Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8361
De la 07 Ianuarie 2003
76863441

Ponta trebuie să decidă până luni înlocuirea lui Ioan Mang

  • este în joc credibilitatea sistemului de învăţământ
  • 11 May 2012, 23:00
Partidul Democrat Liberal ii cere premierului Victor Ponta sa decida pana luni inlocuirea lui Ioan Mang de la conducerea Ministerului Educatiei, a anuntat vineri fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.
Acesta a mai declarat in cadrul unei conferinte de presa ca "tactica de a solicita Academiei Romane sa se pronunte asupra plagiatului nu face decat sa prelungeasca o stare de fapt care este intolerabila". Fostul ministru al Educatiei a precizat ca analizarea cazurilor de plagiat intra sub jurisdictia Consiliului National de Etica din cadrul ANCS si ca Academia Romana nu dispune de procedurile necesare pentru a se pronunta asupra plagiatului.
"Demisia nu este o drama, in acest caz este o datorie, in joc fiind credibilitatea sistemului de invatamant", a declarat Catalin Baba. Cele mai importante declaratii ale fostului ministru al Educatiei, Catalin Baba:
In acest moment exista trei declaratii ale unor cercetatori din Israel, Taiwan si Japonia, cadre didactice si cercetatori care certifica cu probe incontestabile existenta unui furt intelectual.
Consiliul National de Etica din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica este institutia abilitata conform legii sa judece aceste cazuri de plagiat.
Tactica de a invita Academia Romana sa se pronunte asupra plagiatului, tactica folosita de premierul Victor Ponta, nu face decat sa prelungeasca o stare de fapt care este intolerabila.
Si nu pentru ca Academia nu ar avea personalul, ci pentru ca nu are procedura necesara pentru a se pronunta asupra plagiatului.
In acest moment, PDL ii cere domnului premier sa decida pana luni inlocuirea ministrului Educatiei cu o persoana care sa aiba integritatea necesara sa conduca examenele din aceasta perioada.
Demisia nu este o drama. In acest caz, demisia este o datorie pentru ca in joc este credibilitatea sistemului de invatamant.
Atunci cand exista o suspiciune de plagiat, orice persoana din Romania poate sa sesizeze acest Consiliu National de Etica. Nu se iau in considerare anonimele, ci doar documentele originale care sunt asumate de o persoana.
Pe adresa Consiliului National de Etica sosesc carti, articole din Romania impreuna cu carti si articole din care se presupune ca s-a plagiat.
Consiliul National de Etica ia legatura cu persoanele din tara sau strainatate care se presupune ca sunt plagiate pentru ca acestea sa se pronunte daca considera ca e vorba de un plagiat sau nu.
Acum s-a depasit aceasta faza, pentru ca sunt trei cercetatori care s-au pronuntat in acest caz.
Acest dosar impreuna cu punctele de vedere ale celor care au fost plagiati intra in evaluarea acestei comisii. Ea poate sa faca apel la experti straini sau poate sa judece, daca lucrurile sunt clare, prin membrii ei.
Comisia de Etica are 11 membri, iar decizia de plagiat se ia cu votul a opt dintre membri.
E o procedura care poate sa dureze 90 de zile. Este o procedura care e destul de lunga tocmai pentru ca lucrurile sunt serioase si nimeni nu doreste sa faca nicio presiune asupra acestei institutii.
In acest moment, dat fiind faptul ca o parte din documentare s-a efectuat si exista raspunsul colegilor din strainatate, cred ca lucrurile vor merge mai repede.
Consiliul National de Etica judeca din punct de vedere profesional, fara ingerinte politice, fara sa fie legate de functia unei anumite persoane care este judecata.
Conform Legii Educatiei Nationale, daca aceste articole au fost utilizate pentru a obtine o avansare in grad didactic, atunci se pierde automat si gradul didactic. In cazul unui plagiat dovedit, persoana isi pierde dreptul de a mai profesa in invatamantul superior.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Armonie conjugală
Oficiali NATO îngrijoraţi de declaraţiile filoruse şi filochineze ale lui Marga
Colonelul GRU, prietenul comun al lui Marga şi Putin
Petru Bogatu
Spania are mari probleme cu ţintele de deficit bugetar
CEDO a dat o lecţie dură bugetarilor români
Angela Merkel califică Ucraina drept "dictatură"
Instanţa a suspendat decizia CNA de înjumătăţire a licenţei OTV
Câştigătorii concursului “Prietenii Pompierilor”
Nu da „în noi” că dai în „tine”!
Ioan Rotundu
Botoşani: Solidaritate la Dracşani
un tânăr ucis la Satu Mare îngropat din mila satului
Voinicia lui Balan s-a muiat în faţa zmerului Ţurcanu
Portariuc vrea să fie ales primar pentru corectitudine şi promisiuni
Botoşani: Incompetenţa şi despotismul, criterii pentru şefia IŞJ
Şicane pe seama medicamentelor între farmacişti şi CAS
Medicii au un nou Cod deontologic. Mai trebuie săî-l şi respecte
Concurs de civilizaţie francofonă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă