Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7536 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
8507
De la 07 Ianuarie 2003
71356521

Potlogarul Ionică Nechifor executat silit., Zeiţa Fortuna l-a părăsit

  • Ioan Rotundu
  • 12 June 2019, 17:30
Se pare că umbrela protectoare a PSD-ului ţinută deasupra capului său de nevasta şoferului, senatorul Doina Federovici, s-a cam găurit iar norocul a cam început să-l părăsească pe potlogarul Ionică Nechifor, cel care a devalizat şi continuă să devalizeze patrimoniul Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.
În calitatea sa de director, pus în funcţie de către conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti cu încălcarea flagrantă a legii, Ionică Nechifor a luat măsuri represive asupra biologului dr. Gheorghe Hrincă, ultimului cercetător care rezistase pe baricadele Staţiuni şi care-i încurca lui Nechifor socotelile de jefuire a patrimoniului biologic şi material al unităţii.
Pentru a-l îndepărta din funcţie, Nechifor i-a aplicat lui Hrincă o serie de sancţiuni disciplinare. Contestate la instanţa de judecată, aceste sancţiuni au fost anulate ca fiind aplicare fără temei legal. Mai mult, instanţa de judecată l-a obligat pe Ionică Nechifor să-i plătească lui Hrincă daune morale în sumă de 3.000 lei.
În loc să pună în aplicare sentinţa judecătorească rămasă definitivă printr-o decizie a Tribunalului Botoşani şi să-i achite lui Hrincă suma cuvenită, Nechifor l-a tratat cu sictir. Insistent în stabilirea adevărului, cum stă bine unui om de ştiinţă, Hrincă s-a adresat executorilor judecătoreşti asociaţi Gavriluţ㠖 Şfaiţer şi a cerut executarea silită a lui Ionică Nechifor, respectiv a Staţiunii Popăuţi. Nici ajuns cu executorii judecătoreşti la uşă Nechifor n-a cedat. A contestat executarea silită
Aşa a luat naştere la Judecătoria Botoşani dosarul nr. 2798/193/2019, soluţionat în şedinţa de judecată din 30 mai 2019 prin luarea următoarei hotărâre: „Respinge ca neîntemeiată contestaţia la executare formulată de contestatoarea STAŢIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CREŞTEREA OVINELOR ŞI CAPRINELOR POPĂUŢI în contradictoriu cu intimatul HRINCĂ GHEORGHE. Respinge ca rămasă fără obiect solicitarea petentei de suspendare a executării silite pornite în dosarul de executare nr. 10/2019 al BEJA „Şfaiţer Carmen-Gavriliuc Sorin”. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 30.05.2019.”
Rămasă definitivă şi după apel, executarea silită se va finaliza prin popire pe contul Staţiunii. Corect, aşa cum am mai afirmat, suma de 3 mii lei la care se mai adaugă câteva mii de lei cu titlu de penalizări, ar trebui recuperată de la Ionică Nechifor. Numai că inspectorii Curţii de Conturi Botoşani care au verificat Staţiunea, bine ghiftuiţi şi gospodăriţi pentru acasă de Nechifor, n-au mai avut ochi să vază ilegalităţile comise de acesta. N-au primit liber în control de la şeful Nicolae Lupu care, la rându-i, n-a primit liber de la conducerea PSD Botoşani.
Se pare că zeiţa Fortuna s-a a descoperit cine-i potlogarul şi l-a părăsit, de vreme ce la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani – Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice se află în lucru un dosar de fraudare a fondurilor publice guvernamentale destinate cercetării ştiinţifice, principalul suspect fiind chiar Ionică Nechifor.
Biologul dr. Gheorghe Hrincă., la momentul când a fost pensionat forţat de Nechifor, era director de proiect de cercetare finanţa de Ministerul Agriculturii cu suma de 712 mii lei. Nechifor, cu de la sine putere, a desemnat un alt director de proiect şi a schimbat obiectivele cercetării stabilite prin contractul de finanţare. Desigur, o vină o au şi cei din Ministerul Agriculturii care au aprobat inepţiile promovate lor de Ionică Nechifor, mecanismul corupţiei funcţionând perfect de vreme ce la volan se afla chiar Nechifor în persoană.
Dosarul aflat în cercetare la IJP Botoşani are la bază o sesizare trimisă spre rezolvare Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani de către Preşedinţia României. Cum Preşedinţia României a cerut să fie informată cu finalizarea cercetărilor, să vedem dacă primului-procuror Dragomir îi mai vine la îndemână să-l protejeze pe Ionică Nechifor aşa cum o face de vreo 3 ani încoace.
Deocamdată, comisarul Andronache din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice l-a audiat pe fostul cercetător ştiinţific gr. I, biologul dr. Gheorghe Hrincă. Urmează a fi audiate şi alte persoane, după care Ionică Nechifor va fi chemat să răspundă la întrebările cheie. Sper ca zeiţa Fortuna să treacă de partea anchetatorilor, ajutându-i să-l pedepsească pe potlogar.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


„Grăsanul” poliţistului inculpat Romică Gorgan
Ioan Rotundu
INFORMARE Primăria comunei Mihai Eminescu
Horoscopul săptămânii 10 – 16.06.2019
Bancul săptăpmânii: Pscărească
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Diaspora II
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 31.05.2019
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.06.2019
Ciudăţenii în dosarul penal al miliţianului-poliţist Romică Gorgan
Ioan Rotundu
Irina Frunzeti, incurabila repetentă care face de râs OCPI Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Turiştii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă