Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7422
De la 07 Ianuarie 2003
110927892

Preacinstitul general Rusu a făcut o numire pe sub mână

  • 30 June 2008, 23:00
Deşi aflat în fruntea oraşului de mai puţin de două săptămâni, primarul Constantin Pitorac încearcă deja să demonstreze localnicilor, cu spiritul pragmatic şi caracterul bătăios, milităros chiar, că el va deveni într-adevăr „primarul flămânzenilor” şi că Unitatea Administrativ Teritorială pe care o conduce va fi pusă „24 de ore din 24 în slujba cetăţenilor”. Deocamdată a fost stabilit programul de audienţe. Tot la sfârşitul săptămânii trecute mai fost stabilită comisia care, în conformitate cu Legea 18, va rezolva problemele legate de fondul funciar şi a fost sancţionat (mai întâi cu avertisment, apoi cu penalizare din salariu) bibliotecarul Grigore Coclici care de ani de zile dă pe la serviciu doar de câteva ori pe an, deşi primeşte de la „sala de lectură” un salariu bunicel. Încercând să se pună la punct cu principalele probleme financiare şi contabile ale primăriei, Constantin Pitorac a descoperit o serie de documente surprinzătoare, precum cel prin care fostul adjunct al Poliţiei Comunitare, Mihai Ştefănucă, fusese numit „profesor” la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu", printr-un act semnat de nimeni altul decât Pavel Rusu, inspectorul general liberal al Inspectoratului Şcolar Judeţean, probabil pentru „serviciile de partid” aduse. „Deşi contabila şefă este în concediu medical, iar eu încă nu am acces la toate documentele, am descoperit şi alte neregulii. Mă refer în primul rând la consumurile uriaşe de combustibil din anii precedenţi, consumuri care nu se justifică. Există şi alte cheltuieli extraordinare, care dovedesc faptul că celor dinainte nu le-a păsat mai deloc de cei din jurul lor. Bugetul a fost făcut ţăndări, parcă ar fi fost aici duşmani ai comunităţii, nu primari”, ne-a spus, extrem de supărat de situaţia întâlnită la primărie, edilul şef al oraşului, Constantin Pitorac.
Totodată, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Flămânzi primarul va propune schimbarea organigramei după care funcţionează primăria. „În primul rând nu era funcţională. În al doilea rând, mai era un pic şi primarul ieşea el subordonat în instituţie”, ne-a mai spus primarul oraşului Flămânzi . (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Al 5-lea Premiu "Mihai Traistariu " a fost câştigat de Boiangiu Alma Nicole
S-a logodit în Bulgaria - la Nisipurile Aurii!
Program Tele'M Botoşani marţi, 1 iulie
Horoscop
Mailul buclucaş
Cârnăciori după care-ţi lasă gura apă
Deputatul Mălaimare cugetă la reluarea Festivalului usturoiului
Se scindează Liga Romanilor din Italia
Ofensiva rusă în Basarabia
Oficialii ucraineni continuă să dezinformeze în privinţa canalului „Bastroe”
Medvedev se va întâlni cu Smirnov
UE ne scumpesc pesticidele
Vecina bătăuşă
Societatea MBB Construcţii descoperită cu nereguli
Comentariul comentariilor (CXLIX)
(Ioan Rotundu)
La alegerile parlamentare nu mai ţine faza: „Bani puţini”
Vicepreşedinţii CJ s-au instalat în birou, dar n-au primit atribuţiuni
Ţâbuleac şi-a luat „adio” de la Parlament
43 de căpriori planificaţi pentru vânătorii botoşăneni
Florin Ţurcanu vrea la Parlament
Comunicat de presa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă