Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12421
De la 07 Ianuarie 2003
87404255
Premieră

Un bucureştean câştigă un proces în Justiţie
într-un caz de ridicare abuzivă a maşinii

  • 4 January 2010, 23:00
Buna ziua Vlaicu Vlad Andrei
In primul rand felicitari pentru verdictul judecatoresc obtinut in sectorul 6 in lupta cu cei care ridica masinile fara sa faca si locuri de parcare pentru cetatenii platitori de taxe si impozite. Este o premiera si chiar te rog sa imi dai numarul de dosar si instanta unde ai obtinut acest succes [ cred ca este Judecatoria sector 6 ].
Cred ca multi bucuresteni se vor bucura sa auda ca exista o hotarare judecatoreasca care a facut dreptate si multi vor deschide procese impotriva municipalitatii.
In al doilea rand, legat de faptul ca se refuza restituirea sumei de 150 ron, in primul rand nu dispera. Statul este cel mai mare fofilator cand vine vorba sa isi plateasca datoriile, desi executa silita imediat orice amarat care nu plateste un impozit sau o taxa minuscula.
In cazul tau, tu te-ai judecat cu DGPMB-Brigada de Politie Rutiera astfel incat ei sunt cei impotriva carora trebuie sa faci executarea silita, neavand dreptul sa iti spuna ca trebuie sa iei banii din alta parte, intrucat aceasta "alta parte" nu a fost coparticipant in procesul pierdut de ei, asa incat ei trebuie sa iti restituie TOTI banii din dispozitivul hotararii judecatoresti si apoi se pot regresa impotriva cui vrei tu.
Intrucat fata de suma mica - 150 ron - ai fi tentat sa renunti la o actiune de executare silita impotriva DGPMB-Brigada de Politie Rutiera iti recomand sa nu cedezi si sa-i executi silit. Eventual sunt dispus ca senator si Presedinte al celei mai mari asociatii de protectie a consumatorilor din Romania, sa te sprijin financiar in aceasta actiune de executare silita [ imi va trebui sentinta obtinuta de tine in acest sens ca sa mergem la un executor ] pentru a crea un precedent judiciar. Dupa cel obtinut de tine in instanta, a obtine unul si in faza de executare silita ar fi un lucru excelent pentru miile de romani care reclama acest abuz al ridicarii masinilor.
Mai vreau sa fac o precizare. Nu am inteles prea bine daca cei 500 de lei acordati de instanta cu titlu de daune materiale, au acoperit de fapt suma platita de tine catre firma de ridicari care ti-a luat masina . Daca este asa atunci avem doua aspecte :
1. suntem in fata unei adevarate scheme frauduloasa, intrucat daca toti cei care vor castiga procesele folosindu-se de precedentul tau [ invocat ca proba simpla insa extrem de eficient dpvd juridic si al derularii procesului ] vor cere sa li se restituie si banii platiti la firma de ridicare a masinii, atunci inseamna ca statul roman adica tot noi cetatenii suntem cei care platim pentru bunastarea si profiturile realizate de aceasta, lucru anormal si ilegal; asta pentru ca odata cu inregistrarea unei actiuni judecatoresti din partea unui reclamant , judecatorul ar trebui sa introduca in cauza si firma de ridicare a masinilor, pentru ca odata cu anularea amenzii, trebuie sa dispuna ca Politia Rutiera sa restituie amenda iar firma de ridicari sa restituie contravaloarea taxei de ridicare si depozitare a vehiculului plus daune materiale constand in drumul tau , timp pierdut si alte cheltuieli ocazionate de reintrarea in posesia masinii tale;
2. in al doilea rand, trebuie solicitat instantei de judecata sa constate faptul ca este ilegal ca cetatenilor sa li se ridice masinile de catre municipalitate si firmele angajate de aceasta, in conditiile in care nu exista amenajate parcari in echivalenta numarului estimat de masini inmatriculate pe numele cetatenilor din zona; Asta pentru ca, orice locuitor din sectorul 6 al Capitalei, plateste taxe si impozite locale inclusiv pe masina, asadar primaria este obligata plecand de la numarul de masini inregistrate in aria ei teritoriala sa foloseasca acesti bani pentru constructia de parcari si doar dupa aceea sa dispuna ridicarea masinilor celor care le parcheaza neregulamentar; Insa in conditiile in care primaria nu realizeaza aceste parcari insa incaseaza taxe si impozite pe autovehicule, ea nu isi respecta obligatiile comunitare, si este pasibila de condamnarea ei in Justitie si de suspendarea Hotararii consiliului local prin care s-a decis demararea operatiunii de ridicare a masinilor celor care nu au alta vina decat aceea ca pur si simplu nu au unde sa isi parcheze masinile.
Astept hotararea judecatoreasca ca sa te sustinem in demersurile tale.
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov

Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Domn' colonel, dar cu lopata ai încercat?!
Arta de a vinde
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, 5 ianuarie
Pedeapsă pentru Ţurcanu
Arma energetică
ICCJ anunţă reluarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al instituţiei
după ce Băsescu a declarat că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu
Criză la nivel înalt. Bayern reduce salariile jucătorilor
BNR a intrat în 2010 cu 28,3 miliarde de euro la rezerva valutară
Ce am fost şi ce am ajuns? În căutare de repere
Programul "Prima Casa" continua si anul acesta
Creşterile şi scăderile record ale veniturilor bugetare
2010 - Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti
Lada, Dacia si Skoda au fost cele mai vândute maşini ale anului 2009 în Basarabia
Manifestaţie la Chişinău: "Opriţi Teroarea Poliţienească la Moscova”
Piaţa agroalimentară, o palmă pe obrazul oraşului Flămânzi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă