Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6535
De la 07 Ianuarie 2003
110927005

Prefectul Roman a cerut sprijin parlamentar pentru refacerea drumului Botoşani- Târgu-Frumos

  • 29 October 2010, 23:00
Ieri, prefectul judeţului Botoşani a ţinut să se întâlnească cu parlamentarii de Botoşani, principalul scop fiind acela de semnare a unui memorandum comun pentru promovarea şi susţinerea proiectului de modernizare a drumului naţional Botoşani- Târgu-Frumos. Dintre parlamentari au participat Liviu Câmpanu, Dan Humelnicu, Cătălin Buhăianu şi Nicolae Rebenciuc.
Parlamentarii PSD au lipsit voit de la întâlnirea cu prefectul. La întâlnirea au mai fost prezenţi primarul Cătălin Flutur, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, primarul oraşului Flămânzi,, primarul comunei Vorona. „Deşi de ani de zile se fac demersuri, deşi au fost oameni puternici plecaţi din Botoşani, presedinţi de partide care au fost la guvernare şi au susţinut acest amendament, consider că doar o voce comună care să nu aibă culoare politică poate într-adevăr să rezolve această problema în Botoşani”, a declarat prefectul judeţului Botoşani.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac a explicat motivele pentru care situaţia este tergiversată la nesfârşit. „Este o investiţie care nu figurează pe lista de obiective a judeţului, ci pe lista de obiective a Guvernului, prin urmare misiunea noastră este pe de o parte să determinăm pe reprezentanţii Guvernului să identifice sursa de finanţare, iar pe de alta parte e să includă această investitie în bugetul anului 2011 ca investiţie multianuală” a declarat acesta. Pentru a evita speculaţiile, primarul municipiului Botoşani a invitat la susţinere din partea parlamentarilor pentru ca demersul să nu rămână fără ecou.
„Vreau să cred că astăzi nu facem un simplu exerciţiu de imagine. În general parlamentarii şi cei din administraţia locală avem o multitudine de probleme de rezolvat, dar în această multitudine de probleme, foarte important este de a gândi partea de investiţii, numai prin investiţii serioase şi bine făcute putem rezolva o mare parte din problemele economice şi sociale ale judeţului Botoşani”, a declarat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.
Parlamentarii prezenţi au declarat că susţin demersul prefectului Cristian Roman, la fel şi cei din Opoziţie, care totuşi au fost mai cârcotaşi amintind că bugetul pe 2011 este deja pus pe tapet. „L-am sunat pe domnul prefect şi i-am transmis că nu pot ajunge la acea întâlnire pentru că am ceva planificat pentru acea oră, nu că aş avea ceva cu dumnealui. Eu apreciez toate initiaţivele fiecarui om care are această responsabilitate de la nivelul judeţului Botoşani, domnul prefect a făcut astăzi o întâlnire cu parlamentarii din Botoşani şi cred că este binevenită. Mi-am arătat toată disponibilitatea de a face tot ceea ce pot prin prerogativele şi prin pârghiile legale pe care le am să sprijin judeţul Botoşani, chiar Ia initiaţivele domnului prefect dacă sunt lucruri concrete şi coerente pentru Botoşani, dacă acel memorandum este ceva pozitiv pentru Botoşani îl semnez”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă deputatul liberal Florin Ţurcanu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
PSD vă oferă oportunităţi gratuite
Bancul zilei: Ce aştepta asasinul?
„Ne pare rău. Nu mai suportam ruşinea. Ne-am autodesfiinţat!”
Românii de la Est de Bug, tezaurul pierdut al neamului românesc
Atac murdar al unui agent al securităţii ucrainiene la adresa unui lider al comunităţii româneşti din Sudul Basarabiei
Voronin l-a decorat pe ucigaşul Annei Politkovskaia
Cotroceniul pregăteşte schimbarea lui Emil Boc din funcţiile de premier şi de preşedinte PDL
Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii nimănui
Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Transnistria, crede Ucraina
Papa Benedict laudă ştiinţa, dar insistă că Dumnezeu a creat lumea
Misteriosul deces al scriitorului mason Sadoveanu
un subiect „interzis” de aproape 50 de ani
Pentru medicii de familie CAS a coborât iar milităria din pod
Şi în condiţii de sărăcie, Programul „Euro 200” continuă
CAS a declanşat o nouă serie de executări silite
La Agenţia de Mediu se face „ecologizarea” organigramei
Cui dă mită...
Câmpanu s-a bucurat de o cotă crescută la bursa Premierului Boc
prefectul Roman a scăpat ca prin urechile acului să nu fie demiscât pe ce deputatul Buhăianu avea să şi-o ia acasă pe generala Macovei
S-a lansat oficial proiectul privind reabilitarea Casei Ventura
Subprefectul Daniel Moruzi s-a retras
Renate Weber întâmpinată la Botoşani de puzderie de căruţe
Florin Ţurcanu a rămas fără Roxana Marandiuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă