Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14305
De la 07 Ianuarie 2003
77559350

Preludiu electoral

  • 13 October 2008, 23:00
Campania electorală continuă să se manifeste vizibil la nivelul întregului judeţ, chiar dacă sub o formă mascată. Afişe cât casa, pliante care de care mai ochioase şi tot felul de mijloace menite să inducă electoratului varianta cea bună. Mai nou şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, liberalul Florin Ţurcanu şi-a ornat Jeep-ul ca pe un pom de Crăciun, asigurând electoratul că e de-al lor. Dându-le în plus şi un număr de mobil, să îl sune ca să se convingă că este aşa.
Sperăm numai să nu fie numărul de la mobilul ce i-a fost nu demult sustras şi alegătorii să intre în direct cu hoţul. Tot formaţiunea cu deviza: „drept la ţintă” şi-a pus amprenta chiar pe tânăra generaţie. Nu a „Războinicului luminii”, ci asupra elevilor de şcoală, intoxicându-i cu orare, garnisite cu însemne electorale. Pe orarul elevilor din Ştefăneşti apare înscris în colţul din stânga sus săgeata liberală şi îndemnul: „Învaţă să fii printre cei mai buni!”, alături de matematică, educaţie tehnologică, religie şi celelalte materii (foto).
Referitor la agitaţia politicienilor, subprefectul David Şalgău spune că aceasta poate fi potolită de reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Botoşani, însă că nu e e vorba chiar de campanie electorală din moment ce candidaţii nu îndeamnă lumea să-i voteze. De partea cealaltă, preşedinta BEJ, judecătoarea Rodica Dascălu susţine că sarcina gestionării campaniei electorale revine BEJ abia de pe 31 octombrie, data când se dă startul oficial la campanie.
Până atunci sunt organe abilitate care trebuie să ia măsuri la sesizările ce apar, anume Poliţia Judiciară şi Parchetul. Chiar dacă admite că este un fel de campanie mascată, judecătoarea Rodica Dascălu precizează că aceasta nu este în afara legii. „Nu este vorba de o campanie electorală, ci de acţiuni pregătitoare desfăşurării campaniei electorale, care nu se înscriu în sfera interzisului. Câtă vreme, candidaţii nu spun: Poftiţi la vot! , nu e campanie”, subliniază Rodica Dascălu.
Consilierul judeţean social democrat, Mircea Dănuţa, el însuşi candidat pentru alegerile parlamentare la Colegiul Flămânzi, nu este de aceeaşi părere. „O astfel de campanie făţişă nu am mai văzut în toţi aceşti ani de când fac politică. Nu are precedent. Să împarţi orare la elevi în şcoli nu mi se pare corect. Eu voi respecta legea şi voi începe campania la timpul potrivit”, a declarat Mircea Dănuţa. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Wass Albert, medaliat al Crucii de Fier, omagiat, pe bani publici
Basarabia la mezat
Asistenţii medicali comunitari sunt pasaţi cu leafa la primării
Extinderea sistemul de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Botoşani
în urma lucrărilor de extindere, blocurile ANL Bucovina vor fi alimentate cu gaz
Comentariul comentariilor (CCXIV)
(Ioan Rotundu)
Monstruoasa coaliţie ne împinge către PSD
Ioan Rotundu
Horoscop
Secretul preotului
Doar pentru cei bolnavi după sex
Fixul lui Năstase
Votul uninominal e pentru tine!
Şedinţă organizată de viceprimarul de Dângeni în biserică
La Hudeşti, constructorii cam bat pasul pe loc
Teledon – o gogoaşă răsuflată pentru sinistraţii botoşăneni
Buletinele se schimbă greu sau deloc
Prigoana ciupercarilor
Sala Cinematografului „Unirea” închiriată moca
Criza medicamentelor ia proporţie
Începe vaccinarea contra gripei
Asistenţa socială lăsată pe mâna nepricepuţilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă