Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10785
De la 07 Ianuarie 2003
122896434
Premiera:

Parlamentul României serbează uciderea a 40.000 de romani!

  • 14 March 2011, 23:00
Cotidianul, 14 martie 2011: "Consultând agenda parlamentară a zilelelor de 14 şi 15 martie, din 1990 încoace, cotidianul.ro a constatat că este pentru prima oară când Ziua Ungariei este sărbătorită în România prin liberul dat tuturor parlamentarilor, timp de două zile." Despre 15 martie 1848, cred că cel mai bine ar fi să-l întrebăm pe Nicolae Bălcescu sau, cine ştie, poate chiar pe Avram Iancu, care fu direct pe teren. Bălcescu a cam văzut "de la Bucureşti" "revoluţia".
Da, de la Bucureşti, nu din altă parte. Până una alta nu ne-ar strica să ne amintim că la 1848 românii din Ardeal s-au aflat în război cu Ungaria revoluţionară pentru că aceasta a proclamat anexarea Transilvaniei în numele ... "democraţiei revoluţionare" (17 mai 1848). După momentul anexării Transilvaniei, urmează: măcelul ţăranilor români la Mihalţ (21 mai), al celor de la Luna (Turda) din 29 aug., atacarea localităţilor româneşti din Apuseni (ianuarie-iulie 1849), atacarea Abrudului de către forţele maghiare după încheierea armistiţiului cu Avram Iancu (24 apr. 1849).
Pentru sărbătoarea faţă de care Parlamentul României şi-a luat liber, care nu este a României, 230 de sate locuite de români au fost incendiate, bărbaţi, femei, bătrâni şi copii, aproape 40.000 de mii de suflete, au fost împuşcaţi, spintecaţi, spânzuraţi. (Pentru descrierea momentelor vezi, de pildă, Enciclopedia României sau Foaia Naţională)
În acest timp, văzând că România a pierdut pe drum demnitatea, un tip fără fereala, preşedintele Parlamentului Ungariei zice despre ruperea (în fine, îi zice autonomie) Harghitei-Covasna: "Este viitorul naţiei şi voinţa Divinităţii!". Omul grăieşte că 'maghiarii [trebuie] să aibă încredere în "succesul politicii naţionale"'. Bun.
Dacă îi întrebăm pe Geoană sau pe Boc în ce politică naţională să avem încredere, probabil că ne-ar trimite la politica naţională a celorlalţi: dovadă că-şi luară vacanţă pentru sărbătorirea naţiunii maghiare. (B1 tv, 13 martie 2011)
A treia problemă. În răstimp, preşedintele Băsescu se opune preşedintelui Franţei pe o problemă îndepărtată, chestiunea unei intervenţii militare în Libia, la Bruxelles. Ce-o gândi Sarkozy despre o aşa politică ştiind că Băsescu a pierdut România, la el acasă, cel puţin în Harghita-Covasna? Ce putere de negociere poţi avea când propria ta suveranitate face cât o ceapă degerată la Târgu Mureş, în faţa unui demnitar străin, iar propriul tău parlament îşi ia liber de ziua ... unei alte ţări?!
Pe de altă parte, nu putem să nu constatăm că aceste lucruri se întâmplă pe fondul discuţiilor schimbării primului ministru Emil Boc şi a lipsei preşedintelui din ţară. Provocare sau nu, problema este rezultatul unei lungi serii de gafe în politica internă românească. Probabil că a sosit momentul "rezultatelor".
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sorinţa directorului general
Ministerul Finanţelor împrumută un miliard de lei de la bănci
Candidatura lui Emil Boc la şefia PDL împarte partidul în două.
Băsescu şi Viktor Orban, la fel de înguşti în gândire
prietenia lor, un pericol pentru România
Exporturile au redus deficitul contului curent din ianuarie la doar 15 milioane de euro
După Elveţia, Fiscul american urmează să trimită informaţii legate de conturile românilor de pe teritoriul SUA
O mie de soldaţi saudiţi au intrat in Bahrain
opoziţia de la Manama: E o declaraţie de război
Reacţie a românilor din Covasna Harghita şi Mureş la delirul extremist al preşedintelui Parlamentului Ungar
Frumuseţe şi eleganţă la Miss Preuniversitaria de la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară
Caricatura zilei
Votaţi proiectul „verde” al liceenilor din Flămânzi!!!
Elemente noi la „sacul” infracţiunilor săvârşite de recidivistul Mihăiţă O.
Patruzeci de asociaţii sportive şi culturale aşteaptă fonduri de la Primăria Botoşani
Zilele Oraşului vor fi sărbătorite în linişte şi rugăciune
Cadrele didactice „au ameninţat” Guvernul cu corijarea
Satiră sindicală pe banii contribuabililor
Peste o sută de botoşăneni au de dat pensiile înapoi
Peste o sută de botoşăneni au de dat pensiile înapoi
Şomeri rămaşi fără bani pe concediile medicale
Soarta spitalelor din Truşeşti, Săveni şi Darabani pare a fi pecetluită
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog