Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15913
De la 07 Ianuarie 2003
122875980

Portavocea ideologică a imperialismului rus ameninţă cu război Chişinăul

  • Oazu Nantoi: Nu mă ameninţaţi cu război la mine acasă
  • 19 June 2013, 23:00
Declaraţii taioase au fost făcute în timpul emisiunii Fabrika de la Publika TV. "Îi mulţumesc că mă ameninţă cu război, în timp ce a venit acasă la mine", a declarat analistul politic Oazu Nantoi, după ce politologul rus Aleksandr Dughin a spus că Rusia va folosi forţa în Transnistria, dacă NATO va veni în Moldova, transmite Romanian Global News.
"Înainte de a spune despre visul euroasiatic, scoateţi trupele militare din Transnistria. Să arate Rusia că nu ne ia drept vasal, ci ca partener de discuţii, că nu trebuie să fim robi în Uniunea Euroasiatică, ci vom fi parteneri cu drepturi egale. Uniunea Euroasiatică înseamnă mult zgomot din nimic. Dacă Uniunea Europeană înseamnă o serie de reguli bine definite, atunci Uniunea Euroasiatică este un balon de săpun. Nu e corect să spui că Uniunea Europeană înseamnă doar homosexualism", a subliniat analistul politic de la Chişinău.
În acelaşi timp, Oazu Nantoi a acuzat Rusia că susţine regimul separatist din estul Republicii Moldova.
"Diferendul transnistrean este un conflict între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Rusia este unicul stat care sfideză cinic suveranitatea Republicii Moldova şi care susţine acest regim falimentar şi xenofobîn regiunea de Est a ţării", a mai spus Nantoi.
"Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea graniţelor şi ca blocul NATO să nu fie la hotar. Acesta este obiectivul primordial. Pentru asta vom face orice scheme şi formule. Trupele ruseşti din Transnistria garantează că NATO nu va intra în acest spaţiu. Credeţi că nu avem ce face cu armata? Ştim şi fără analiştii voştri ce să facem cu ea, avem un teritoriu mare de apărat. Rusia va face apel la folosirea forţei în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova", a subliniat politologul rus.
Totodată, Aleksandr Dughin susţine că diferendul transnistrean poate fi rezolvat doar prin apropierea Moldovei de Rusia prin integrarea în Uniunea Euroasiatică. "Moldova poate intra doar în NATO şi atât, dar nu şi în Uniunea Europeană, care se distruge. Cheile soluţionării diferendului transnistrean sunt la Moscova. Conflictul transnistrean are soluţie. Trebuie să ne integrăm în Uniunea Euroasiatică şi se rezolvă totul", a mai spus politologul rus.
Aleksandr Dughin este un politolog, sociolog şi filosof rus şi este ideologul partidului "Rusia Unită", formaţiune care se află la guvernare în Federaţia Rusă.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Oferta Oanei Roman
Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8
Alertă alimentară: Fructe congelate cu virusul hepatic A
Dar Popescu ce preţ are?
Ioan Rotundu
În toamnă vreau să facem o reformă reală a aparatului public central
Cele mai importante amendamente adoptate la revizuirea Constituţiei
Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost adoptat de Comisia parlamentară
ce etape are de parcurs proiectul până la referendum
Modificarea Statutului parlamentarilor privind imunitatea, neconstituţională
Serviciu gratuit de informaţii juridice, implementat la bibliotecile din judeţ
Alune americane
Botoşani: Pelerinaj la sicriul cu duhovnicul Iustin Pârvu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog