Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Europarlamentare
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10194
De la 07 Ianuarie 2003
122895843

Popescu muşcă, dar cu colţii altora

  • 23 October 2007, 23:00
În PNL Botoşani se conturează un nou scandal, ce pare a fi generat de orgoliile politice ale unor membri ce se cred îndreptăţiţi moral să repare nişte greşeli imorale comise anterior. Patru liberali, respectiv Marin Brichiseală (foto), Ovidiu Mimor şi Dan Constantinică, toţi membri ai Biroului Permanent Judeţean, cărora li s-a alăturat şi Constantin Rotaru, ca preşedinte al Comisiei de Onoare şi Arbitraj s-au trezit brusc cuprinşi de remuşcări faţă de greşelile trecutului şi vor o curăţenie morală în partid.
Ei susţin că la alegerile din martie a acestui an, ce-au avut loc în PNL, de dragul lui Câmpanu şi a lui Florin Ţurcanu, au recurs la fraudarea alegerilor. Numai că „devotamentul” lor faţă de actuala conducere PNL, în dauna prevederilor statutare, a fost „trădat”, Câmpanu şi Ţurcanu transformând PNL-ul într-o societate cu răspundere limitată.
Practic, nemulţumirile celor patru pornesc de la faptul că au fost marginalizaţi de către Câmpanu şi Ţurcanu, atunci când cei doi au luat decizii importante în partid, cum ar fi schimbarea şi numirea unor şefi în fruntea instituţiilor deconcentrate. Văzându-se negăbaţi în seamă, cei patru s-au plâns la conducerea centrală a PNL; cerând anularea alegerilor anterioare şi sancţionarea statutară a actualei conduceri. Din informaţiile noastre rezultă că în spatele celor patru s-ar afla Cornel Popescu, cel care a candidat şi a pierdut cu brio preşedinţia PNL la acele alegeri din martie a.c., contestate abia acum.
În primul rând, nu poţi să nu râzi de demersul prostesc al celor patru. De vreme ce ei au încălcat Statutul partidului, fapt recunoscut public abia acum, apoi ei sunt cei care ar trebui, nu sancţionaţi statutar, ci daţi afară din partid. Dar au cei patru dreptul moral de a contesta actuala conducere PNL, despre a cărei imoralitate noi am publicat suficiente dovezi? Nu sunt şi ei tot atât, dacă nu şi mai mult, de imorali?
S-o luăm metodic. Marin Brichiseală, fost primar de Corni, a fost şutuit din funcţie de către electoratul comunei în urma alegerilor din 2004. În cele două mandate de primar (1996 – 2004) şi-a încărcat conştiinţa cu multe ilegalităţi. Poate că, având în vedere calitatea sa de profesor, cornenii i-ar fi iertat multe, dar în preajma alegerilor din 2004 olteanul Brichiseală, oploşit în bogata comună Corni, i-a făcut pe localnici „moldoveni proşti”. Eticheta lui Brichiseală către corneni îşi are corespondent în afirmaţia a unui alt oltean arogant, fostul prim-secretar PCR Ploştinaru, care din „moldoveni împuţiţi” nu ne scotea.
Cornenii nu l-au mai votat, iar amanta fotului primar Brichiseală a rămas cu vila neterminată. De numele său, ca primar, se mai leagă distrugerea unui iaz şi realizarea unei asocieri păguboasă financiar pentru primărie. Acum, păstrându-şi vechiul nărav de a ciupi din banii publici, Brichiseală mulge primăriile cu primari naivi, în sensul că le întocmeşte fel de fel de studii de fezabilitate pentru accesare de programe. Afacerea este prosperă, dar nu pe măsura aşteptărilor lui Brichiseală, care ar fi vrut să se bucure de sprijinul lui Câmpanu şi Ţurcanu. Cum cei doi l-au refuzat, Brichiseală dă cu morala peste ei.
Ovidiu Mimor şi-a pierdut dreptul la morală când era preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani, perioadă în care a sărit dintr-o ilegalitate în alta. Presa vremii i-a consemnat isprăvile. Din ţărănist s-a făcut liberal şi a ajuns directorul Spitalului judeţean. A nenorocit, financiar vorbind, şi această unitate spitalicească. A fost schimbat de către şi mai imoralii Oprişanu şi Câmpanu. Schimbarea lui Mimor este consecinţa unei lupte între imorali, nimic mai mult.
Dan Constantinică n-are nimic în comun cu aceste răfuieli. Numele său a apărut în memoriul înaintat conducerii PNL de la Bucureşti, graţie lui Brichiseală, care l-a înscris din oficiu, ca să dea credibilitate acuzaţiilor lor.
În schimb, Constantin Rotaru este un personaj pitoresc al lumii interlope a Botoşanilor. Nu ştiu cum a ajuns liberal, şi încă unul de frunte. Din mecanic auto a ajuns miliţian, după un curs de şase luni, cum era moda vremurilor comuniste. Borfaş din firea-i ce n-are lecuire, a fost epurat din miliţie, pe când era şeful postului din Răchiţi. După 1990 a conceput fel de fel de combinaţii financiare, de la traficul cu maşini uzate din Occident la matrapazlâcuri mai mărunte. Eliminându-l pe Constantinică, care a ajuns în treuca cu lături liberale fără vrerea sa, constatăm că mai rămânând trei contestatari ai actualei conduceri a PNL. Trei imorali vor să înlăture de la conducerea partidului pe alţii doi. Iar în spatele celor trei se zice c-ar sta Cornel Popescu, care-i muşcă pe cei doi, dar cu colţii celor trei. Frumoasă lecţie de moralitate politică! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul a rezolvat o problemă socială de prim rang
tot mai aproape de adeverinţele necesare recalculării pensiilor
Inaugurare de drum, pe o ploaie torenţială
Proconsul va concerta la Botoşani
Prima înfrăţire dintre România şi Canada a fost consfinţită de Botoşani
Flutur s-a hotărât pe cine să susţină la europarlamentare
Ţâbuleac vrea ca ministrul David să scoată Apa Grup din impas
Conţac recunoaşte că Programul SAMTID a eşuat
Metehne miliţieneşti, în vremuri poliţiste
Ioan Rotundu
Cheeky Girls la un pas de căsătorie în ”Happy Hour”
Comunicat de presă
Horoscop
Scârba de secretară
Lista candidaţilor PLD la europarlamentare
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 24 octombrie
Are 25 de ani, este ambţioasă şi poate vinde orice
Şase copii vor participa la etapa naţională „Floare de colţ”
Oprişanu renunţă la aparatul de radioterapie profundă pentru ceva mai modern
aparat de 80 miliarde lei pentru tratarea canceruluio nouă secţie de oncologie
Populaţia şcolară e în scădere
Şcoala nr. 17 rămâne pe podium, la educaţia rutieră
Agenţii economici instruiţi cu privire la bolile profesionale
Încă trei şcoli recepţionate
Lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog