Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11968
De la 07 Ianuarie 2003
120836434

Presa străină îl acuză pe Ponta de plagiat

  • Revista Nature: Premierul roman Victor Ponta, acuzat de plagiat.
  • Frankfurter Allgemeine Zeitung publica un articol asemanator
  • Ponta comparat cu plagiatorii presedinte maghiar Pall Schmitt si fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttemberg
  • 18 June 2012, 23:00
Revista Nature scrie ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. "Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima ("whistle-blower" in original - N.red.) care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate", se arata in articolul din Nature.
UPDATE 21.20 Un articol similar legat de presupusul plagiat al premierului Victor Ponta a fost publicat si de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ziarul german il compara pe Ponta cu fostul presedinte maghiar Pall Schmitt si fostul ministru german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttemberg. Ambii demnitari straini au demisionat dupa ce fusesera acuzati de plagiat
UPDATE 21.06: Premierul Victor Ponta nu a putut fi contactat pina la aceasta ora.
"Primul-ministru este acuzat ca a copiat pasaje mari din publicatii anterioare fara citarea corecta. Daca acuzatiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publica asupra lui Ponta sa demisioneze, spun insideri politici", se mai arata in articolul din Nature. "Acuzatiile ridica noi semne de intrebare legate de capacitatea guvernului de a lupta impotriva coruptiei in educatie", scrie in articolul din Nature.
"Mai mult, lucrarea a fost republicata cu foarte mici modificari intr-un volum in 2004, si de asemenea formeaza baza unei carti din 2010, al carei co-autor este o fosta studenta a lui Ponta, Daniela Coman. Parti substantiale din cele trei texte par identice sau aproape identice cu texte aparute in volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (Diaconu, D. Curtea Penală Internaţionlă, Istorie şi Realitate (Editura All Beck, 1999) si Vasile Cretu Creţu, V. Drept Internaţional Penal (Editura Tempus, 1996). De asemenea, apar traduceri in romana ale unor parti dintr-o carte publicata in limba engleza de profesorul Ion Diaconu Diaconu, I. The International Criminal Court: A New Stage (Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002)", scrie Nature.
"Ponta si-a obtinut doctoratul la Universitatea Bucuresti in timp ce era Secretar de Stat in cabinetul Adrian Nastase, care a fost si supervizorul lucrarii sale de doctorat", scrie Nature.
"<>, spune Marius Andruh, chimist la Universitatea din Bucuresti si presedinte al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Daca alegatiile sint dovedite, <>, scrie Nature.
"<>, spune Paul Dragos Aligica de la George Mason University din Arlington, Virginia. Ponta nu a raspuns cererilor Nature de a comenta acuzatiile", scrie revista Nature.
"<>, spune Vlad Perju, director al Clough Center for the Study of Constitutional Democracy la Boston College din Chestnut Hill, Massachusetts", se mai arata in Nature.
Nature mai scrie ca acest episod urmeaza acuzatiilor de luna trecuta privindu-l pe ministrul desemnat al Educatiei, Ion Mang. Acesta a fost acuzat de plagiat in opt lucrari.
"Ultimele acuzatii se adauga plingerilor privind declinul standardelor academice in Romania. Guvernul precedent a introdus masuri pentru a face sistemul de invatamint si cel al cercetarii mai competitive si mai transparente, dar aceste planuri au intimpinat o opozitie feroce din partea establishment-ului academic, si au fost relaxate de actualul guvern", mai scrie Nature.
Revista Nature, editata fara intrerupere din 1869, este una dintre cele mai prestigioase publicatii stiintifice. Compania care detine titlul se numeste Nature Publishing Group, si este o divizie a Macmillan Publishers (Vezi aici mai multe detalii).
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Iorga şi jandarmul
Criza economica din Europa nu va disparea in urmatoarele 12 luni
Zeci de manageri de multinationale si oameni de cultura îl szsţin pe Patapievici
ei cer premierului Victor Ponta sa retraga ordonanta de urgenta
Daniel Daianu, consilierul onorific al premierului, despre insolventa Hidroelectrica:
E straniu, este ceva de domeniul fantasmagoriei
Radu Campeanu bagă spaima în PNL şi Crin Antonescu
In SUA, gazul costa 62 dolari/mia de metri cubi in timp ce Romania il importa cu 500 dolari
Petru Bogatu: Grecii ne-au razbunat
Încep a-şi da arama pe faţă
Ioan Rotundu
Circula cu o remorc㠄expirat㔠de aproape trei săptămâni
Lăsând baltă drumurile judeţene, Ţurcanu se ocupă de cele naţionale
Ţurcanu şi-a pus concubina şefă de cabinet
Paul Secrieru a fost condus pe ultimul drum
A început instruirea medicilor pentru prescrierea electronică a medicamentelor
Măsuri menite să ne ferească de caniculă
2700 de candidaţi pentru proba D la Basc
Titularizarea din acest an are un mare neajuns la proba practică
„Împăratul” Florin Ţurcanu a depus jurământul
Nu e vorba de titlu nobiliar, ci de pupincurismul primarului de Vârfu Câmpului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă