Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13049
De la 07 Ianuarie 2003
122873116

Ponta nu s-a mai văzut cu omologul său ungur, Viktor Orban

  • 1 June 2012, 23:00
Premierul Ponta ar fi trebuit, potrivit unor surse convergente, sa aiba o intalnire bilaterala cu premierul ungur Viktor Orban. Reprezentanti ai biroului de presa al Guvernului spun ca, pentru a afla un raspuns oficial, trebuie intrebat insusi premierul, care va avea o conferinta de presa peste cateva ore. Informal, surse guvernamentale sustin ca "nici nu s-a pus problema unei astfel de intalniri".
Totusi, luni, premierul Victor Ponta a spus public ca va urma sa discute cu omologul de la Budapeste despre cazul Jozsef Nyiro.
Surse convergente indica faptul ca prima intalnire bilaterala a premierului Victor Ponta (in marja evenimentului organizat la Palatul Parlamentului, Prietenii Convergentei) trebuia sa fie cu Viktor Orban, premierul ungur. Acesta intalnire nu a mai avut loc.
In programul oferit presei nu aparea aceasta intalnire, insa ea se afla in variantele de lucru. Pe de alta parte, niciuna dintre bilaterale nu aparea in programul oferit presei, din motive de securitate. Ulterior, surse guvernamentale au sustinut ca "niciuna dintre parti nu solicitat o astfel de intalnire", ca "nu s-a pus problema".
Oficial, raspunsul reprezentantilor birului de presa al Guvernului este ca premierul insusi va putea lamuri aceasta problema in conferinta de presa care va avea loc mai tarziu.
De fapt, intalnriea a fost anuntata in avans de insusi premierul Ponta. Luni, in urma declaratiilor presedintelui Parlamentului ungar, Kover Lazslo, care a vorbit despre "comportamentul neprietenos, necivilizat si barbar al noului Guvern roman de a-i refuza lui Nyiro posibilitatea de a se odihni in pamantul natal", premierul Victor Ponta a spus ca sunt inacceptabile aceste declaratii si a spus ca oricum, la sfarsitul saptamanii, va avea o intalnire cu omologul sau Viktor Orban.
In general, conform uzantelor diplomatice, nu anunti o intalnire la acest nivel daca ea nu a fost perfectata sau nu ai semnale ca va exista. Prin urmare, premierul nu putea anunta o intalnire cu omologul sau daca ea nu fusese solicitata si daca nu ar fi existat premisele sa fie acceptata. Premierul ungur are insa o intalnire cu un inalt oficial roman.
Presedintia a actualizat programul presedintelui Traian Basescu, in care initial figura doar intalnriea cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, de la ora 14.50, cu intalnirea de la ora 14.00 cu Viktor Orban.
Premierul Victor Ponta a spus ca nici partea romana, nici cea ungara nu au cerut o intalnire bilaterala, intrucat nu a vrut sa discute o problema litigioasa acum.
"Avand in vedere prezenta de ultima ora a presedintelui Jose Manuel Barroso, nici premierul Viktor Orban, nici eu nu am solicitat o intalnire bilaterala, in care s-ar fi discutat o problema de litigiu. Problemele dintre Romania si Ungaria le vom discuta cu proxima ocazie", a spus premierul. In acelasi timp, purtatorul de cuvant al Guvernului Ungariei, Szijjarto Peter, a spus , potrivit Agerpres, ca partea romana nu a cerut partii ungare vreo intalnire bilaterala intre premierul roman, Victor Ponta, si omologul sau ungar, Viktor Orban.
"E foarte clar ca nu a fost nicio initiativa din partea romana pentru a avea o intrevedere bilaterala intre premierul roman si premierul ungar. Asa ca daca nu a fost nicio initiativa, nu a fost nicio intalnire, dar, cand premierul ungar, a plecat i-a spus domnului Ponta ca este intotdeauna disponibil pentru el, asa ca, daca domnul Ponta vrea sa se intalneasca cu domnul Orban, acesta va fi intotdeauna disponibil", a spus oficialul ungur.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lupta cu datornicii spitalelor continuă în instanţă
Botoşani : 13,8 milioane lei necesari pentru aparatură medicală
Botoşani: Medicii americani vor opera doar la Dorohoi
Titularizarea îşi schimbă iar regulile
Don Juan sancţionat de poliţiştii locali botoşănenei
Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică de Rusalii
Vama Stînca-Costeşti sărbătorită de românii de pe ambele maluri ale Prutului
Sute de copii în vizită la Poliţia de Frontieră
Curaj, Florine, dă-i înainte cu tupeu!
Ioan Rotundu
Situaţie dreamatică la Tudora
neputinţa primarului Lesuc
Horoscop
Bancul zilei : Cine se însoară
O femeie a fost condamnată la moarte prin lapidare
fiind acuzată de adulter
O nouă ameninţare: Încetinirea economiilor emergente
Dacă nu dau dealul ăla la o parte, eu crap
Se poate ajunge si la strămutarea localnicilor la Roşia Montană
dar nu pot spune de acum asta
Preot din cadrul Mitropoliei Moldovei către Victor Ponta:
Muncim ca primarul Iaşului să iasă cu majoritate"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog