Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20091
De la 07 Ianuarie 2003
122880158

Prefectul judeţului Galaţi a fost reţinut de procurorii DNA

  • pentru trafic de influenţă, şantaj şi abuz in serviciu0
  • 15 November 2013, 23:00
Emanoil Catalin Bocaneanu, prefect al judetului Galati, a fost retinut pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, santaj si abuz in serviciu, informeaza un comunicat al DNA. Acesta va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Tribunalul Galati.
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a semnat, vineri, propunerea de eliberare din functia de prefect al judetului Galati a lui Emanoil Catalin Bocaneanu, informeaza MAI. In conformitate cu reglementarile legale in vigoare, pana la numirea unui nou prefect, conducerea institutiei va fi asigurata de subprefectul Gabriel Aurelian Panaitescu.
El ar fi incercat sa il inlocuiasca in functie pe actualul sef al Serviciului de Evidenta a Populatiei Galalati cu o cunostinta a sa.
Procurorii DNA au facut joi perchezitii la Prefectura Galati si la sediul Serviciului Judetean pentru Evidentierea Populatiei, in acest caz. Catalin Bocaneanu este fost sef al Serviciului de Evidenta a Populatiei din Galati.
Potrivit unui comunicat publicat de DNA, in 1 august 2013, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin a exercitat amenintari si presiuni asupra unei persoane din conducerea Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati pentru a o determina sa accepte angajarea in institutie a unei anumite persoane, o prietena a sotiei inculpatului.
Pentru a asigura castigarea concursului de angajare a persoanei respective, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin l-a determinat pe invinuitul Chirnoaga Tudorel, presedintele comisiei de concurs, sa-i remita acesteia subiectele, prin intermediul invinuitului Topala Bogdan-Valentin, inainte de sustinerea concursului.
In cursul anului 2013, inculpatul a efectuat demersuri astfel incat sa se asigure ca o anumita firma care avea un contract cu Directia Judeteana pentru Evidenta Persoanei Galati va primi contravaloarea contractului, in conditiile in care Institutia Prefectului Judetului Galati nu gestiona fondurile acestei unitati, ci Consiliul judetean Galati.
In schimbul demersurilor facute, Bocaneanu Emanoil Catalin a pretins firmei respective montarea unor produse (cada pentru dus, baterie dus), bunuri despre care a solicitat sa nu apara pe devizul de lucrari si a pretins si o suma de bani din contravaloarea contractului, bani pe care urma sa-i primeasca dupa virarea contravalorii contractului in contul firmei executante.
Cu ocazia derularii concursului pentru ocuparea functiei de inspector sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin, in calitate de membru al comisiei, s-a implicat activ in sprijinirea unui candidat pentru ca acesta sa fie declarat castigator in urma concursului care s-a desfasurat in luna august 2013.
Totodata, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin l-a determinat pe un alt candidat din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Ialomita sa nu-si valorifice corect cunostintele in vederea ocuparii functiei pentru care candida. Anterior, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin, fiind deja prefect al judetului Galati, primise in repetate randuri, de la candidatul pe care l-a sprijinit, produse alimentare si bauturi.
In perioada 2012 - 2013, inculpatul Bocaneanu Emanoil Catalin in calitate de prefect, uzand de prerogativele functiei detinute, a determinat angajati din cadrul Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati, sa-i prelungeasca unei angajate a unitatii suspendarea din activitate, sens in care, in mod repetat a primit de la aceasta sume de bani prin intermediul fiicei ei.
Cine este Emanoil Bocaneanu
Emanoil Bocaneanu are 47 de ani, este casatorit si are un copil.
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Prefecturii, in perioada 1993-1998 Bocaneanu a absolvit cursurile Universitatii "Danubius" din Galati, fiind licentiat in Drept, iar in perioada 1993-1997 a urmat cursurile Universitatii "Dunarea de Jos", obtinand licenta in Administratie Publica, noteaza Mediafax.
In perioada septembrie 1997- februarie 2001 a fost inspector la Consiliul Judetean Galati, unde a avut atributii de indrumare si control privind intocmirea si inregistrarea actelor de stare civila, intre martie 2001 si octombrie 2002 a fost consilier juridic la ISPAT Sidex Galati, iar din 2002 si pana in 2008 a fost consilier juridic la BCR, apoi, timp de doua luni, a fost consilier la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati.
In perioada martie 2008-noiembrie 2009, Bocaneanu a fost consilier juridic la Directia Generala a Finantelor Publice Galati, iar ulterior a fost director executiv la Directia Judeteana de Evidenta a Populatiei din Consiliul Judetean Galati. In mai 2012, Emanoil Catalin Bocaneanu a fost numit prefect al judetului.
Conform declaratiei de avere completate in luna iunie, Emanoil Bocaneanu detine in municipiul Galati o treime dintr-o casa de locuit de 400 de metri patrati, cumparata in anul 2008. El are si un autoturism Ford Focus, fabricat in anul 2006 si achizitionat printr-un contract de leasing.
Bocaneanu a acordat unei persoane fizice doua imprumuturi in nume personal de 50.000 de euro in total.
Prefectul de Galati a contractat si un credit in acest an, de 39.815 lei, scadent in anul 2019.
Conform declaratiei de avere, in anul 2012, el a incasat venituri totale de 53.020 lei, iar sotia sa de 10.929 lei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Preţul miresei
Gastronomie: Castraveţi în saramură în doar 15 minute
Estimările meteorologilor pentru această iarnă
cum va fi vremea pana în luna februarie
Declaraţia lui Ponta despre imunitatea lui Băsescu este infernală
Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF, audiat la DIICOT
CE recomandă ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova
Romanii trebuie să înţeleagă cât de sensibil este subiectul Schengen în unele ţări UE
China a lansat cele mai îndrăzneţe reforme economice din ultimele decenii
Ponta a cedat gratuit Tabăra Tismana către Arhiepiscopia Craiovei
România a înregistrat în octombrie cea mai mare creştere de preţuri din UE, pe ultimele 12 luni
Modern Calor – întrerupere furnizare apă caldă
PDL Botoşani: COMUNICAT DE PRESĂ
Organizaţiile Persoanelor de Vârsta a III-a PDL Botoşani au noi conduceri
Botoşani: O poveste adevărată despre preparatele naturale din carne
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog