Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11414
De la 07 Ianuarie 2003
122897063
Prăbuşirea statului de drept la Craiova;

Poliţia a urmărit “defilarea” unor urmăriţi general fără să-i reţină

  • 29 August 2008, 23:00
Curte Robert (foto) din Craiova condamnat la 4 ani de inchisoare pentru furt si dat in urmarire generala a fost recunoscut de mai multi craioveni care se uitati de pe marginea drumului la defilarea interlopilor craioveni veniti la inmormantarea lui Caiac.
Totul sub ochii a sute de politisti care l-au privit ingaduitori si care respectau consemnul ILEGAL de pactizare dat de sefii Politiei , cu acesti infractori. Si totul pe banii nostri :
" D-le Urban, ma numesc C.R. din Craiovita si va implor sa nu imi dati numele pe site, insa vreau sa va spun urmatoarele , si anume ca l-am vazut si nu mi-a venit sa cred, ieri la inmormantarea lui Caiac pe Robert a lui Curte. Eu si doi prieteni am ramas surprinsi. Nu stiu cat stiti Craiova insa Robert, care este dat in urmarire generala pentru condamnare cazuri furt locuinte, masini, tot tacamul, a fost vazut de noi pe str. Stefan cel Mare; era pe bancheta din spate a unui Mert cu numar de mehedinti. Si am fost surprinsi nu atat pentru ca politistii nu l-ar fi recunoscut, pentru ca astia oricum nu mai prind de mult pe nimeni la Craiova, insa, langa noi statea chiar..sectoristul nostru, care il stie bineee de tot ; am vazut ca s-a uitat la Robert, l-a recunoscut, si a intors capul , iara cand a dat de privirea mea si a prietenilor mei, s-a ratoit la noi
Ce va holbati ba asa la mine , vreti sa ma faceti la buzunare? ..
Nu nene, insa nu l-ati vazut pe Robert in masina aia ? ...
Care Robert ?
Ala urmaritu care a furat din case la noi pe strada...a lu Curte
Si ce vreti sa fac acu;, nu vedeti ca oamenii sufera?
si a plecat...Auziti, lumea ..sufera'
Chiar asa d-lor romani care platiti taxe si impozite, POLITISTUL NU L-A ARESTAT PE ACEST INFRACTOR PENTRU CA...LUMEA SUFEREA! De aceea platiti taxe si impozite
Am cautat sa vad daca baiatul asta care mi-a scris din Craiova nu cumva bate campii si am gasit ca intr-adevar pe site-ul IJP Dolj, exista un urmarit general cu acest nume :
http://www.politiaromana.ro/urmariti/detalii.aspx?id=4651.
Incredibil dar adevarat, insa efectiv platim taxe si impozite ca niste idioti. Politia Romana efectiv a PACTIZAT cu infractorii, adica demonstrandu-si neputinta suprema si inutilitatea, a ales sa NU RESPECTE LEGEA .
In schimbul unor "funeralii" linistite, eu unul neintelegand cum ar fi aratat unele "agitate", Politia a fost de acord sa nu intervina doar-doar ca sa nu-i supere pe niste indivizi din Craiova
Un batranel din multimea de pe marginea drumului se uita uluit la aceasta defilare si a intreb " Cine a murit domne ? Presedintele? "...aceasta intrebare spune tot.
Astfel incat eu previzionez ca pe fondul unor semnale de FRICA si lipsa de implicare pe care Politia le dă societatii civile, numarul infractiunilor savarsite cu violenta va creste, pentru ca semnalul dat interlopilor este unul extrem de incurajant : furati, ucideti, talhariti ca noi o sa va tratam cu ingaduinta.
Si mai vreau sa spun ceva : NU CREDETI PROSTIILE SPUSE DE MINISTRUL DE INTERNE CUM CA JUDECATORII SUNT CEI CARE-I ELIBEREAZA PE INFRACTORII RETINUTI; ESTE O ABERATIE ! DE CE S-AU UITAT LA CRAIOVA CUM DEFILAU INTERLOPII FARA SA-I ARESTEZE PE CEI URMARITI GENERAL?
Adica ce, politistilor le este frica sa intervina si sa apere legea? Am ajuns prizonieri in propria noastra tara? Atunci lasati oamenii sa se inarmeze ca sa isi poata apara viata si bunurile daca voi nu sunteti in stare. Cititi si acest material al lui Florin Baltaretu si scris in EVZ :

Defilarea interlopilor la funeraliile lui Caiac
Fostul lider al interlopilor din Craiova a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni
Maşini de lux. Poliţişti timoraţi. Haine de firmă. Tatuaje. Maneliş ti. Ochelari de soare scumpi. Oameni „de box". Indivizi cu cefe late şi plini de muşchi. Înmormântarea craioveanului Mihai Pârvu, zis Caiac, s-a transformat într-o adevărată paradă a interlopilor veniţi în Bănie din toate zonele ţării şi de peste hotare. La funeraliile acestuia, care au paralizat circulaţia în centrul oraşului, au participat peste 1.500 de persoane, prieteni şi cunoscuţ i, iar printre VIP-uri s-au aflat oameni din lumea boxului şi manelişti. Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a fost unul dintre cei care l-au însoţit pe Caiac pe ultimul drum. Celebrul Nuţu Cămătaru, aflat în detenţie, a trimis o coronă de flori pentru „fratele său", pe la colţuri vorbindu-se şi despre prezenţa discretă, la primele ore ale dimineţii, a lui Nicu Gheară, cunoscutul interlop bucureştean.
Interlopii şi-au dat mâna
Craiovenii care locuiesc pe Aleea Constantin Brâncuşi au făcut noapte albă. Cântecele de jale ale maneliştilor Adi Minune şi Florin Salam i-au ţinut aproape de sicriul lui Caiac pe toţi cei care l-au cunoscut. Unii, veniţi şi de peste hotare. Cunoştinţe din toată ţara. Interlopii din Craiova, indiferent de grupare sau etnie, au trecut peste orgolii şi şi-au „dat mâna". Ieri-dimineaţă, în zonă a fost zărit un alt personaj al lumii interlope craiovene cu care Caiac nu era în cele mai bune relaţii. Flancat de bodyguardzi, Erico Constantinescu a depus o coroană de flori, apoi s-a pierdut în mulţime.
De la producerea tragediei, prietenii i-au fost mai tot timpul la căpătâi lui Caiac. „A fost fratele meu. Am pierdut un prieten cum rar întâlneşti. Nu-mi vine să cred că nu mai e printre noi şi sper să fie un vis din care să mă trezesc", spune Doru Petrescu, zis Doru Măgaru, al cărui chip răvăşit de durere se ascunde sub o pereche mare de ochelari de soare. „Gigioc". Alt prieten, alte cuvinte frumoase despre Caiac. În jurul orei 12.00, cortegiul funerar, urmat de mii de oameni şi de o coloană impresionantă de limuzine, s-a pus în mişcare. Primii erau câţiva musculoşi pe care tricourile mulate „Armani" sau „D&G" stăteau să crape. Ceasuri mari, la mână, ochelari pe măsură.
Obreja: „Oameni precum Caiac sunt rari"????!!
În spatele mulţimii, însoţit de soţie, Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, vorbea în şoaptă cu cei doi prieteni ai lui Caiac: „Eram pe aeroport în momentul în care am auzit că Mihai a fost ucis. Îl cunoşteam şi ca sportiv, şi ca om. Am fost colegi şi prieteni extraordinari. A fost un campion şi în box, şi în viaţă. Lumea poate să zică orice, dar oameni precum Caiac sunt rari. Este o pierdere mare pentru boxul românesc, dar este o pierdere incomensurabilă pentru prieteni".
Trei ore mai târziu, după ce cortegiul funerar a făcut un periplu prin centrul oraşului, circulaţia rutieră fiind paralizată pe 17 străzi, conform poliţiei, sicriul a fost coborât în pământ. Într-o groapă situată în imediata apropiere a Monumentului Eroilor Neamului. Peste Cimitirul Sineasca începuse să „plouă" cu flori dintr-un avion de mici dimensiuni care survolase zona.
„Suspectul oferă informaţii confuze"
Cercetările în cazul uciderii lui Mihai Pârvu, cunoscut în lumea interlopă drept „Caiac", avansează anevoios. Singura informaţ ie venită dinspre Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj este aceea că împotriva lui Marian Mavriche, principalul suspect, nu s-a dispus încă măsura reţinerii preventive. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, „suspectul oferă informaţii confuze şi se ia în calcul şi varianta conform căreia în încăierarea dintre Caiac şi Mavriche să fi pus şi alte persoane mâna pe pistol şi să fi tras".
SEMNAL DE ALARMĂ
David: mi-aş dori ca infractorii prinşi de poliţie să nu mai fie liberi după 24 de ore - AUZITI CULMEA IPOCRIZIEI : POLITIA SE UITA LA "EXPOZITIA " DE URMARITI PENAL CARE DEFILAU IN CORTEGIUL FUNERAR, SI DAVID da vina pe judecatori!
Referindu-se la situaţia de la Craiova, ministrul internelor, Cristian David , a cerut, ieri, sprijinul procurorilor şi al judecătorilor pentru a preveni şi a ţine sub control infracţionalitatea. „Este în sarcina poliţiei, dar alături de poliţişti trebuie să vină procurorii şi judecătorii. Mi-aş dori ca infractorii pe care poliţia îi reţine şi pe care îi prezintă în faţa judecătorilor pentru mandat să nu se întoarcă după 24 de ore pe stradă, nestingheriţi", a susţinut David. Ministrul a recunoscut apoi că evenimentele din Craiova au depăşit „un punct critic" şi „trebuie să înceteze cât mai repede".
„Este momentul ca forţele de aplicare a legii să-şi facă datoria cu fermitate şi până la capăt. Dar, nu este doar responsabilitatea poliţiei de a înfăptui deplin actul de justiţie. Alături de poliţişti sunt procurorii, sunt judecătorii, care trebuie să le dea sprijinul pentru a face în Craiova un climat de linişte. Şi nu numai în Craiova. Oriunde avem reţele ori grupări infracţionale, acestea trebuie desfiinţate. Din acest moment, nu cred că mai putem tolera şi nu mai putem accepta prezenţa acestor grupări. Începând de azi (joi - n.r.), vor intra în vizorul poliţiei", a conchis Cristian David. El a ţinut să precizeze apoi că nu este vorba despre o acţiune specială, ci despre „o atitudine mai fermă, mai hotărâtă a poliţiei de a nu accepta în niciun fel prezenţa grupărilor infracţionale". În opinia lui David, la Craiova „este loc de mai multă fermitate".
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi fata mare
Comentariul comentariilor (CLXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Sticla cu vin şi sexul
Un troc care s-ar putea să vă convină
Iată proiectul LEGII MALPRAXISULUI - aştept comentarii voastre!
Când primarul are cap, şi trotuarele pot deveni mijloace de civilizare
Apa Grup dă cu tifla celor din Flămânzi
Lista actelor necesare pentru vânzarea-cumpărarea unui imobil
Festivalul Verii deschis cu fapte antisociale
Bani pentru mierea de albine care se va acorda preşcolarilor şi şcolarilor
Schimbare de top în managementul E.ON Energie România
Roxana Vornicu - românca ce a reprezentat Canada la "Mrs. World"
Limba română- cenuşăreasa basarabeană
România, cu 250.000 de români în regiunea transnistreană, absentă
Cine minte Voronin sau Lavrov?
Cum pot să cer daune dacă am fost anchetat abuziv de Poliţie
Cum procedez când Primăria nu îmi oferă un drum PUBLIC de acces la proprietate
Program Tele'M Botoşani
Festivalul harbujilor a debutat sub zodia ghinioanelor
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog