Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26935
De la 07 Ianuarie 2003
108300286
Premierul Florin Câţu

A venit la Botoşani pentru a se face frate cu dracu’

  • ca să poată trece puntea spre preşedinţia PNL
  • 29 August 2021, 15:20
Ca politician, înţeleg gestul lui Florin Câţu de a-şi lega numele de cel al impostorului penal Costel Şoptică, botoşăneanul lipsit de orice valori etice şi morale. Câţu are nevoie şi de voturile liberalilor botoşăneni ca să fie sigur că va Congresul PNL din septembrie va fi ales preşedintele partidului.
Ca premier, ca persoană care pretinde că s-a format educativ şi profesional la universităţi din SUA, ca persoană care a cerut românilor votul pentru ca să acceadă la guvernare să reformeze administraţia ţării, pentru na reforma clasa politică măcinată de corupţie şi analfabetism funcţional, nu pot să-l iert că şi-a legat numele de cel al lui Şoptică şi al clicii lui de penali cu care a acaparat puterea în PNL Botoşani şi o foloseşte în interes personal şi de gaşcă.
Costel Şoptică l-a primit la Botoşani, cu mare fast , pe actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, şi i-a promis sub jurământ că-l va sprijini să fie reales preşedintele partidului. După Orban a venit la Botoşani şi premierul Florin Câţu, tot pentru a cerşi voturile liberalilor botoşăneni ca să fie ales preşedinte, iar Şoptică şi clica lui de penali l-a tratat cu sictir.
La numai trei săptămâni de la acele evenimente, acelaşi Şoptică l-a trădat fără scrupule morale şi de amiciţie pe Orban şi a trecut de partea lui Câţu. De ce? Pentru că avea nevoie ca prof.dr. Daniel Botezatu, numit inspector şcolar general în fruntea IŞJ Botoşani să fie înlocuit cu catastrofa, dar partenera politică şi de ceva mai mult, Ada Macovei.
Motivul? Numit în funcţie, Daniel Botezatu a început să-i schimbe din funcţia de director pe incompetenţii puşi de PSD. Numai că Şoptică i-şa cerut să-i lase pe funcţie, pentru că aşa ni-a cerut şi lui socialistele Doina Federovici şi Mihaela Juncă de la PSD, pentru că aşa-i convenea şi Adei Macovei, pusă ide Şoptică inspector general adj. tocmai pentru a putea să menţină şi să pună directori de şcoală persoane ce pot fi controlate politic şi mai ales îşi pot menţine sau obţine funcţia prin a achita costul cash sau în natură, după caz.
Dacă iniţial premierul Câţu şi ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu s-au opus schimbării lui Botezatu, imediat ce Şoptică i-a promis lui Câţu voturile liberalilor botoşăneni, rocada la conducerea IŞJ s-a realizat instant, nepăsându-le de faptul că menţin învăţământul botoşănean prizonierul unor directori de şcoli incompetenţi şi a unui corp profesoral format din cadre didactice slab pregătite profesional.
În lunile ce urmează se va organiza un nou concurs de ocupare a funcţiei de director în şcoli iar prin Ada Macovei, impostorul Şoptică, vor manevra cum le vor fi interesele, inclusiv ale Doinei Federovici de la PSD, cine să fie numit director.
Ca să vă dau un exemplu de cum acţionează Ada Macovei în selectarea directorilor de şcoală mă opresc asupra a ceea ce eu am numit „cazul Furtună”. În cursul lunii august, Macovei l-a invitat pe prof.dr. Corneliu Furtună la un dialog şi i-a propus să preia funcţia de director la liceul „A.T. Laurian” Botoşani. Profesorul a acceptat, fără să realizeze că de fapt devine un pion de sacrificiu pe tabla de şah a Adei Macovei.
Macovei avea un anumit interes la Laurian şi nu reuşea să-l realizeze. Aşa că i-a arătat directorului şi profesorilor implicaţi în abuzurile şi ilegalităţile de aici că dacă se opun interesului său îl va numi director pe Furtună care va da la iveală toate ilegalităţile lor. Macovei şi-a atins scopul iar prof.dr. Furtună a jucat rolul fazanului, sau de bau-bau, dacă vreţi.
Odată cu schimbarea lui Daniel Botezatu de la conducerea IŞJ Botoşani s-a retras din funcţie şi prof. Octav Paul care era inspector general adj. Omul n-a dorit să facă echipă cu Macovei şi Şoptică pentru a deveni părtaş la abuzurile şi ilegalităţile acestora. În acest context de demolare a învăţământului botoşănean, sâmbătă, 28 august a.c., premierul Florin Câţi a venit la Botoşani pentru a se îmbrăţişa cu impostorul Şoptică şi a se lăsa fotografiat în compania susţinătorilor acestuia.
Am primit asigurări de la anumiţi liberali că, de fapt, Câţu s-a făcut frate cu dracu’ Şoptică pentru a trece puntea către preşedinţia PNL, după care va face lumină şi în PNL Botoşani. Eu nu cred. Părerea mea!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii:Confuzie profesională
Horoscopul săptămânii 30 august – 5 septembrie 2021
O nouă bătaie sângeroasă la Prăjeni
Cum l-a omorât ministrul Cîmpeanu pe „Zgăbearță Iftode, să trăiţi!”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Noi detalii privind cruzimea violenţelor de la Prăjeni
Ioan Rotundu
Cum prejudiciază interesul public comisarul şef Kashyap
Ioan Rotundu
Comunicat - Prim[ria Mihai Eminescu
Cum vede Conţac scandalul din Guvernul Câţu
Conţac, contrabanda cu ţigări şi corupţia
Conţac şi infrastructura rutieră a judeţului Botoşani
„Nepoţii” lui Băsescu şi manifestările micului dictator
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă