Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
36785
De la 07 Ianuarie 2003
95272311

Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie

  • 21 June 2006, 23:00
În urma modificărilor operate în legislaţia fiscală s-a modificat arondarea contribuabililor la unităţile subordonate Ministerului de Finanţe. Legislaţia, aplicabilă din toamna anului trecut, consideră ca fiind mari contribuabili toţi agenţii economici la care cifra de afaceri depăşea 700 de miliarde de lei vechi, aceştia plătind obligaţiile către stat direct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti. „ În toamnă, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani a transferat la Bucureşti 16 agenţi economici consideraţi mari contribuabili, din cei 30 existenţi. Odată cu ridicarea nivelului cifrei de afaceri de la 700 de miliarde de lei vechi la 1.000 de miliarde, aceştia sunt returnaţi direcţiei de la Botoşani. Se poate considera că vom forma un grup de firme mijlocii, în jur de 200, valoarea veniturilor încasate de la ei situându-se la nivelul a 60 -70 % din totalul veniturilor bugetare realizate de direcţie”, a menţionat Gheorghe Sorescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani. La începutul lunii iunie vor fi transferate evidenţele cu cele 16 societăţi botoşănene în format electronic urmând ca, ulterior, să fie aduse dosarele de la Bucureşti. Majoritatea firmelor existente la Botoşani au o cifră de afaceri sub 20 de miliarde de lei vechi, încasarea creanţelor bugetare ale acestora revenind Administraţiei Financiare. (Dumitriţa AILOAE)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Medici sancţionaţi de casa de asigurări
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă