Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20986
De la 07 Ianuarie 2003
80546972

Porc nu, lapte nu, miel nu, ce dracu’ să mâncăm de Paşte?

  • Ioan Rotundu
  • 23 April 2013, 23:00
În vremurile lui Ceauşescu ni s-a interzis consumul cărnii de porc pentru că este o carne grea, supune stomacul la efort şi noi nu ne mai puteam concentra asupra discursurilor sale pline de învăţăminte despre cât de fericit poate fi omul când făureşte zi şi noapte societatea socialistă multilateral dezvoltată.
După decembrie 1989 ne-am bucurat o perioadă de bunătăţile preparate din porcul nostru crescut cu lăturile din casă. Apoi, au venit europenii şi ne-au pus că e toxic consumul de carne de porc crescut în curtea ţăranului.
N-are carnea E-uri, nu cere organismul medicamentele produse de companiile europene, nu-i bună de consumat. Aşa că ne-au dat ei carnea lor, de la porcul crescut cu substanţe chimice şi hormoni, de o iei de pe grătar precum este talpa de cauciuc. Ne dau şi medicamente, mai scumpe ca la ei că munţii noştri aur poartă şi ei ştiu să-l pună în valoare.
A venit rândul laptelui să fie otrăvit cu alfatoxină şi cu alţi microbi de care omenirea n-a auzit câtă vreme vaca a fost hrănită vara cu iarba câmpului şi iarna cu juchi de strujeni şi sfeclă furajeră.
Iată că, mai nou, nici carnea de miel nu mai este bună. Cică ar conţţine mult colagen, ceea ce este otrăvitor până la moarte. Mielul născut de oaie şi sacrificat la greutatea de 3- 4 kg, cum făceau bunicii noştri, de-l mâncau cu tot cu oase, nu mai avem voie. Ne este permis doar miei de la 13 – 14 kg greutate, adică exact miei aduşi de prin Europa şi vânduţi prin Carefour sau Kaufland. Ăşti-as buni, că n-au pic de seu, nu miroase a oaie, friptura nu cere salată de sfeclă roşie cu hrean.
Ceauşescu avea nutriţioniştii săi care ne ţineau lecţii de cum să ne hrănim fără să consumăm alimentele de bază: carne, lapte, ouă, pâine. Iată că regimul Ponta ne tratează cu aceeaşi grijă, punând nutriţioniştii săi să ne ferească de otrăvurile cu care străbunii noştri reuşeau să trăiască suta de ani.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi de la Institutului de Cercetări Alimentare, adică aflat în slujba lui Dan Voiculescu, noul stăpân al acestui institut ne atrage atenţia să cumpărăm miei spre o greutate a acestora de minimum 13-14 kg.
"Un miel de cinci-şase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, iar asta îl face indigest. Cel mic, după ce l-ai pus la cuptor, nu mai rămâne nimic din el, are foarte multă apă şi colagen. Colagenul este gelatina care dă şi piftia. Mielul mic nu este sănătos, are şi foarte multe substanţe care îngreunează foarte tare metabolismul. Pentru cei care suferă de probleme digestive - bilă, pancreas -, este periculos mielul mic", ne-a declarat Mencinicopschi.
Piei satană, nici las mielul de Paşti nu mai avem dreptul?! (I.R.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sondajul bărbăţiei
Gastronomie: Omletă pentru pofticioşi
Va găsi Primăria Botoşani o „victimă”?
În rând cu lumea bună a USL: consilier judeţean condamnat
Daimler vrea să construiască o uzină în România
Botoşani: Mafia imaşurilor
Ioan Rotundu
Zilele oraşului sărbătorite în stil Cănuţă om sucit
Ioan Rotundu
Şmecheria corecţiilor financiare
Apa din stratosfera lui Jupiter provine de la coliziunea cu o cometa
Parlamentarii au modificat CPP pentru a nu mai fi trimişi în judecată
cum au fost puşi la zid procurorii judecătorul de cameră are puteri discreţionare
Radu Mazăre susţine că i s-a cerut mită de la un minister pentru un aviz
mă duc să discut cu Ponta
Ecou la reportajul "La ușa duhovnicului Iustin Pârvu"
Uvertura Mall găzduieşte expoziţia ,,Un colţ de artă,,
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă