Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17009
De la 07 Ianuarie 2003
122902658

Portocalii nu glumesc. După PSD a fost decapitat şi PNL-ul

  • Câmpanu a plătit pentru că s-a opus prefectului Roan şi preşedintelui Ţâbuleac
  • 5 April 2009, 23:00
Prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat cu prilejul prezenţei sale duminică la Botoşani, în cadrul delegaţiei teritoriale permanente a PNL Botoşani, că, în urma dezbaterilor ce au avut loc s-a decis să fie mandatat să propună Biroului Politic Central şi Comitetului Naţional Executiv încetarea mandatului actualei conduceri, în speţă a preşedintelui Liviu Câmpanu şi Biroului Judeţean şi ideea unei conduceri interimare care să se ocupe de pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru ca imediat după acestea, în maxim două luni să se organizeze Conferinţa Judeţeană.
„A existat şi propunerea domnului Câmpanu, una destul de rezonabilă dar, din păcate, prevederile statutare nu ne permiteau. Anume, aceea de a demara procedurile de convocare a Conferinţei încă de pe acum. În statut avem o prevedere care nu ne permite să organizăm conferinţe judeţene cu o perioadă de timp de minim trei luni până la alegerile parlamentare sau la alegerile pentru Parlamentul European. I-am mulţumit domnului Liviu Câmpanu pentru activitatea laborioasă pe care a depus-o împreună cu echipa Biroului Judeţean şi rezultatele deosebite obţinute. Sunt convins că în PNL se va mobiliza şi mai mult pentru alegerile extrem de importante din acest an, unde avem obiective extrem de serioase. La Parlamentul European avem ca obiectiv să obţinem peste 20% pentru a arăta o creştere clară a partidului”, a precizat Orban.
Proaspătul lider demis, senatorul Liviu Câmpanu a evidenţiat că speră ca decizia luată în cadrul delegaţiei teritoriale permanente să aducă organizaţiei succese mai ales că responsabilitatea este mare. „Ceea ce s-a întâmplat azi la Botoşani este cu indulgenţă undeva în afara statutului şi foarte aproape de statut. Dacă punem toate merele în acelaşi coş şi vorbim de dizolvarea Biroului Politic şi propunerea unui altul interimar este absolut OK, dar dacă luăm în calcul retragerea sprijinului pentru preşedinte atunci este vorba clar de o persoană şi trebuia să fie un vot secret. Acest lucru este o vendetă politică şi dacă acum două săptămâni eram bun pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, dacă eram în altă tabără, acum, dacă am avut principii pe care le-am exprimat public, nu mai sunt bun nici pentru a fi preşedinte al filialei până la viitoarele alegeri”, a subliniat Liviu Câmpanu care speră că statutul va fi respectat şi decizia nu va fi votată de Comitetul Executiv Naţional.
Acesta spune totodată că ceea ce i s-a întâmplat îl face şi mai puternic, lucru pentru care nu îşi va da demisia fiindcă este sigur că nu a primit un vot de neîncredere din partea colegilor liberali. „Sunt convins că voturile primite sau neprimite astăzi, nu au fost decât gloanţele plecate dintr-o armă ţinută de o mână portocalie. Preşedintele Consiliului Judeţean este cel care ţine în vârful pixului fondurile judeţului. A folosit această presiune pentru a încerca să influenţeze votul unei părţi din membrii delegaţiei permanente. Pe de altă parte, preşedintele CJ îşi doreşte ca cei zece consilieri ai PNL să răspundă fără să crâcnească la comanda sa, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. De asemenea preşedintele CJ are nevoie de un loc călduţ la PNL pentru a se retrage la un moment dat, ştiute fiind conflictele care există între el şi liderul PD-L”, afirmă Câmpanu, specificând că un alt jucător care i-a pus beţe în roate este prefectul Cristian Roman, presionând, prin instituţiile de control din subordine, primarii şi viceprimarii liberali.
„Este vorba şi doar de o simplă răzbunare. În 2007 am fost cel care şi-a dorit schimbarea lui din funcţia de prefect fiindcă la acel moment făcuse pasiune pentru o anumită formaţiune din acest judeţ. Probabil pe aceste motive am fost considerat o persoană incomodă. Nu îmi dau demisia fiindcă am fost tot timpul un luptător. Nu am primit nimic pe degeaba. Am fost sunat de primari şi viceprimari care m-au asigurat că îmi vor da votul de încredere dacă va fi prin procedura secretă. Dar, mi-au mai spus că, dacă va fi prin ridicare de mână, să nu mă aştept la susţinerea lor. Am un băieţel şi atunci când îi voi povesti de momentul preşedinţiei mele la PNL nu vreau să trebuiască să îi spun că am demisionat din partid că aşa a vrut cineva. Asta după ce în 2008 am obţinut 43.000 de voturi la preşedinţia Consiliului Judeţean, în condiţiile votului uninominal şi aproape 23.000 voturi la Senat. Nu aş putea face asta fiindcă atunci copilul meu ar spune că are un tată slab. Prefer să lupt în continuare şi să îmi apăr dreptul meu pe care mi-l dă statutul PNL”, a mai adăugat liderul liberal.
Iritat de declaraţiile senatorului Câmpanu, Ludovic Orban a furnizat doar pe scurt punctul său de vedere. „Mie nu îmi place să polemizez. Decizia a fost luată de delegaţia permanentă cu 121 voturi pentru, un vot contra şi 7 abţineri. Este adevărat a fost luată la vot deschis, dar nu cred că sunt eu un Bau – Bau de care să se sperie oamenii şi să voteze în funcţie de prezenţa mea”, a punctat prim vicepreşedintele PNL. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sfârşit de săptămână incendiar
Noi transformări uluitoare la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Comentariul comentariilor LIV
(Ioan Rotundu)
Noi realizări ale tinerilor români în cercetarea ştiinţifică la Montréal
un proiect de cercetare la care participă şi doi români-canadieni,
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 6 aprilie
Horoscop
Dezamăgirea doctorului
Premii garantate de până la 9000 euro
Joacă tot aşa cum conduce şi judeţul
A pus ochii pe Carla Bruni
Graba i-a întors basculanta cu roţile în sus
În biroul primarului de Corni nu miroase a gunoi
Nemulţumirile cetăţenilor din Vorona, în atenţia poliţiştilor botoşăneni
Ministrul educaţiei crede că la Universitatea „Petre Andrei” s-au eliberat diplome false
Ludovic Orban prevede că românii vor face foame
Andorescu, al patrulea ministru care promite că va termina lucrările la Liceul A.T. Laurian”
Cu ochii pe micii comercianţi
Peste 30 % din lucrările în Centru Vechi au fost abordate
Cinci sute de mii de oameni riscă să ajungă muritori de foame
Bolnavii cronici nu vor mai fi primiţi la reanimare
ei vor fi lăsaţi la mila Domnului
Pensiile mai mari vor fi impozitate cu 90%
Consiliul Judeţean îi jumuleşte rău pe medicii de familie
Guvernul Boc va reduce indemnizaţiile de şomaj
Flutur - cel mai puternic om al momentului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog