Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6699
De la 07 Ianuarie 2003
123195636
pnl

Ponta se consideră mai deştept ca lui Kover Laszlo şi nu se lasă provocat

  • 6 June 2012, 23:00
"Noi suntem mai destepti, nu ne lasam provocati", a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern, facand referire la afirmatiile din ultimele zile facute de Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.
Ponta le-a le-a cerut ministrului de externe, Andrei Marga, si ministrului de interne, Ioan Rus, "fermitate si inteligenta" in gestionarea "provocarilor" venite din partea lui Kover Laszlo. De asemenea, le-a mai solicitat sa nu ezite sa propuna masuri impotriva acestuia, in cazul in care incalca regulile nationale si europene. Ponta a caracterizat atitudinea lui Kover Laszlo ca fiind "realmente provocatoare si irationala".
"Daca incalca orice regula nationala si europeana, va rog sa nu ezitati sa imi propuneti masuri de luat impotriva domnului Kover. In acelasi timp, va rog pe toti sa aratam ca noi suntem mai rationali. Ca sa ma exprim mai nediplomatic, noi suntem mai destepti, nu o sa ne lasam provocati si nu o sa ducem lucrurile dincolo de limita normala", a spus Ponta.
"Vreau sa multumesc celor doi ministri, ministrul de Externe si ministrul de Interne, pentru modul ferm, dar in acelasi timp rational si echilibrat, in care au gestionat provocarile, realmente o atitudine provocatoare si chiar iresponsabila a presedintelui Parlamentului din Ungaria, cel care impotriva tuturor regulilor de buna vecinatate si a regulilor europene se afla in aceasta perioada in Romania intr-o campanie electorala pentru o forta politica extremista', a mai spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a declarat marti ca presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, ar putea fi declarat persona non grata in Romania, daca "prin atitudinea sa va depasi limita legalitatii si a bunelor relatii" dintre cele doua tari. Victor Ponta a afirmat ca liderul ungar "face campanie pentru o forta politica extremista" si in cazul in care "prin atitudinea sa va depasi limita legalitatii si a bunelor relatii guvernul nu va ezita sa ia o masura decisa de ministerul de Externe in acest sens".
Intrebat concret daca oficialul maghiar ar putea fi declarat persona non grata, Victor Ponta a raspuns: "Ar putea".
"Sper sa se abtina de la declaratii jignitoare la adresa Romaniei", a mai spus primul ministru.
"Statul roman are dreptul de a expulza orice cetatean al Uniunii Europene daca considera ca acesta a incalcat legislatia tarii, lucru pe care eu cred insa ca nu l-am facut. Consider ca acea expresie de comportament iresponsabil are mai mult o conotatie politica si eu doresc sa ma comport in mod corespunzator. Dar trebuie sa admitem ca tot ceea ce fac si spun nu trebuie sa fie intotdeauna pe placul primului ministru Ponta. Asa sunt regulile politicii si, din considerentele diferentelor de mentalitate si valorice, nu trebuie sa fim mereu de acord unii cu altii", a spus, la randul sau, Kover Laszlo.
Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns marti dupa-amiaza la Targu Mures, unde a afirmat ca nu exista niciun temei legal pentru ca vizita sa in Romania sa nu poata avea loc, intrucat aceasta nu are legatura cu reinhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, ci este efectuata in calitate de "persoana fizica si datorita statului pe care il detine in PCM", respectiv presedinte de onoare.
Kover a sustinut totodata ca nu isi va prezenta scuze pentru declaratiile facute la adresa Guvernului roman, explicand ca nu a facut "barbar" Guvernul, ci doar metodele la care acesta a recurs. De asemenea, el s-a declarat convins ca dupa alegeri "apele se vor linisti".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dialog în miez de noapte
Platforma electorală a candidatului Florin Plian, comuna Curteşti
Ponta taie din elanul interimatului ministru Liviu Pop
Prima stradă din România care se spală singură
Declinul democraţiei în Ungaria şi Ucraina
De ce nu trebuie votat CJ USL
Ioan Rotundu
Politica stalinistă aplicată de Rada de la Kiev românilor din Ucraina
Limba “moldoveneasc㠓 recunoscută ca limbă regională
Voinicia ministrului Economiei s-a topit în faţa "băieţilor deştepţi"
Teatrul "Vasilache" vă invită la spectacol
Indignare față de dezinformarea practicată de USL Botoşani
Zvăpăiata Maricică şi iubirea de RVG
Ioan Rotundu
Botoşani/Tudora: Puntea buclucaşă şi miliardul dispărut în… buzunare
Gospodării botoşănene afectate de ploi
Ziua Porţilor Deschise la Casa Ventura
Jaf de peste două miliarde lei la Casa de amanet Fabio
AJOFM Botoşani vrea să pună ţiganii la muncă
Botoşănenii sunt interesaţi de Programul Rabla
Casa Corpului Didactic are şef nou, de ieri
Calendarul mazilirii şi numirii de noi inspectori şcolari
Vineri, 8 iunie, Megaconcert Ana Lesko la Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog