Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
21633
De la 07 Ianuarie 2003
74829502

Președintele Comisiei de la Veneția:

  • „Nimeni nu ne-a solicitat o analiză pe Codurile Penale” / „Cei care sunt la putere vor să schimbe legile pentru că nu sunt satisfăcuți de deciziile justiției”
  • 28 June 2018, 23:00
Opinia preliminară a Comisiei de la Veneția pe tema modificărilor legilor Justiției va fi transmisă la București la finalul lunii iulie, forului nefiindu-i însă solicitată o analiză pe marginea codurilor penale, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio. Totodată, oficialul european pune atacurile la justiție pe seama intereselor politice, cei care sunt la putere dorind „să schimbe legile pentru că nu sunt satisfăcuți de deciziile justiției”
„Având în vedere urgența situației, lucrăm deja la o opinie preliminară, care va fi gata la finalul lunii iulie, va fi trimisă la București, și sperăm că va fi luată în considerare. Opinia se va referi la statutul judecătorilor și organizarea Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii. Codurile penale nu fac obiectul acestei analize, căci nimeni nu ne-a solicitat încă să o facem”, a declarat Buquicchio.
Întrebat dacă președintele ar trebui să trimită o solicitare și în cazul codurilor penale, cum a făcut-o în cazul legilor Justiției, oficialul a comentat că „este neobișnuit” ca șeful statului să solicite opinia Comisiei de la Veneția, procedura fiind de obicei în sarcina Guvernului, Parlamentului APCE sau secretarului general al Consiliului Europei.
„Independența justiției este o prioritate pentru Comisia de la Veneția de multă vreme. Iar asta, atât în interesul cetățenilor unei țări sau alta, pentru că aceștia au dreptul la o judecată dreaptă, dar și din rațiuni economice, căci o țară unde justiția nu este independentă este instabilă și investitorii se feresc să investească acolo. Înainte de aderare, am lucrat foarte mult cu țări ca România pentru a implementa măsuri de întărire a independentei justiției. Acum, că sunt în UE, pare că nu le mai pasă atât de mult. Eu cred însă că sunt și alte motive”, a mai spus Gianni Buquicchio.
Președintele Comisiei de la Veneția a pus, totodată, pe seama „intereselor politice” atacurile la adresa justiției în statele fost comuniste. „Cred că este și o chestiune de mentalitate. Sunt alegeri, şi câștigători vor să ia totul (...)Deci în aceste țări nu există încă o mentalitate democratică, aceasta idee a alternanței la putere: azi sunt eu, mâine ești tu, şi ar trebui să facem totul pentru binele oamenilor și societății. Cei care sunt la putere vor să schimbe legile pentru că nu sunt satisfăcuți de deciziile justiției”, a arătat el.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop zilnic 29.06.2018
Bancul zilei: Fiţa şi ospătarul
Șerban Nicolae, despre apelul semnat de cele 12 țări partenere:
"Nu ştiu cine sunt aceşti reprezentanţi și nu știu care le este statutul ca să putem dialoga"
Fostul șef al Poliției Române a revenit la Direcția Generală Anticorupție,
deși este urmărit penal pentru trafic de influență
Românii, ultimii în UE la locuințe cu baie, duș sau toaletă cu apă.
Cum stau vecinii bulgari și unguri
Valabilitatea cardului de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani
Constantin Niță, fost ministru al energiei, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.
Decizia este definitivă
MAE răspunde avertismentului ambasadelor:
”Amendarea legilor penale este atributul Parlamentului / Lupta împotriva corupţiei face parte din priorităţile asumate prin programul de guvernare”
Au apărut detalii despre negocierile dintre Nike şi Halep
: "A riscat foarte mult! Ştiţi ce le-a zis?"
Guvernul a aprobat înființarea unei autorități pentru formare profesională în sistem dual
Tăriceanu, după întâlnirea cu Timmermans:
"România s-a înscris într-un maraton și de fiecare dată când s-a apropiat de linia de final s-au schimbat regulile. MCV-ul să fie ridicat"
DIICOT a început urmărirea penală in rem în cazul plângerii împotriva premierului Dăncilă
Avertisment dur: Statele Unite, Franța, Germania și alte 9 țări occidentale cer României să evite schimbările legislative
care ar slăbi statul de drept sau lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei
Codul penal, modificat în Comisia Iordache:
Scad fracțiile de pedeapsă pentru liberarea condiționată; s-a eliminat o parte din definiția funcționarului public / Nu se mai face confiscare extinsă pentru spălare de bani și grup infracțional organizat
Iohannis, despre avertismentul ambasadelor:
Sper să se audă și la PSD / Sunt lucruri pe care românii le spun de multă vreme
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă