Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
982
De la 07 Ianuarie 2003
123189919
pnl

Potlogăriile lui Panaite sunt doar vârful unui aisberg mafiot ce jefuieşte Nova Apaserv

  • Ioan Rotundu
  • 28 January 2023, 18:22
Despre Petru Panaite, angajat casier al Nova Apaserv pe zona Flămânzi – Frumuşica şi care a încasat sume de bani de la zeci de abonaţi la reţeaua publică de apă, fără a le elibera chitanţă, am scris în articolul intitulat „Noi Hoţii ale angajaţilor din societatea Nova Apaserv”.
Am aşteptat ca după publicarea articolului să primesc un punct de vedere de la conducerea societăţii, dar în afară de o tăcere totală şi extrem de suspectă nici o altă reacţie. Cum obişnuiesc să urmăresc evoluţia în timp a subiectelor abordate, aşa am procedat şi în cazul casierului Petru Panaite, consilier PNL al oraşului Flămânzi, deci cu o substanţială protecţie politică.
Joi, 26 ianuarie a.c., m-a deplasat în oraşul Flămânzi pentru a încerca să aflu mai multe despre modul şi împrejurările prin care casierul Petru Panaite a încasat de la zeci de cetăţeni suma de 350 lei cu titlu de branşament la reţeaua publică de furnizare a apei de către societatea specializată Nova Apaserv, fără a emite chitanţă legală, deşi în unele cazuri a trecut şi un an de zile.
Am discutat cu Ioan Puşnei, cetăţeanul care a depus plângere la Poliţia Oraş Flămânzi prin care l-a acuzat pe Petru Panaite de înşelăciune. „Poliţia a început să facă cercetări, dar cu o anumită timiditate. În schimb, Panaite a trecut la ameninţări la adresa mea şi a celor care l-au reclamat că ne învaţă el minte. Am adus cazul la cunoştinţa lui Sorin Ciobanu, şeful Serviciului Antifraudă de la Nova Apaserv. Acesta s-a arătat a fi bun colaborator cu noi şi chiar voia să facă o anchetă dar după numai o zi m-a contactat telefonic şi mi-a cerut să nu mai dau la oameni numărul său de telefon şi funcţia pentru că-i fac necazuri” – mi-a explicat Ioan Puşnei.
Cu fostul primar Constantin Pitorac, care tocmai venise de la o şedinţă a Consiliului Local Flămânzi, discuţia a fot una mai elaborată. Era şocat că Puşnei l-a ameninţat. Pitorac mi-a explicat că taxa de branşament încasată de Panaite a fost un pretext, o înşelăciune, pentru că reţeaua de apă s-a extins prin proiect finanţat din bani europeni iar branşarea la reţea era gratuită pentru că cheltuiala era prinsă în finanţarea proiectului.
Pitorac a primit ameninţări de la Petru Panaite că acesta îi va bloca alimentarea cu apă pentru că „aşa vreau eu”. Cu banii luaţi hoţeşte şi ameninţat, Pitorac a depus, miercuri, 25 ianuarie a.c. o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Plângere din care citez: „La data de 29.09.2022 mi-a solicitat suma de 350 lei cu titlu de taxă de branşament furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, dată la car4e mi-a fost înmânat un exemplar din contract. În următoarea zi am achitat suma de 350 lei fără a mi se elibera niciun fel de document.”
Dacă, iniţial, angajaţi ai societăţii Nova Apaserv, precum Sorin Ciobanu de la Serviciul Antifraudă, au declanşat o anchetă şi chiar solicitau celor înşelaţi de Panaite să depună plângere, brusc, acelaşi Ciobanu a cerut celor în cauză să nu-l mai caute, fără a le oferi vreo explicaţie.
Vineri, 27 ianuarie a.c., l-am contactat telefonic pe Sorin Ciobanu. Mi-a răspuns şi mi-a spus că-i într-o şedinţă şi că mă va suna peste vreo oră. M-a sunat şi9 şi-a cerut scuze că nu poate vorbi, dar că mă va contacta din nou peste vreo 2 ore. Nu m-a mai sunat dar mi-a trimis nun mesaj pe Facebook, pagina Jurnalului, şi mi-a explicat că nu-mi poate da relaţii „în cazul Panaite” pentru că numai prin biroul relaţiilor cu publicul se poate obţine aceste informaţii. Era limpede că omul a primit ordin de la cineva din conducere să-şi ţină gura şi să nu se mai continue ancheta asupra casierului Petru Panaite.
O altă sursă din societatea Nova Apaserv mi-a explicat că subiectul de la Flămânzi „este doar vârful unui aisberg care jefuieşte societatea. Ai intrat pe un teren minat, Rotundule, şi ai grijă să nu explodeze vreo mină. Mi-i de joacă cu ăştia!”
Am călcat eu pe terenuri şi mai minate, precum contrabanda cu ţigări, corupţia din poliţie şi justiţie şi n-am sărit în aer. N-o să sar nici pentru că-mi bag nasul în jaful de la Nova Apaserv. Am eu ac de cojocul acestor jefuitori dar trebuie puţină răbdare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 30.01 – 5.02.2023
Bancul săptămânii: Avocatul cel zgârcit şi primarul umilit
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Un judecător botoşănean sparge monopolul puterii BOR
Ioan Rotundu
România – raiul corupţiei protejat de clasa politică
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog