Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25432
De la 07 Ianuarie 2003
122885499

Portariuc cface noi demersuri pentru o agricultură ecologică

  • 23 June 2011, 23:00
Ovidiu Portariuc, vicepreşedintele PSD Botoşani, a trimis astăzi o scrisoare tuturor europarlamentarilor români de la Bruxelles în care susţine Declaraţia Comună pentru reformarea Politicii Agricole Comunitare 2013 (PAC 2013).
Pentru susţinerea noilor politici în domeniul agricol, Federaţia Food SOV CAP, care cuprinde asociații de fermieri, ecologiști, organizaţii de sănătate publică și dezvoltare din 24 de state, a iniţiat o Declaraţie Europeană Alimentară şi Agricolă ce prevede promovarea unei alimentaţii sănătoase şi a unei agriculturi durabile.
Susţinerea acestei declaraţii este o formulă de sprijin pentru europarlamentarii care vor vota astăzi reforma din sectorul agricol. Coordonatorul Departamentului Economic a identificat puncte comune în noile politici PAC 2013 şi viziunea sa în domeniul agricol:
„Această Declaraţie este în acord cu viziunea mea proprie pentru dezvoltarea unei agriculturi durabile şi sănătoase în România. Noile politici agricole din spaţiul comunitar se îndreaptă către dezvoltarea unei agriculturi ecologice. De aceea, am decis să pun umărul la votul final care se va da astăzi în Parlamentul European pentru asigurarea unei politici coerente care va duce la o alimentaţie sănătoasă şi îi va ajuta pe toţi fermierii din spaţiul european”, a declarat Ovidiu Portariuc.
Cele mai importante principii care se regăsesc în Declaraţia Oficială sunt: garantarea agriculturii şi producţiei alimentare fără organisme modificate genetic, prin susţinerea cultivării soiurilor de seminţe tradiţionale; protejarea resurselor limitate ale solului şi apei, creșterea biodiversităţii şi protejarea animalelor; promovarea modelelor de alimentaţie sănătoase, respectând în acelaşi timp obiceiurile culturale de alimentaţie şi tradiţiile regionale; modificarea comerţului internaţional cu produse agricole în sprijinul agricultorilor şi lucrătorilor agricoli din Europa Centrală şi de Est.
Liderul PSD Botoşani a mai declarat că va lupta pentru implementarea noilor politici agricole şi la nivelul judeţului Botoşani, el făcând deja primul pas în această direcţie prin campania privind declararea publică a judeţului Botoşani – Zonă Liberă de Organisme Modificate Genetic. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Berlusconi cel deştept şi… paraşuta
Ambiţiile şi orgoliile au dus Maternitatea Botoşani la dezastru
Asistenţii medicali botoşăneni se pregătesc de migraţie
Clasificarea spitalelor este contestată, fără succes deocamdată
IŞJ Botoşani Iar n-are basni pentru plata concediilor la profesori
Caricatura zilei
Salariaţii din CJ s-au lenevit de frica regionalizării
Referendum cu banii alocaţi pentru calamităţi
La Dorohoi, Festivalul "Mugurelul"
Dacă UDMR nu e de acord cu oferta 8+2, vom renunţa la proiectul reorganizarii
Două milioane de români beau vârtos
Primele lovituri de tun
Copiii din UE vor beneficia de plata mai rapidă a alocaţiilor de întreţinere
Trib indigen, descoperit în pădurea tropicală amazoniană
Volkswagen a creat o maşină care se conduce singură
complet automat, până la viteze de 130 km/h
Parlamentul European a ridicat imunitatea lui Severin
Abdicarea regelui Mihai a fost un act de trădare a interesului naţional
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog