Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22035
De la 07 Ianuarie 2003
122882102

Portariuc, dacă tot îl muţi pe Sf. Gheorghe, mută şi Paştele!

  • Ioan Rotundu
  • 17 April 2016, 23:00
Prin vuvuzela Cosmin Andrei viceprimarul (foto), primarul Ovidiu Portariuc şi-a i-a anunţat intenţia ca Zilele oraşului să fie sărbătorite în 5, 6 şi 7 mai, în asemenea condiţii sărbătoarea patronul Botoşaniului, Sf. Gheorghe, să fie lăsată fără conţinut. Nu este prima încercare de o asemenea tâmpenie a cuplului social-democrat Ovidiu Portariuc – Cosmin Andrei. Anul trecut, mai exact în 26 martie 2015, aceeaşi vuvuzelă Cosmin Andrei anunţa că Zilele oraşului nu se vor mai organiza în 23 aprilie, adică de Sf. Gheorghe, ci în zilele de 1 şi 2 mai, vechea sărbătoare comunistă de anvergură fiindu-el mai dragă socialiştilor decât cea creştină a Sf. Gheorghe.
Cică la 23 aprilie se va organiza doar slujba religioasă, masa şi distracţia urmând a fi date de primarul Portariuc începând cu prima zi de campanie electorală, adică 5 mai. Pentru că tot interesul lui Portariuc este ca să se folosească de pretextul Zilelor oraşului Botoşani pentru a cumpăra imagine electorală pe banii pe care-i va aloca Primăria pentru eveniment la care se vor adăuga banii strânşi din sponsorizări.
Una peste alta, primarul Portariuc nu va putea fi acuzat că oferă mită electorală sub formă de porţii cu mâncare şi vin pentru că evenimentul va fi trecut în cârca întregii comunităţi municipale pe motiv de mare sărbătoare istorică.
A mai motivat cuplul Portariuc – Andrei că sărbătoarea Sf. Gheorghe fiind spre sfârşitul postului Paştelui, botoşănenii nu vor putea să mănânce şi să bea, să se distreze pentru că nu-i creştineşte aşa ceva. Iată cum brusc morala creştină le-a împovărat conştiinţa celor doi social-democraţi şi din smerenie şi pioşenie ortodoxă mută sărbătoarea din post.
Sărbătoarea Sf. Gheorghe a mai căzut până acum de câteva ori în plin post al Paştelui dar nici lui Egner, nici lui Flutur nu le-a trecut prin cap să mute sărbătoarea oraşului la o dată care să le pice lor bine. Sărbătoarea Sf. Gheorghe nu poate fi despărţită de Zilele oraşului Botoşani pentru că ele se completează reciproc şi sunt inseparabile în timp.
Dar celor doi membri PSD nu le pasă de respectul pentru istoria şi tradiţiile oraşului pe care au pretenţia că-l reprezintă şi conduc de patru ani, mai ales atunci când interesul lor este unul pe viaţă şi pe moarte: ori la primărie, ori la puşcărie! Dacă tot vrea primarul Portariuc să mute sărbătoarea Sf. Gheorghe pe 5 mai, să mute şi sărbătoarea Paştelui începând cu aceiaşi zi, Învierea urmând a avea loc în noaptea de 4 spre 5 mai. .
Dacă tot pun ei de un hram electoral de proporţii, totul pe bani publici şi din sponsorizări, împărţirea a câtorva zeci de mii de ouă roşii, culoarea mult dragă socialiştilor, ar mai convinge câteva babe ştirbe şi moşnegi răblăgiţi să vină la vot pentru a-l vota primar pe nepotul de ideologie a lui Iliescu.
Pe 22 aprilie se va rosti sentinţa definitivă în dosarul „Referendumul”, inculpat Liviu Dragnea. Poate că Sf. Gheorghe se va răzbuna luminându-i pe judecători să-i dea lui Dragnea câţiva ani de puşcărie cu executare. Până seara ar fi depus după gratii iar celor doi social-democraţi le va veni mintea la cap şi de frica DNA-ului va lăsa sărbătoarea să se desfăşoare cum a aşezat-o în calendar istoria şi nu după cum le sunt lor interesele.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Musaca de miel
Bancul zilei: C e-a văzut şi spus Gigel mamei
Presa-m gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.04.2016
Lumea lu' Rotundu: Revoluţia la Botoşani
Dezvăluirile prof.dr. Petrea Curcă despre ofiţerii de securitate botoşăneni. 12 încercări de eliminare fizică a sa. Rolul jucat de miliţianul colonel Nicolae Cheptanaru
Papa Francisc a parasit insula Lesbos, insotit de 12 refugiati sirieni pe care ii va gazdui la Vatican
TVR: Romania ar putea sa nu participe la Eurovision; Televiziunea publica datoreaza EBU peste 10 milioane euro
Marian Munteanu, despre acuzatia ca ar fi facut comert cu arme: Eu in viata mea nu am facut comert cu nimic
Cu exceptia unor discutii politice, nu am avut niciun fel de alta colaborare cu Virgil Magureanu
Tribunalul Bucuresti a trimis la Curtea Constitutionala o sesizare in privinta alegerilor locale intr-un singur tur.
Autorul sesizarii este ziaristul Liviu Avram care si-a depus candidatura pentru Primaria Capitalei
Ministrul Educatiei, Adrian Curaj: As vrea ca elevii sa stea mai mult la scoala, dar sa nu aiba teme excesive acasa
Horoscopul zilei de 18.04.2016
Botoşani: Cum au fabricat procurorii DNA noi probe împotriva comisarului şef Cucoreanu
Poliţia darabani a anchetat la Lişna dreptul la asociere
E imoral, e indecent, dar votaţi-mă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog