Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3440
De la 07 Ianuarie 2003
122889089

Portugalia: Justitia acorda circumstante atenuante unui barbat care si-a batut cu bata sotia adultera,

  • in timp ce era tinuta de fostul amant / Judecatorii au evocat Biblia, unde femeile infidele erau ucise
  • 26 October 2017, 23:00
O decizie a unui tribunal portughez care afirma ca violenta fizica folosita de un barbat fata de sotia sa, care il inselase, este "de inteles", argumentand ca Biblia spune ca femeia adultera trebuie pedepsita cu pedeapsa cu moartea, a starnit indignare in Portugalia, unde Consiliul Superior al Magistraturii a deschis o ancheta, scrie AFP.
Intr-o prima etapa, CSM a exclus o interventie, invocand independenta tribunalelor, dar scandalul declansat a condus in cele din urma la deschiderea unei anchete.
Potrivit presei locale, femeia avusese o aventura cu un barbat, dar a decis sa ii puna capat. Amantul i-a spus atunci despre aventura sotului, care a decis sa divorteze. Ulterior, cei doi i-au trimis femeii mai multe mesaje de amenintare. Ulterior, fostul amant a rapit-o si, in timp ce o tinea, ex-sotul a lovit-o cu o bata in care erau infipte tinte metalice. Ranile provocate nu i-au pus viata in pericol.
Judecatorii unui tribunal din Porto (nord), al doilea oras al tarii, au acordat insa circumstante atenuante fostului sot, condamnandu-l la 15 luni de inchisoare cu suspendare si la o amenda de 1.750 euro, in conditiile in care procurorii cereau trei ani si jumatate de inchisoare, cu executare. Si fostul amant a primit o pedeapsa usoara.
"Aduleterul comis de o femeie este o conduita pe care societatea o condamna si o condamna puternic", se arata in decizia tribunalului, care afirma ca "intelege violenta barbatului, victima acestei tradari", care a fost "umilit de sotia sa".
"In Biblie putem citi ca femeia adultera trebuie pedepsita cu moartea", arata acest text, care vorbeste si despre lapidarea femeilor infidele in anumite societati si de o lege portugheza din 1876 care prevede pedepse usoare pentru un barbat care isi ucide sotia care l-a inselat.
Decizia, publicata luni, a starnit puternice reactii in Portugalia.
O petitie lansata pe retelele sociale pentru a protesta impotriva deciziei a strans deja 15.000 de semnaturi, iar un apel la proteste publice este prevazut vineri.
Agentia de stiuri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerire amoroasă
Horoscopul zilei de 27.10.2017
Proiectul lui Tudorel Toader ii ia masiv din prerogative presedintelui Romaniei
il scoate din procedura de numire a procurorilor-sefi si ii reduce libertatea de numire a presedintelui la Curtea Suprema
Hocus-pocus cu taxe si impozite.
Programul de guvernare al PSD si coabitarea Dragnea - Tudose produc efecte tot mai nocive in economie
Bani luati de la infrastructura, 2,5 milioane de lei pentru statuile lui Martin Luther si Jean Calvin
si inca un milion de lei la Patriarhie
Cristina Tarcea, sefa instantei supreme, cere retrimiterea proiectului legilor justitiei de la Parlament la Ministerul Justitiei,
pentru "finalizarea procedurii legale pe care MJ si-a asumat-o ca initiator"
Gabriela Firea da un nou ajutor social: 1.200 lei/luna pentru familiile monoparentale.
Ce ajutoare a mai acordat pana acum primarul Bucurestiului si ce impact au
În cazul şcolii din Tudora, ÎŞJ a trimis în anchetă un inspector „dresat”
Ioan Rotundu
Revolutie fiscala anuntata la Guvern:
Salariul minim brut pe economie creste la 1.900 de lei / Pensia minima creste la 640 lei, contributiile trec in sarcina angajatului iar impozitul pe venit scade la 10% / Scad contributiile pentru Pilonul II de pensii
Autostrazile electrice: solutia pentru transportul mai curat pe distante mari
Schimbare majora pentru firme din 2018:
Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de 16% din profit - Guvern
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog