare cu apă
Nova Apaserv - restricţii de alimentare cu apă din Prut
Presa străină despre circul politic din România
Independenţa justiţiei, în particular a Curţii Constituţionale - condiţie indispensabilă existentei unui stat de drept
Dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, mă retrag definitiv din viaţa politică
Drumul Vorona-Vorona Mare-Joldeşti va fi gata anul acesta
Toate gropile de pe drumurile judeţene vor fi plombate
Botoşani: Ţurcanu se bagă în gunoaiele primarului Portariuc
Costel Şoptic㠄taie şi spânzur㔠în PNL Botoşani
„Oracolul de la Dracşani”
Şi Cârlan promite că va încasa datornicii la apă
Bugetarii îşi petrec concediul pe bani mai puţini
Ceva mai puţini botoşăneni scutiţi de plata Sănătăţii
Inspectorii sanitari vor controla din nou şcolile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă