Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25931
De la 07 Ianuarie 2003
83831935

Portariuc îşi încheie mandatul cum l-a început: minţind

  • Ioan Rotundu
  • 2 June 2016, 23:00
Astăzi, deşi afară ploua intens, am fost nevoit să ies din bloc pentru a mă deplasa la sediul Tele’M şi UPC. Am ieşit din holul blocului la ora 10.15 iar holul era curat. Când m-am întors în jurul orei 13.00, deja în hol erau împrăştiate mai multe pliante ale PSD cu primarul Portariuc şi fotografii de grup cu susţinătorii săi. Pe scara unde locuiesc toţi sunt nemulţumiţi de prestaţia primarului Portariuc şi ori de câte ori au prilejul să mă întâlnească îmi cer să le spun botoşănenilor adevărul. Asta fac şi acum! Am ridicat unul dintre pliante şi l-am desfăcut pentru a vedea ce cuprinde.
În primul rând mi-a atras atenţia titlul scris cu alb pe fond roşu „Primare Ovidiu Portariuc”. În situaţia dată Portariuc nu este primar ci candidat la funcţia de primar. Un primar în funcţie care a scris pe posterul său acelaşi text, tot primar PSD, a fost obligat de Biroul Electoral Comunal să retragă posterele şi să le refacă cu precizarea că are statutul de candidat.
Pliantul cuprinde false afirmaţii despre o serie de investiţii că ar fi realizate prin meritul lui Portariuc. Sunt multe dar mă opresc doar la trei:
- a investit în mandatul său 72 milioane de euro., afirmaţie falsă pentru că el n-a accesat nici un fond de investiţii, toţi banii primindu-i de pe urma proiectelor lăsate moştenire de Flutur:
- guvernul PSD a modernizat drumul Botoşani – Suceava, iarăşi afirmaţie falsă pentru că toată documentaţia a fost întocmită de guvernul Boc. Când Ponta a venit la guvernare în aprilie 2012 a blocat lucrările şi le-a reluat după doi ani ca şi cum ar ar fi meritul său;
- a început şi a finalizat investiţia Cornişa. Total fals, pentru că investiţia a primit-o cadou de la Flutur, a tergiversat începerea lucrărilor pentru a reface licitaţia după cum i-au fost interesele, a pierdut finanţarea europeană iar lucrările nu sunt finalizate;
Şirul afirmaţiilor false continuă pe tot pliantul. Nici în ceasul al 12-lea Portariuc nu a considerat să ne acorde puţin respect şi să nu ne mai prostească în faţă. Tirajul pliantului este de 10.200 bucăţi, preţul de tipărire fiind în jurul a jumătate de miliard de lei. Botoşănenii trebuie să ştie că aceşti bani cheltuiţi de Portariuc pe minciunile sale vor fi suportaţi de noi toţi pentru că după alegeri el va primi banii înapoi de la bugetul ţării, aşa cum a hotărât PSD-ul când a foit la guvernare cu Ponta premier.
Un alt pliant tipărit în tiraj de 120 mii exemplare l-a preamărit pe Costică Macaleţi, omul cu o carieră politică fără nicio realizare de seamă dar care vrea acum să preia conducerea Consiliului Judeţean Botoşani. Şi pliantele sale stăteau aruncate în hol.
Cei care au distribuit aceste pliante, pe ploaia de afară, probabil au fost aleşi după chipul şi asemănarea lui Portariuc şi a celor din PSD. Puteau să pună pliantele în cutiile poştale din hol. au preferat să le arunce pe jos ca să atragă atenţia locatarilor. s-au ales doar cu înjurăturile pe care le merită din plin. Din păcate, aşa cum am afirmat, costul acestor pliante îl vom suporta noi toţi, ticăloşii politici având grijă să-şi apere buzunarele iar cu ce agonisesc de pe urma funcţiilor primite să devină ei cât mai rotofei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vizita lui Juncker la Moscova, criticata de sase europarlamentari, printre care si Cristian Preda
Cod Portocaliu de ploi in Moldova, de joi pana vineri
Liderii corupţiei şi botoşănenii
Ioan Rotundu
Nu este exclusa varianta numirii unui nou premier tehnocrat dupa alegerile din toamna
Donald Tusk cere partizanilor unei integrari europene totale sa renunte la visele utopice
Juncker: Prea multa Europa va ucide Europa
Deputatii germani au adoptat o rezolutie prin care recunosc genocidul armenilor
Ultima misiune a elicopterului SMURD ce s-a prabusit in R. Moldova
Horoscopul zilei de 3.06.2016
Bancul zilei: Ajutor cerut poliţistului
lumea lu' Rotundu: Fata Verde
Politico.eu: Sase fete ale putredei politici romanesti
M-am saturat sa votez. Sa vedem ce iese din asta
Când lipseşte profesionalismul jurnalistic
Ioan Rotundu
Botoşani: La Văculeşti se pregăteşte o mare fraudă electorală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă