Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38905
De la 07 Ianuarie 2003
111347552

Poveste nouă cu trotuare vechi la Frumuşica

  • 21 October 2010, 23:00
Exact cu un an de zile în urmă, Costel Rădeanu, primarul comunei Frumuşica, promitea cetăţenilor din localitate, într-o declaraţie de presă, reabilitarea celor două trotuare care străbat centrul localităţii. Având în vedere că, în toamna anului 2008, fuseseră amenajate, spre marea nedumerire a cetăţenilor (care considerau direcţia greşită), trotuarele dinspre vechea primărie spre ieşirea din târg, multe persoane nu au prea luat în serios promisiunea primarului.
Cu toate acestea, primul edil din Frumuşica a ieşit în faţă explicând că, de fapt, a dorit să realizeze căile de acces pe care copii şi cetăţenii circulă spre şcoală şi spre biserică, apoi, trotuarul situat peste drum, pentru a uşura circulaţia cetăţenilor care stau în zonele respective.
După ce n-a scăpat ocazia să se laude că primele trotuare, cât de cât circulabile din localitate, au o lungime totală de circa 500 de metri, primarul Rădeanu a afirmat, extrem de convingător, că mai are „circa 300 de dale turnate” şi că „imediat ce vremea o va permite”, va începe lucrul la celelalte două căi de acces, cele care pornesc de la primărie, trec prin faţa principalelor magazine şi pe lângă cabinetele medicale, fac legătura cu secţia de poliţie şi cu blocurile de la ieşirea din localitate.
Cu circa patru săptămâni în urmă, într-o altă discuţie, legată de nemulţumirea cetăţenilor din Frumuşica vizavi de schimbarea locaţiei târgului, Costel Rădeanu ne-a explicat, printre altele, că în cel mult două zile, va demara reabilitarea mult promiselor trotuare, fiind turnate în acest sens peste 1.000 de dale, gata numai să fie aşezate pe drum. Din câte ni s-a explicat, mai era nevoie doar de o basculă de nisip pentru ca treaba să fie pornită.
Astăzi, la un an de zile de la prima discuţie pe această temă şi la o lună de la cea de-a doua, câţi metri de trotuare credeţi că s-au executat? Vreo 25-30, dinspre ieşire spre centru, cam de la locuinţa lui Ionel Croitoru până la blocurile de lângă fosta pompierie!!! Promisiunile edililor locali s-au dovedit şi în acest caz doar vorbe deşarte. Problema e ce fac beneficiarii venitului minim garantat, cei a căror singură sarcină pare să fie, în timpul iernii, golirea coşurilor de gunoi amplasate de primărie, iar în timpul verii, tăierea ierbii cu motocositoarea de pe peluzele cetăţenilor care dau pentru treaba a sta o mică „atenţie”?
Localitatea colcăie efectiv în mizerie, drumul european DE58 face comuna de râs, tone de gunoaie sunt împrăştiate prin şanţuri de câinii vagabonzi, care, după ce s-au înmulţit fără măsură, mai nou au început să pună în pericol şi siguranţa cetăţenilor. Drumul care duce spre Storeşti, de la fosta primărie la actuala primărie, este o ruşine, dovedind că în zonă nu s-a făcut nici o igienizare de luni de zile. Străzile, chiar şi cele centrale, mustesc de noroaie, iar cetăţenii din zona micului cartier de blocuri n-au văzut vreo basculă de balast prin zonă de pe vremea vicelui Foca.
Cu iluminatul public, iarăşi este dezastru, pe european lipsind chiar becurile din faţa magazinelor, primarul bazându-se probabil, ca şi fost conducere a primăriei, doar pe iluminatul „public” al agenţilor comerciali şi al persoanelor ce-şi permit să aprindă una două lumini în stradă. Sunt curios: dacă primarul Rădeanuar ar fi locuit în zona blocurilor din centrul comunei Frumuşica, tot prin pietroaie, noroaie şi beznă ar fi orbecăit drumul spre casă, căci în zonă, de mai bine de doi ani, nu s-a montat nici măcar un singur bec?
Chiar nimeni din actuala administraţie nu vede că, de la un capăt la altul al localităţii, vechile trotuare asfaltate au devenit pentru picioarele trecătorilor, veritabile capcane formate din pietre ascuţite şi gropi? Aşa cum scriam încă de acum un an, „Vara, trotuarele distrug încălţămintea şi iarna provoacă deseori accidente „ortopedice”, apa, adunată în craterele săpate de vreme, îngheţând şi creând seriase probleme copiilor şi bătrânilor predispuşi să alunece. Cetăţenii speră că, după 20 de ani în care aleşii locali nu au făcut mai nimic pentru comună, darmite pentru infrastructura acesteia, locuitorii din Frumuşica ar merita să circule, cel puţin pe jos, în mod civilizat”. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfatul maistrului către ucenic
Dosare penale pentru produse „de marcă” la preţ de bazar
CCR a admis excepţiile privind acordarea de despăgubiri persoanelor care au suferit condamnări politice
Publicaţiile din Bulgaria - obligate să publice anual informaţii despre proprietarii lor
Laszlo Borbely despre votul UDMR la TVA si pensii
probabil colegii s-au uitat la alt deget
Comisia Europeană a aprobat o finanţare de peste 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara
Să fim cu ochii pe Cristian Achiţei!
Temperatură ridicată în PDL Botoşani
Ioan Rotundu
Sistemul sanitar botoşănean la masa tratativelor
Cazane de rachiu şi băutură ilicite depistate de de oameni ai legii
Botoşănenii cu datorii la apă riscă executarea silită
Vor să verifice unde se duc banii publici ai CJ
preşedintele Ţâbuleac nu-i deloc încântat de iniţiativă
A păşit spre moarte „fericit”
bdirect dintr-o crâşmă din localitatea Nicolae Bălcescu
Adio, Domnule Colonel...
La SJA s-au stopat schimbările la nivelul conducerii
În lipsă de altceva mai bun, IŞJ se ocupă de viitoarele examene şcolare
Modificări la examenul de rezidenţiat
Cei din sănătate şi învăţământ se simt iar minţiţi cu salariile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă