Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11480
De la 07 Ianuarie 2003
122871547

Ponta: managerii cu liderii sindicali, o sa puna Posta pe butuci

  • 14 May 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Satu Mare, ca vinovati de conflictul de munca de la Posta sunt atat liderii sindicali, cat si managerii companiei, el atragand atentia ca acestia risca sa puna institutia pe butuci si sa-si piarda locurile de munca daca se mai continua in aceeasi maniera, informeaza Agerpres.
Premierul a explicat, intr-o conferinta de presa, ca a facut tot ceea ce tine de pastrarea dialogului intre managementul privat si angajati.
'Eu cred ca sunt vinovati si unii si altii, si managementul si liderii sindicali, pentru ca liderii sindicali de la Posta, din pacate, nu se gandesc cu adevarat la binele angajatilor, se gandesc la cum sa fie ei mai populari, ori acolo trebuie dialog. Eu cred ca au gresit si cei din management, au gresit si liderii sindicali si daca se mai bat mult managerii cu liderii de sindicali o sa puna pe butuci Posta de tot si o sa isi piarda locurile de munca, ceea ce mi se pare cel mai rau lucru si ii consider vinovati si pe unii si pe altii', a declarat premierul.
Acesta crede ca nu se va ajunge la greva foamei, cum au anuntat unii lideri de sindicat, si a reamintit faptul ca responsabilitatea este de ambele parti.
'Mesajul este foarte clar: trebuie sa dialogheze, sa gaseasca solutii conducerea cu liderii de sindicat pentru ca altfel repercusiunile vor fi platite exact de angajati. Ori, nu este corect sa plateasca angajatii pentru ca niste manageri cu lideri sindicali nu se pot intelege', a mai spus Ponta.
Conducerea sindicatului din Posta Romana va decide luni dimineata daca intra sau nu in greva foamei, dupa ce in prealabil, vineri, va avea loc o intalnire a comisiei tehnice a Companiei Nationale Posta Romana din Bucuresti (CNPR) si a Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR), a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al Federatiei Sindicatelor din Posta si Telecomunicatii, Cristian Iancu. Luni dimineata va fi convocat Comitetul executiv al SLPR.
Potrivit acestuia, actiunile de protest declansate si desfasurate de catre SLPR sunt indreptate exclusiv impotriva directorului general Ion Smeeianu si a directorului executiv Rosita Alexe. 'De cand au fost numiti, directorul general Ion Smeeianu si directorul executiv Rosita Alexen au incalcat prevederile Contractului Colectiv de Munca, principiile dialogului social si au ras 6.000 de locuri de munca din Posta Romana', a mai spus Cristian Iancu.
Agentia de stiri HitNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Lecţie de credinţă
„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES
Petru Bogatu: Hess, Rogozin, duba şi misterele lunii mai
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Perchezitii la 49 de sucursale Omniasig
uane Butcher: Joe Biden vine si pentru continuarea combaterii coruptiei, e pacat ca progresele "sa se piarda"
Legislatia UE care a determinat Romania sa blocheze spatiul aerian petru Rogozin
Serghei Lavrov: Ucraina este in pragul unui razboi civil
Seminarul Național de AIKIDO AIKIKAI la Botoşani
PSD: Guvernul Ponta repară nedreptățile regimului Băsescu-Boc (P)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog