Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5272
De la 07 Ianuarie 2003
90612541

Potenţialii directori şi inspectori şcolari se vor cunoaşte după 30 aprilie

  • 25 March 2012, 23:00
Se apropie valul concursurilor pentru funcţii în şcoli şi IŞJ. După 30 aprilie, nu va mai fi niciun motiv de amânare a concursurilor pentru funcţiile de directori de şcoli, inspectori şcolari şi şefi de inspectorat. De la acea dată va fi cunoscută componenţa Corpului Naţional al Experţilor în Management Educaţional.
Deocamdată, aproape 400 de cadre didactice botoşănene au trecut de prima etapă, cea a selecţiei online, pentru a ajunge în rândul experţilor în management educaţional. Dacă vor să mai fie directori de şcoli sau inspectori şcolari, profesorii trebuie să ajungă în Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional.
Ei vor fi evaluaţi, iar în data de 30 aprilie, urmează să fie emis ordinul de ministru care confirmă înscrierea celor promovaţi în Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. Ministerul Educaţiei doreşte să aibă oameni competenţi în funcţii, astfel este motivată această selecţie a cadrelor didactice care vor funcţii.
„Reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor ca cei care vor ocupa funcţii de conducere în învăţământ să aibă experienţă în management”, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean .
În acest sens, înainte de a participa la concurs, candidaţii la funcţii precum cea de director, director adjunct sau inspector şcolar trebuie să fie membri ai Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional.
De asemenea, membrii corpului vor fi înregistraţi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în registrul naţional al experţilor în management educaţional. Până pe 12 martie profesorii s-au înscris în această cursă, pe 13 martie a fost afişată lista cuprinzând candidaţii admişi în urma introducerii informaţiilor în formularul de selecţie online.
Între 14 şi 20 martie, cei admişi după etapa online şi-au depus portofoliile la Inspectoratul Şcolar. Apoi Inspectoratul Şcolar a transmis ministerului lista candidaţilor admişi, iar în perioada 23 martie – 5 aprilie va avea loc evaluarea portofoliilor de către Minister.
Rezultatele vor fi afişate în 6 aprilie, ulterior urmând ca Inspectoratul Şcolar să întocmească listele cuprinzând candidaţii promovaţi în urma evaluării portofoliilor şi le va trimite la minister. În data de 30 aprilie urmează să fie emis ordinul de ministru care confirmă înscrierea celor promovaţi în Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Infidelitatea soţiei
Elegie. Pentru Blaga.
Platforma Civic㠓Acţiunea 2012”: Marşul pentru Unire de la Chişinîu
De ce ICR-ului de la Chişină i se permite trădarea intereselor româneşti!
Şofer împuşcat de un poliţist în misiune
Slovenia: Guvernul va tăia din salarii şi ajutoare sociale
Bulgarii protestează la pretenţiile noastre teritoriale
Victor Ponta: vrea premier, dar după alegeri
ANAF declanşează controlul marilor averi
Barack Obama va închide fereastra diplomatică spre Iranul
Romania va avea, in premieră, un vicepreşedinte la BEI
Botoşani: Noile aventuri ale preotului Ivasuc
Dinamica economiei - Constantin Bursuc, om de afaceri dorohoian
Ioan Rotundu
Valeriu Zgonea ne-a dat lecţii de demagogie politică
demnitarul PSD s-a făcut de râs, necunoscând realităţile de prin partea locului
Meditaţii gratuite pentru tinerii care vor să dea bacaul
Botoşani: Scoli împovărate cu datorii imense la constructori
Şcolile botoşănene sunt lipsite de pericole
Cine mistifică adevărul?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă