Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6947
De la 07 Ianuarie 2003
106107038

Preschimbarea buletinelor în regim de urgenţă

  • 22 May 2009, 23:00
Lucrătorii Biroului de Evidenţă a Persoanelor de pe lângă Primăria Botoşani au efectuat anul în curs cinci acţiuni menite să vină în sprijinul celor care doresc să-şi preschimbe vechile buletine cu acte de identitate de tip nou. Şeful serviciului, Cristinel Rusu precizează că, în general, acţiunile au fost îndreptate către persoanele în vârstă din mediul rural care nu au avut posibilitatea să se deplaseze la oraş pentru a-şi preschimba actele.
„Oamenii sunt în vârstă, au rămas cu buletine de tip vechi şi greu ajung la Botoşani. Ar trebui să facă două drumuri. Nu e vorba doar de posibilităţile financiare, unii au probleme de sănătate. Noi venim în întâmpinarea nevoilor la solicitări. În varianta în care ni se va solicita, în geberal acţiunile fiind organizate de Postul de poliţie şi primar, noi vom merge în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Cristinel Rusu, specificând că autorităţile locale trebuie doar să pună la dispoziţie o locaţie unde echipa Biroului de Evidenţă să poată derula acţiunea.
„E o campanie mai vastă, noi ne-am dus ne-am făcut treaba de doi ani. Anul trecut am avut 10 acţiuni, am eliberat 4.000 de cărţi de identitate. Nu ştim dacă va mai continua campania. Anul acesta avem în jur de 1.100 buletine preschimbate, fiind organizate acţiuni la Vorona, Suliţa, Stăuceni şi în comuna Lunca de două ori”, a mai adăugat Cristinel Rusu.

Boschetarii vor buletin doar în preajma alegerilor
O prioritate pentru lucrătorii Biroului de Evidenţă a Persoanelor în această perioadă sunt alegerile europarlamentare. Şeful serviciului spune că neapărat este obligatoriu ca pentru fiecare cetăţean care face cerere pentru carte de identitate, să se găsească o soluţie până la alegeri sau chiar în ziua alegerilor spre a primi actul în cauză.
„Este prioritatea numărul unu. Chiar dacă legea spune că termenul este de 30 zile fără urgenţe, întotdeauna înaintea şi în timpul alegerilor trebuie să identificăm o soluţie. Dar nu au fost probleme şi nu cred că o să fie nici de acum”, a precizat Cristinel Rusu, specificând că de regulă, activitatea îşi urmează fluxul normal, dar totuşi mai sunt persoane care încearcă să îşi rezolve problema actelor pe seama alegerilor.
„Avem oamenii noştri care ne vânează. Ei spun că merg la vot. Sunt clienţii noştri, vin în fiecare an, noi îi ştim, identitatea le este cunoscută. Nu au acte, mulţi sunt dintre oamenii străzii. Ei ştiu că la alegeri se fac buletine mai repede, dar noi îi cunoaştem”, a mai adăugat şeful de serviciu. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tot mai multe cazuri de violenţă şi indisciplină la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu"
Utilizarea elevilor minori în propaganda liberală a fost sesizată IŞJ Botoşani
Martiriul monumentelor istorice romanesti
Resfinţirea bisericii din Miorcani
Monografia Bisericii „Sf. Dimitrie”
Reţeaua locală de gaze, un vis, deocamdată, îndepărtat
Voronin se apropie cu paşi repezi de... mulţi ani de închisoare
De ce Opoziţia nu poate renunţa la alegeri anticipate?
Moldova: scenariul următoarei escaladări
23 mai Ziua Românilor (aromânilor şi meglenoromânilor) din Balcani
Hanibal ante portas
ACER invită să sesizaţi încălcarea drepturilor legitime
Comunicat de presă
Made in BoToşan i– acţiunile vor fi stopate perioada campaniei electorale pentru Parlamentul Europei
Horoscop
Soţ şi soţie la poarta raiului
Căminul de bătrâni de la Leorda intră la reabilitare
Belgian dat în urmărire generală prins la frontieră
Femeie de 77 ani găsită moartă în fântână
Încă un amator de peşte
Românul şi graba
Directorii de şcoli refuză anchetele pe seama anonimelor
Au smuls ministerului Sănătăţii promisiuni mulţumitoare
dar va respecta ministerul ce-a promis?
Munteanu pune las care un nou proces cu CAS
Bani mai puţini pentru fermierii leneşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă