Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8588
De la 07 Ianuarie 2003
123142328
pnl

Ponta recunoaşte că are de învăţat de la Polonia

  • 5 June 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la Varsovia, ca Polonia reprezinta un model pentru Romania, punctand ca absorbtia fondurilor europene si reorganizarea administrativa sunt domenii in care tara noastra poate invata din experienta poloneza, transmite Agerpres.
Cu ocazia unei declaratii de presa comune cu omologul roman, premierul polonez Donald Tusk a declarat ca Romania este un exemplu foarte bun despre cum sa te descurci in timpul crizei.
"Am avut ocazia cu aceasta vizita sa discutam despre doua domenii in care Romania are foarte mult de invatat de la Polonia. In primul rand, domeniul absorbtiei fondurilor europene si am considerat ca experienta pozitiva a Poloniei poate reprezenta pentru Romania un exemplu de urmat", a sustinut Ponta, intr-o declaratie comuna cu premierul polonez Donald Tusk.
In context, seful Executivului roman a tinut sa ii multumeasca omologului polonez pentru colaborarea cu Romania in privinta bugetului multianual al UE. "Am discutat mai ales despre o experienta importanta a Poloniei, cea referitoare la reorganizarea administrativ-teritoriala - experientele pozitive ale Poloniei, dar si greselile din care putem invata", a mai spus Ponta.
Premierul a mai precizat ca a discutat cu omologul polonez despre agenda europeana comuna, subliniind ca au optiuni 'absolut identice' despre ceea ce trebuie facut la nivel european in anii care urmeaza.
Un alt subiect de discutie intre Tusk si Ponta a vizat situatia Moldovei si Ucrainei si sprijinul roman si polonez pentru parcursul european al celor doua tari vecine. Premierul Victor Ponta a mai declarat ca pentru Polonia si Romania identificarea de noi surse de energie inseamna un obiectiv strategic care ar aduce independenta si securitate energetica celor doua tari.
''Pentru Romania, ca si pentru Polonia, este esentiala coordonarea noastra la nivelul politicilor europene, am facut acest lucru natural, chiar in cadrul Consiliului European din 22 mai de la Bruxelles - noi surse de energie pentru Polonia, pentru Romania, pentru Europa inseamna un obiectiv strategic.
Inseamna independenta si securitate energetica pentru tarile noastre, lucruri esentiale pentru dezvoltarea celor doua tari'', a afirmat premierul Donald Tusk: Romania - un foarte bun exemplu pentru cum te descurci in criza "Astazi Romania este un exemplu foarte bun de cum sa te descurci in timpul crizei. Cresterea economica a Romaniei in primul semestru, de doua procente, trebuie laudata", a afirmat Tusk, intr-o declaratie comuna cu premierul roman Victor Ponta.
Seful Guvernului de la Varsovia a subliniat ca Romania este de ceva vreme un partener strategic al Poloniei, dand asigurari ca trateaza cu respect acest lucru. Potrivit lui Tusk, relatiile bilaterale dintre cele doua tari sunt exemplare. Premierul polonez a subliniat ca un aspect important il reprezinta relatiile economice dintre cele doua tari. In context, el a mentionat ca Victor Ponta i-a vorbit despre modul in care Romania a trecut prin criza economica si despre efectele pe care aceasta le-a avut asupra romanilor care au fost nevoiti sa suporte taieri bugetare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dragoste… oarbă
Lecţia Becali
Ioan Rotundu
Salariul mediu net din aprilie
cCele mai mari salarii au fost in bănci iar cele mai mici în turism
Alimentele si băuturile nealcoolice au deţinut, anul trecut, 41,9% din consumul gospodăriilor
pentru educaţie, cheltuielile au reprezentat 0,6%
Producătorii de energie eoliană se gândesc să acţioneze în judecată statul român
Fost premier sloven condamnat la închisoare cu executare
COMUNICAT DE PRESĂ – primnarul Ovidiu Portariuc
Uvertura Mall anunţă inaugurarea clubului de bowling
Botoşani: Ce s-ar întâmpla la o reducere cu 70% a preţului alimentelor
gluma cu instalaţiile de biogaz
Lucrarea mult aşteptată a ieşit de sub tipar
lansarea volumului, vineri, ora v12.00, la Biblioteca judeţeană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog