Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25521
De la 07 Ianuarie 2003
101653753

Prefectul Macaleţi chiar crede nîn promisiunile lui Mircea Pop

  • 14 March 2013, 23:00
În urma vizitei de lucru efectuată în judeţul Botoşani, şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumui, Mircea Pop, a deşertat sacul cu promisiuni, aşa cum au făcut-i şi alţi politicieni şi miniştri care au trecut prin Botoşani.
Şeful Companiei s-a deplasat şi prin judeţ însoţit de un alai de politicieni locali format din parlamentarii Andrei Dolineaschi, Şerban Mihăilescu, Doina Federovici, Tamara Ciofu, Mihai Baltă, dar şi de primarul Ovidiu Portariuc.
La Darabani, Mircea Popa s-a întâlnit şi cu primarii din partea de nord a judeţului, faţă de care n-a fost zgârcit în promisiuni, mai ales că premierul Ponta i-a trasat sarcină directă să rezolve problema singurului segment de drum naţional din România, Rădăuţi Prut – Manoleasa, care este numai pietruit, fără a fi asfaltat vreodată.
Specialistul din fruntea CNADNR, care a fost însoţit şi de Ovidiu Mugurel Laicu şeful Direcţiei Regionale Iaşi a companiei, a concluzionat în final că va căuta soluţii financiare pentru reparaţii şi reabilitări, astfel încât starea drumurilor botoşănene să se îmbunătăţească.
Cea mai ciudată reacţie a şefului CNADNR a foist faţă de drumul Tg. Frumos – Botoşani, despre care a lăsat să se înţeleagă că va finanţa studiile de fezabilitate. Numai că pentru acest segment de drum există studii de fezabilitate, ministrul Elena Udrea alocase şi banii, se ţinuse licitaţia publică care fusese câştigată de firma lui Conţac. Se aştepta numai ordinul de execuţie de la CNADNR. Venind la putere, Guvernul Ponta a retras banii numai pentru că fuseseră alocaţi de Udrea.
De ce ar trebui făcute noi studii de fezabilitate? Mircea Pop n-a dat explicaţii dar pricepem şi noi, că am mai trecut prin astea. Studiile de fezabilitate sunt surse de venituri grase pentru cei care le comandă. Fiecare şef nou venit în fruntea CNADNR n-a făcut decât să comande studii de fezabilitate. Bani de execuţie n-au mai apucat să aloce că au fost schimbaţi cu alţii.
Prefectul Costică Macaleţi crede că Mircea Pop chiar îşi va onora promisiunile făcute la Botoşani. Trecutul îl contrazice. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Supă de pui cu tăiţei
Bancul zilei: Sugestia florăresei
Cine este Jorge Mario Bergoglio, noul Papa Francisc I
Judecătoarele Dinu şi Costache reţinute, cele două ar fi luat mită 150.000 euro
pentru a ajuta la eliberarea lui Dinel Staicu
De ce şi-a ales noul papa numele de Francisc I?
Miting al preoţilor şi călugărilor contra cardului de sănătate la Palatul Parlamentului
E corect să începem încet-încet să revenim la cotele defalcate din TVA
Ponta: CNAS nu se desfiinţează, dar va exista o reorganizare
După Blaga şi Macovei, la Botoşani vine şi Elena Udrea
Botoşani: Dezastru financiar fără precedent la Spitalul judeţean
conturile din Trezorerie au fost blocate pentru o datorie istorică
Contabilul manager Damian va evalua activitatea profesională a medicilor
Fostul viceprimar Ghiorghiţă poate fi mândru de înlocuitorul său
Florin Ţurcanu va promova un nou botoşănean în fruntea ANSVSA
Fostul prefect Constantinescu este bun de moaşă comunală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă