Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4293
De la 07 Ianuarie 2003
75075428

Povestea drumului de la Călăraşi

  • 21 October 2013, 23:00
Ieri, pe un site botoşănean, a apărut ştirea intitulat㠄Primărie obligată să restituie 2,9 milioane de lei obţinuţi într-un proiect european”. Ştirea s-a bazat pe un Comunicat al Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) Nord Est Iaşi, comunicat care n-a consemnat şi istoricul situaţiei.
În anul 2004, primarul comunei Călăraşi de atunci, Liviu Zelinschi, a accesat un program SAPARD şi cu banii europeni obţinuţi a pietruit drumul comunal Călăraşi – Pleşani – Libertatea, lung de 11,5 km. Încă de la bun început, primarul Zelinschi nu a respectat prevederile legii şi a lăsat executantul să facă lucrări de proastă calitate. Un Control al Curţii de Conturi Botoşani a scos la iveală o pagubă de cel puţin un miliard de lei vechi. Primarul a ascuns Raportul Curţii de Conturi de ochii consilierilor locali dar tot s-a ales cu un dosar penal.
Urmare a constatărilor Curţii de Conturi s-au sesizat şi cei de la SAPARD, care au efectuat un control şi au constatat că executantul nu a respectat prevederile din punct de vedere tehnic. S-au stabilit sarcini concrete de remediere a deficienţelor, dar primarul Liviu Zelinschi n-a pus executantul la treabă. Voci din comună susţineau că primarul a fost părtaş la anumite sume de bani primite de la executant, motiv pentru care nu are curajul să-l tragă la răspundere.
În urma alegerilor din anul 2008 Liviu Zelinschi pierde funcţia de primar în favoarea Elenei Vrajotis. Aceasta a luat act de problema încurcată în care se află drumul în cauză dar nu putea interveni în mersul cercetărilor penale. A asigurat şi asigură mentenanţa drumului dar n-are mijloace legale să-l constrângă pe executant să refacă lucrările după cum au stabilit cei de la SAPARD.
Tot ieri am discutat telefonic cu primarul Elena Vrajotis care a precizat c㠄Situaţia este în curs de judecată şi aşteptăm verdictul final. Noi asigurăm merntenanţa drumului iar drumul este circulabil şi nu sunt probleme. Am moştenit problema de la fostul primar Zelinschi dar cât timp totul se află pe masa judecătorilor nu putem acţiona în nici un fel. Primăria Călăraşi nu are, în momentul de faţă, de plătiz nici un leu către SAPARD sau CRPDRP. Aşteptăm soluţia judecătorilor”. (A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Rezolvarea crizei economice
Gastronomie: Conopidă cu dovlecei în oţet
Iarna vine după 20 noiembrie. Temperaturi peste norme până la 1 noiembrie
Nu se vor descentraliza Poliţia Rutieră şi structurile de ordine publică
Ministrul Stroe i-ameninţă pe protestatari cu folosirea forţei
Zece tone de furaje distruse din joacă
Locuinţă salvată de pompieri
Zeci de tone de furaje distruse într-un incendiu provocat
Focuri de armă la malul Prutului pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări
Colcăie de agenţi la consulatul nostru din Chişinău?
tineri basarabeni opriţi să vină la Bucureşti!
România a avut deficit bugetar de 3% în anul 2012
Baroul Bucuresti: Adrian Năstase poate rămâne avocat
Botoşani: Bolşevicii casnici asmuţiţi asupra societăţii Semnal
Au avocaţii un set de valori morale?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă