Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
480
De la 07 Ianuarie 2003
122886129

Preotul de la Schit Orăşeni ameninţat cu moartea de stareţul de la Schitul Zosin

  • Ioan Rotundu
  • 16 June 2017, 23:00
Preotul Ioan Ungureanu de la Schitul Orăşeni, care luptă împotriva ecumenismului şi care se află într-un conflict ireconciliabil cu ierarhii de la Mitropolia Iaşi m-a sunat azi dimineaţă pentru a mă informa despre două evenimente care pot avea un interes public deosebit. Părintele a convocat pentru duminică, 18 iunie, o Conferinţă împotriva ecumenismului şi a călugărilor la care şi-au anunţat participarea preoţi din Grecia, Muntele Atos, insula Creta şi Republica Moldova. Conferinţa se va desfăşura la Cala Lux din Botoşani iar la ora 18.00 este anunţată o conferinţă de presă.
Al doilea eveniment pe care mi l-a adus la cunoştinţă preotul a fost că în noaptea de vineri spre sâmbătă a primit pe telefon o ameninţare cu moartea de la stareţul Mănăstirii Zosin, preotul Teodosie Pleşca.
Potoliţi-vă şi nu ne mai trimiteţi nouă aici afişe şi invitaţii pentru aşa-zisa „Sinaxă monahal㔠satani blestemate că vă ia dracu de ţigani afurisiţi şi nenorociţi. Tu te călăreşti cu muierea-n pat de n-ai aer şi te prezinţi a fi monah şi organizator de sinaxă monahală satană blestemată??? Oare aşa a procedat Sfântul Ioan Gură de Aur atunci când a fost izgonit de împărăteasă cum procedezi tu istigând poporul şi mapamondu-l la ură şi tulburare sau s-a retras în linişte până la soluţionarea problemelor? Ţigan afurisit ia aminte că dacă-ţi prind vreun adept în curtea mea îăi dau foc cu benzină nenorocitule.” – este mesajul plin de iubire creştină şi toleranţă religioasă a stareţului Teodosie.
Sfatul meu către părintele Ungureanu ar fi să nu-l bage în seamă pe acest stareţ Teodosie. Stareţul este cunoscut în zona localităţilor Băluşeni, Draxini şi Cristeşti ca fiind un beţivan de înaltă clasă (foto). Un cetăţean din satul Băluşeni, care a lucrat o perioadă ca ziler las Mănăstire, a declarat pe camera de filmat că stareţul „bea şi apa de la făini”. Iar când se îmbată are halucinaţii bahice. De exemplu, îi place să se laude că el este badyguard al lui Iisus Hristos.
Probabil că vineri noaptea stareţul iar a făcut io băută cruntă şi ştiind de evenimentul de duminică organizat de preotul Ungureanu împotriva ecumenismului şi a sa s-a gândit că o ameninţare cu moartea îl va speria.
Nu este părintele Ungureanu din categoria celor care se sperie şi de umbra lor, dar gestul stareţului Teodosie este dovada faptului că în sânul Bisericii Ortodoxe s-a format un curent caracterizat prin acumulare de averi inclusiv pe calea violenţei în limbaj, a linşajului mediatic şi a demascării, metode propagandistice specifice regimului comunist şi bine cunoscute de ierarhii BOR în frunte cu patriarhul Daniel, cu toţii având rădăcini adânc înfipte în spiritul educaţiei comuniste.
Nu-mi dau seama ce ecou va avea conferinţa organizată de părintele Ungureanu, dar faptul că o astfel de conferinţă se ţine la Botoşani ne determină să apreciem popularitatea de care se bucură preotul botoşănean în rândul celor care nu vor reunificarea bisericilor creştine.
Dacă este bine sau rău ce vrea părintele Ungureanu şi susţinătorii săi este de acum o dispută istorică şi teologică în acelaşi timp care ar trebui rezolvată cu multă înţelepciune şi în interesul creştinătăţii, nivelul de civilizaţie la care ne aflăm fiind net superior celui din anul 1054 când a avut loc Marea Schismă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Din nou soacra
Horoscopul zilei de 17..66.2017
Este greu sa convingi un investitor din tara mea sa vina maine sa investeasca la Bucuresti, pentru ca lipseste stabilitatea
Excluderea premierului Grindeanu din partid, o actiune lipsita de orice sens. O tentativa de asasinare politica
Klaus Iohannis: Din punct de vedere institutional, astept rezolvarea crizei
Cine este Mihai Busuioc, cel care il sfideaza pe Sorin Grindeanu,
Unde s-a blocat premierul Grindeanu in razboiul cu Dragnea
Buturuga care i-a dat sefului Guvernului toate planurile peste cap
Presa-n gura luț RotunduȘ Emisiunea din 16.06.3017
Ministrul Comunicatiilor, propus pentru functia de vicepremier, despre formarea noului guvern:
ieri era un om, acum suntem trei, sigur vom fi mai multi. Partidul nu este marioneta unui om
Secretarul General al guvernului Mihai Busuioc a fost demis si inlocuit cu Victor Ponta
Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni propunerile de demitere a lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan
Sorin Grindeanu a trecut in test mafiot, aproape:
amenintari personale, dezvaluiri personale sau tentative de mituire / Ministrii care nu vin la serviciu risca sa raspunda civil si penal si contraventional
Catrenul săptămânii
Lumea luţ RotunduŞ Eminescu să le judece!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog