Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20061
De la 07 Ianuarie 2003
122905710

Popescu şi cretinismul politic

  • Ioan Rotundu
  • 29 July 2011, 23:00
Ieri, adică vineri 3 aprilie, după ce am publicat editorialul intitulat „Câmpanu şi noile sale gafe”, a sunat la redacţie Corneliu Popescu. Cu tupeu, omul s-a arătat deranjat de faptul că l-am catalogat drept un om de afaceri şi politic ratat. Şi cu mai mult tupeu, a încercat ca prin violenţă de limbaj să obţină numărul de la telefonul meu mobil. Pentru că s-a simţit trimis la plimbare, a lăsat numărul său de, cu somaţia imperioasă de a-l suna eu.
Chiar dacă l-am criticat în repetate rânduri, sub aspectul activităţilor sale nereuşite atât ca om de afaceri cât şi ca om politic, totuşi aveam o oarecare brumă de respect, mai ales faţă de anii pe care i-a desfăşurat la catedră, ca profesor de matematică. Dar după telefonul de ieri, am realizat că acea brumă de respect era de fapt consecinţa lipsei mele de cunoaştere totală a personalităţii sale.
Pentru că numai dacă suferă de cretinism, putea Popescu să creadă că eu îl voi suna, pentru că aşa a ordonat el celui cu care a vorbit la redacţie. Eu nu sunt sluga acestui Popescu, n-am fost şi nu sunt angajatul său, nu mi-a fost şef în vreun fel şi nici nu fac parte din categoria acelor jurnalişti pe care el i-a plătit de-a lungul anilor să scrie cât de frumos şi deştept este el, Corneliu Popescu, din Suliţa.
E drept, în intervalul anilor 1996 – 2000, cât timp am fost consilierul pe probleme media al senatorului Dinu Secrieru, care era şi preşedintele PNL, cu Popescu am avut o colaborare politică. Dar niciodată n-am acceptat să fac compromisul de a scrie altceva decât am crezut eu că este realitatea.
Dimpotrivă, când un grup de pretinşi ziarişti locali l-au tapat de peste 100 milioane lei vechi, prin anul 2000, când l-au prostit să finanţeze o fiţuică săptămânală menită să-i asigure o imagine pozitivă în rândul electoratului, l-am atenţionat că se află într-o mare eroare şi că este luat de fraier. S-a convins după numai cele patru numere, cât a apărut fiţuica, că a fost tras pe sfoară şi că n-a acumulat nici un fel de capital politic.
Supărarea lui Popescu că l-am declarat un om de afaceri şi politic ratat, este dovada subţirimii gândirii sale şi a cretinismului politic de care suferă, incurabil bag seamă. Ca fost demnitar în Guvernul Tăriceanu, ce-i drept ajuns pe uşa din dos, Popescu ar fi trebuit să ştie că editorialul este forma prin care un jurnalist îşi exprimă o opinie personală despre o problemă de interes public. Iar dacă n-aş fi jurnalist, este dreptul meu fundamental şi constituţional totodată, ca cetăţean, să-mi exprim o opinie despre politicieni, oameni de afaceri sau persoane care aspiră la favorurile publice, care îmi cer votul sau acceptul de a le recunoaşte anumite merite în ierarhia socială.
Art. 29 din Constituţia României „Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă”, completat cu Art.30 „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.” sunt extrem de clare pentru orice om cu gândirea normală.
Dacă acest Corneliu Popescu vrea să devină un om respectabil, cum a şi fost până a deveni politician, n-are decât să se retragă din viaţa publică, să renunţe la a mai aspira la privilegiile puterii şi să-şi continue viaţa în sistem privat. Până atunci este dreptul meu să-l judec aşa cum cred de cuviinţă. Iar concluzia mea este că omul politic Corneliu Popescu este un ratat, un personaj ieşit din atenţia electoratului. Ca dovadă este ultima sa încercare de a deveni preşedintele Consiliului Judeţean, încercare eşuată lamentabil şi încheiată într-un mod ruşinos. În urma alegerilor locale din vara anului trecut n-a adunat decât vreo mie de voturi, insuficiente ca măcar să fie validat consilier judeţean.
Iar acest om, în cretinismul lui politic, îşi permite să mă confunde cu slugoii din presa locală care au întins mâna şi au luat banii săi, pentru a scrie ce li s-a comandat. Îi recomand să citească tot ce s-a scris de vreo zece ani încoace, despre afacerile sale şi eşuările politice şi va putea concluziona şi singur că este o persoană ratată. Cel puţin sub aceste două aspecte.
Eu n-am făcut decât să rezum în opinia mea fapte deja cunoscute.
4.04.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Ferma de vaci Mihai Viteazu - Ungureni video
Pumnul în gură!
Ioan Rotundu
Borş cu fasole de să-ţi baţi copiii
Războiul cumnatelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog