Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Administraţie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7320
De la 07 Ianuarie 2003
86940363

Pragului cifrei de afaceri anuale pentru comercianţii ce trebuie să permită plata cu cardul

  • iar urma să crască la 50.000 euro
  • 12 June 2018, 23:00
Comisia de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor a votat modificarea legii cash-back, astfel încât comercianţii ar trebui să permită plata cu cardul doar dacă au o cifră de afaceri anuală de peste 50.000 de euro, nu de 10.000 de euro cât prevede legea actuală.
Modificarea a fost votată în Comisia de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor, cameră decizională şi urmează să fie votată în Parlament.
Proiectul cere modificarea legii şi în ceea ce priveşte sumele pe care comercianţii trebuie să acorde le acorde în numerar la terminale de plată, de la 200 de lei, în prezent, la 100 de lei, odată cu achiziţia de bunuri a utilizatorilor de carduri.
Unul dintre cei mai mari procesatori de carduri, Mastercard, susţine că această creşterea a pragului la 50.000 de euro anulează impactul benefic al legii cash-back, , în contextul în care doar 17% dintre comercianţii din mediul rural au cifre de afaceri anuale de peste 100.000 euro, în timp ce 10% au cifra de afaceri anuală cuprinsă între 50.000 şi 100.000 euro pe an, citează News.ro.
73% din totalul comercianţilor autorizaţi - potrivit datelor furnizate de către ANAF - nu vor fi obligaţi să accepte plăţi prin intermediul cardurilor, arată Cosmin Vladimirescu, directorul general al Mastercard România.
”Majorarea cifrei de afaceri anuală la 50.000 de euro va adânci decalajul economic, social şi tehnologic între polii de dezvoltare - cele câteva mari oraşe din România, micul urban şi mediul rural. Utilizatorii de carduri din mediul rural şi din urbanul mic - pensii, beneficii sociale, subvenţii APIA - nu vor putea în continuare să plătească cu cardul la comerciant”, a spus Vladimirescu.
Alte efecte ar putea fi accentuarea economiei gri, creşterea numerarului aflat în circulaţie şi eliminarea sprijinului oferit autorităţilor fiscale, prin trasabilitatea tranzacţiilor. În România, numerarul în circulaţie are o pondere de aproximativ 60% din PIB, ceea ce reprezintă un nivel de peste 6 ori mai mare decât media ţărilor din Zona Euro, potrivit studiului ”Impactul plăţilor electronice asupra economiei", realizat de PwC la cererea Mastercard. Totodată, plăţile cu cardul reprezintă doar 6,4% din PIB, de peste trei ori mai puţin decât media ţărilor din Uniunea Europeană, şi la jumătate faţă de media din Europa Centrală şi de Est, ceea ce plasează România pe ultimul loc din UE, arată acelaşi studiu.
”România are, în prezent, una dintre cele mai mari economii gri din UE – 27,6% din PIB, faţă de 28,4%, cât avea în 2013 – şi unul dintre cele mai reduse grade de colectare a taxelor. Recordul negativ este atins de TVA, pentru care se colectează doar jumătate din valoarea datorată. Totodată, gradul de colectare a taxelor ca pondere în PIB a fost pentru România, în 2015, la unul dintre cele mai reduse niveluri comparativ cu celelalte ţări din UE, în pofida nivelului ridicat al cotelor de impozitare – 28%, nivel ce situează România pe penultimul loc în UE”, mai susţin oficialii procesatorului de carduri
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum a reacţionat Simona Halep după ce spectatorii au huiduit-o şi au fluierat-o pe Gabriela Firea
Reacția PSD după declarațiile lui Iohannis:
Deciziile Curții Constituționale se execută, nu se discută
Termenul rezonabil” pe care PSD i-l dă lui Iohannis pentru a semna decretul de revocare a lui Kovesi.
Iordache, despre sancțiuni: Exista și varianta suspendării, fără demitere. Până la referendum, sunt și alte sancțiuni
Adrian Țuțuianu despre cei care au huiduit-o pe Gabriela Firea:
Atitudini ce-aduc aminte de mişcările de tip fascist şi nazist / Dacă lăsăm lucrurile astea să se manifeste în societatea românească, ne vor costa scump
Nu doar închisorile sunt supraaglomerate. România,
țara UE în care populația trăiește cel mai înghesuit în locuințe
În SUA intră în vigoare abrogarea principiului neutralității internetului.
Decizia a fost intens criticată și vor urma procese
Specialiști în finanțe, despre ratingul fiscal:
Discutăm de rachete, dar cu ce sistem informatic facem acest lucru?
Rata anuală a inflației a continuat să urce în mai la 5,41%.
Prețul cartofilor și al altor legume a urcat cel mai mult, dar s-au ieftinit ouăle și citricele
Horoscop zilnic 13.06.2018
Bancul zilei: Longevitate
Cele 5 întrebări ale lui Iohannis după ce a citit decizia CCR privind revocarea lui Kovesi.
„Este nevoie de o dezbatere largă. Referendumul poate fi finalul”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă