Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14955
De la 07 Ianuarie 2003
122900604

Premierul Moldovei, Pavel Filip: Trecem printr-o situatie tensionata

  • Sunt de inteles sentimentele celor care protesteaza sincer
  • 26 January 2016, 23:00
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat marti, la Bucuresti, ca "sunt de inteles sentimentele" miilor de oameni care au protestat la Chisinau in ultimele zile, in conditiile in care "oamenii aveau tot dreptul sa fie nemultumiti, pentru ca astea erau rezultatele" ultimelor guvernari.
"Trecem printr-o situatie tensionata", a spus acesta, invocand "presiunea teribila din partea socialistilor, care au ca obiectiv alegerile anticipate", intr-o conferinta comuna de presa cu omologul sau roman, Dacian Ciolos.
Pavel Filip a spus ca "sunt de inteles sentimentele celor care protesteaza sincer" si a considerat protestele "utile", in conditiile in care "presiunile societatii civile de fapt mobilizeaza guvernul, il face sa nu fie relaxat, sa munceasca mai mult".
"Incercam sa asiguram un dialog permanent cu protestatarii", a declarat Filip, care a precizat insa ca "nu sunt in dimensiunea executiva alegerile anticipate".
Premierul Moldovei a promis ca guvernul pe care il conduce este "determinat sa demonstreze concret ca e un guvern pro-european, calificativ compromis intr-o masura de clasa politica de la Chisinau".
Acesta a multumit partii romane pentru sprijinul acordat Chisinaului, afirmand ca "si de aceasta data Romania a decis sa intinda o mana de ajutor tarii mele, intr-o situatie extrem de dificila".
"Poate acum mai mult ca oricand sprijiniul acesta e vital pentru cetatenii Moldovei (...) Doar acum am inteles in profunzime expresia ca prietenul bun la nevoie se cunoaste", a spus Pavel Filip.
El a subliniat ca reformele prevazute de Acordul de asociere cu UE constituie o prioritate pentru guvern si a sustinut ca guvernul pe care il conduce nu se va "pansa pe populisme" iar primele o suta de zile vor fi dedicate unor "masuri rapide pentru stabilizarea situatiei financiare" iar "fara sprijinul Romaniei aceasta sarcina e una foarte dificila".
"Vom dovedi prin actiuni ca suntem porniti pe reforme", a mai spus acesta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă cu coastă afumată
Bancul zilei: Cinismul vocii din cer
Horoscopul zilei de 27.01.2016
Programul Primului-ministrul Dacian Ciolos
în perioada 25 – 29 ianuarie 2016
Lavrov: Moscova, ingrijorata de intarirea NATO langa granitele ei
Rusia va refuza orice negocieri privind returnarea Crineii / Ce declaratii a mai facut ministrul rus de externe in conferinta sa anuala
Iohannis, catre premierul de la Chisinau: Romania este clar alaturi de Republica Moldova
Impreuna vom gasi cele mai bune abordari
Profesor de religie din Valcea, acuzat ca le-a aratat elevelor de clasa a -III-a imagini obscene pe telefonul mobil
Dacian Ciolos: Romania va ajuta financiar Republica Moldova,
dar inainte de prima transa e nevoie de masuri care sa arate vointa de reforma
Lavrov: Actiunile Rusiei au schimbat vizibil cursul evenimentelor din Siria
La Botoşani, lecţie de ipocrizie liberală
Ioan Rotundu
Cum a fost răstignit Vlas de către Iuda Şoptică
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog