Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16426
De la 07 Ianuarie 2003
122902075

Premierul Ponta a reîntregit salariile dar reduce personalul bugetar

  • 7 March 2013, 23:00
Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte, in perioada urmatoare, propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii, solicitarea fiind formulata in sedinta de miercuri a Guvernului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
Ponta: Reducerea cheltuielilor cu 15% se face in ministere; nu punem in pericol ce am dat inapoi bugetarilor
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, pentru Agerpres, ca reducerea cheltuielilor cu 15% se va face in ministere si ca nu va pune in pericol ceea ce Guvernul a dat inapoi bugetarilor.
"Guvernul vrea reducerea risipei din ministere, din aparatul de stat, o micsorare a acelor cheltuieli cu bunuri si servicii si chiar si cu fondul de salarii. Ce este cel mai important este ca nu se taie salariile de la bugetari, ci vrem limitarea cheltuielilor functionarilor din aparatul de stat. Ce am dat inapoi bugetarilor nu va fi pus in pericol. Noi nu vrem sa repetam greseala PDL de a evita restructurarea interna cu pretul ca toti salariatii sa fie taxati.
Dimpotriva, noi vrem sa economisim si sa oprim risipa, tocmai pentru ca povara platii datoriilor sa nu mearga catre cetateni. Avem multe datorii de platit, iar reducerea risipei si reorganizarea activitatii din ministere reprezinta promisiuni ale USL. Ne tinem de cuvant - noi strangem cureaua, nu punem noi poveri pe umerii cetatenilor", a precizat Victor Ponta.
"Aceasta masura nu implica neaparat disponibilizari de personal, ci urmareste o eficientizare a activitatii in administratie. Nu a fost stabilit un termen imediat, de 2-3 zile, deoarece mesajul va fi transmis in teritoriu, catre structurile subordonate ministerelor", au aratat, joi, sursele citate de agentia Mediafax. Acestea au mai afirmat ca un nivel mare al cheltuielilor se inregistreaza in administratie pentru consumabile si alte produse, precum si pentru servicii externalizate.
La sfarsitul anului trecut, premierul Ponta a transmis ministrilor ca au ocazia, prin restructurarea Guvernului in vederea stabilirii unei noi configuratii, sa constate care dintre institutiile actuale au prea multi functionari angajati in ultimii ani ca o "sinecura politica" si nu fac nimic, pentru a se desparti de acestia.
"Vor fi restructurari, reimpartiri ale portofoliilor, dar nu se sporeste numarul de angajati nici macar cu un singur om, dimpotriva: aveti ocazia, prin aceste restructurari, acolo unde sunt oameni prea multi, care nu fac nimic si au fost angajati in ultimii ani doar ca o sinecura politica, sa le multumiti si sa ii trimiteti la munca. Nu se angajeaza niciun om, nu primiti niciun leu in plus la fondul de salarii", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.
Ulterior, seful Guvernului a dispus infiintarea unui comitet condus de vicepremierul Liviu Dragnea care sa propuna masuri pentru "cresterea atractivitatii" functiei publice si eficientizarea utilizarii resurselor umane in sectorul public, dar care va analiza si numarul de personal necesar administratie.
Noua structura a fost formata din ministrii Finantelor, Muncii, Justitiei, Fondurilor Europene si Bugetului, incluzandu-i si pe secretarul general al Guvernului si presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Comitetul are ca atributii analizarea Legii salarizarii unitare, a Statutului functionarului public si a Codului Muncii, in vederea identificarii "constrangerilor si dificultatilor in implementare", analizarea numarului de personal necesar pentru realizarea sarcinilor, identificarea domeniilor in care numarul de personal este insuficient, dar si dezvoltarea unui set de indicatori de performanta masurabili in domeniul resurselor umane.
Comitetul analizeaza situatia resurselor umane din fiecare minister, institutie si autoritate publica si va prezenta Guvernului informari periodice.
Premierul a declarat de mai multe ori ca noua configuratie a Guvernului nu va presupune cresterea numarului de personal si de buget in structurile centrale.
Agenţia de ştiri nHotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scufiţa Roz
Gastronomie: Supă cremă de roşii cu busuioc
Botoşani/Dorohoi: Jaful banului public la Dumbrava Roşie are dimensiuni uriaşe
Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear "preventiv"
Traian Băsescu trimite spre reexaminare o lege prin care se impozitează pensiile mai mari de 750 lei
Ministrul Bănicioiu reînvie Daciada
Direcţiile judeţene de Sănătate Publică vor fi desfiinţate
Deciziile Guvernului creează tensiuni în interiorul PNL
liderii locali ai PNL, nemulţumiţi de ministrul Finanţelor Daniel Chitoiu
Judecătorii CSM vor să scape de incoruptibilul Daniel Morar
O instanţă din România a stabilit că pagina de Facebook este spaţiu public
Curată şarlatanie
Ioan Rotundu
„La începutul tuturor lucrurilor măreţe se află o femeie.”
Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti
Ipoteşti: Cum este jumulit postmortem Eminescu la el acasă
Botoşani: O ispravă ţigănească care nu va intra în istorie
Când se plictiseşte, prefectul Macaleţi invită parlamentarii la o şuetă
Iar ca şueta să fie plictisitoare, vin şi liderii de sindicat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog