Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15827
De la 07 Ianuarie 2003
108701411

Prefectul PSD l-a trimis pe liberalul Florin Ţurcanu acasă

  • 17 February 2015, 23:00
Coșmarul lui Florin Țurcanu a luat în sfârșit. În cele din urmă, prefectul Costică Macaleți a luat o decizie în ceea ce privește președintele Consiliului Județean Botoșani, aplicând litera legii în cel mai usturător mod, fără a ține cont de nici un precedent. Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a ales cu blesteme, dar și cu un dușman, pentru că Florin Țurcanu a decis să nu se lase învins. ,, Să nu moară până nu pățește la fel”, i-a urat președintele demis, prefectului de Botoșani.
Costică Macaleţi a emis marți ordinul prin care se constată încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Curtea de Apel de la Suceava a emis o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, potrivit căreia preşedintele CJ este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate.
Din acest motiv, conform legii administraţiei publice locale, mandatul preşedintelui încetează de drept. Dată fiind importanţa funcţiei deţinută de preşedintele Consiliului Judeţean şi pentru a putea aplica legea cu o mai mare acurateţe, prefectul Costică Macaleţi a solicitat un punct de vedere al specialiştilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
„Am considerat necesară consultarea cu juriştii din cadrul Direcţiei Generale pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiilor Prefectului deoarece sancţiunea dată de Curtea de Apel este cu suspendare şi am dorit să fim siguri că aplicăm legea corect.”, a explicat prefectul de Botoşani.
Răspunsul DGICIP arată, printre altele, că „în baza analizei documentaţiei prezentate, apreciem că suspendarea condiţionată a executării pedepsei într-un interval de timp şi aplicarea termenului de încercare nu determină anularea faptei şi existenţa sancţiunii, ci doar executarea acesteia, care la rândul ei în practica juridică este influenţată de factorii ce analizează periculozitatea faptei (…) Drept urmare opinăm asupra necesităţii aplicării normei de drept în materie, cu atât mai mult cu cât prefectul este „garantul respectării legii şi ordinii publice la nivel local”, ordinul prefectului de constatare a încetării mandatului acţionând pentru prezent în funcţie de situaţia juridică identificată şi neexcluzând prevederile legale în materie, care arată că cel nemulţumit are posibilitatea atacării acestuia la instanţa de contencios.
Încetarea mandatului preşedintelui CJ are loc la data emiterii ordinului prefectului, preşedintele având 10 zile la dispoziţie pentru atacarea documentului la instanţa de contencios administrativ. Concomitent cu emiterea ordinului, prefectul de Botoşani a trimis o adresă Consiliului Judeţean prin care înştiinţează consiliul în vederea desemnării unui vicepreşedinte pentru exercitarea atribuţiilor conferite de lege preşedintelui CJ.
Florin Țurcanu a anunțat pentru ziua de 19 februarie 2014 o şedinţa extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de hotărâre referitor la desemnarea unui preşedinte. Florin Țurcanu a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că va cere strămutarea dosarului în care va solicita Instanței anularea ordinului prefectului privind încetarea mandatului său.
,, Așa am analizat împreună cu avocatul, având în vedere că există un conflict instituțional între CJ și Prefrectură. Cel mai bine este să se pronunțe o instanță independentă, din punctul meu de vedere, din alt județ”, a spus FlorinȚurcanu. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alina Gorghiu: Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton, audiat la DNA in dosarul "Gala Bute"
Firma Grossmann Engineering, detinuta de cumnatul lui Victor Ponta, abonata la contracte pe bani publici
Sebastian Ghita, urmarit penal de DNA in dosarul cumnatului lui Victor Ponta
L-am vazut pe Iulian Hertanu de cateva ori, nu am o relatie foarte stransa cu dansul
Inalta Curte: Elena Udrea, in arest la domiciliu
O romanca, pe lista celor 100 de candidati selectionati pentru o misiune pe Marte
Împăratul Ţurcanu şi bulgărele de zăpadă
Ioan Rotundu
Tancuri rusesti in Ucraina
Zona Euro lanseaza un ultimatum Greciei
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Proces de divorţ
Reţeta zilei: Cremă de dovlecei
„Magistrații decid potrivit propriei lor convingeri” sau „Magistrații decid cum vor ei”
„Fierbinte”, Ponta!
Ioan Rotundu
Peste 70% dintre romani resping publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed sau cu Isus, in presa
Botoşani/Suliţa: Când dreptul de proprietate depinde de cel mai puternic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă