Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24369
De la 07 Ianuarie 2003
122884436

Preşedintele Băsescu, venit la Botoşani pe post de prim-ministru

  • 21 August 2009, 23:00
Ieri, preşedintele României, Traian Băsescu, a efectuat o vizită fulger la Botoşani. Preşedintele a dorit să-i mai vadă odată pe foştii sinistraţi de pe urma inundaţiilor din iulie 2008, din Baranca – Hudeşti şi Rădăuţi Prut. Probabil că a ţinut la această vizită pentru a nu fi uitat la apropiatele alegeri prezidenţiale.
Numai că vizita sa în cele două localităţi n-a mai impresionat ca altădată. Dacă la Baranca, ţiganii s-au arătat mult mai mulţumiţi de noile case, pentru ei de lux, faţă de cocioabele înghiţite de apele Prutului, la Rădăuţi Prut strămutaţii s-au arătat mai radicali. Ei i-au reproşat preşedintelui că au pierdut case arătoase, cu câte patru-cinci camere, şi au primit în schimb nişte locuinţe modeste cu două camere.
Cu curaj, oamenii nu s-au sfiit să-l înfrunte pe preşedinte şi să-i reproşeze risipa Guvernului Boc care a construit vreo 30 de case rămase fără proprietari, cei care ar fi urmat să le ocupe alegând să-şi ia soarta în propriile mâni şi nu să fie umiliţi de Guvernul Boc cu o locuinţă sărăcăcioasă. Semn pentru preşedintele Băsescu că nu toţi cei miluiţi de guvernul Boc îl vor vota la toamnă. Dealtfel şi preşedintele s-a arătat iritat de nemulţumirile parţiale ale unor sinistraţi din Rădăuţi Prut.
Mult mai în largul său s-a simţit preşedintele .Băsescu la întâlnirea de la Hotelul Rapsodia. În eleganta sală „Eminescu”, cu multă sârguinţă, conducerea Prefecturii, a Consiliului Judeţean şi a PDL a adunat toată suflarea cu putere de decizie administrativă şi politică Au luat loc în sală primari şi viceprimari din judeţ, în majoritate membri PDL, parlamentari, angajaţii Prefecturii şi ai CJ, şefii instituţiilor deconcentrate, consilieri judeţeni etc.
Preşedintele Băsescu a ţinut o cuvântare demnă de un prim ministru, prezentând starea sumbră a economiei româneşti şi faptul că efectele crizei economice se vor adânci. Parcă pentru a-i face în ciudă, din Bucureşti, premierul legal al României, Emil Boc, anunţa la televizor, tot ieri, că .economia este pe care de revenire, se revigorează, anunţându-se o stabilitate şi chiar o uşoară creştere economică.
Autorităţile botoşănene, tratându-l pe preşedinte ca pe prim-ministru, cum dealtfel se şi consideră de facto, i-au prezentat propriile lor doleanţe. Au ridicat problema drumului Tg. Frumos – Botoşani, a drumului Botoşani – Stânca, a vămii de la Rădăuţi Prut, a fondurilor europene. N-au lipsit lamentările privind lipsa banilor la Protecţia Copilului. Vigilent cu cheltuielile din bugetul public, preşedintele i-a atras atenţia comisarului şef al Poliţiei Judeţene Botoşani, Viorel Şerbănoiu, să reducă orele suplimentare, iar dacă totuşi va fi nevoie de ele, să nu fie plătite, ci compensate cu timp liber. Cu un deficit de cadre de 17%, cu interdicţie la ore suplimentare, poliţiştii botoşăneni vor trebui să facă faţă numărului în creştere de infractori, care nu se simt deloc jenaţi în activitatea lor infracţională de către criza economică.
Conştiincios, preşedintele Băsescu a promis că, deşi nu este el prim-ministrul oficial al României, are destulă trecere în faţa premierului de drept, Emil Boc, pentru a obţine de la acesta rezolvarea problemelor care i-au fost aduse la cunoştinţă. N-a precizat dacă va rezolva problemele înainte de alegerile prezidenţiale sau după.
Câteva zeci de botoşăneni s-au adunat în faţa Hotelului Rapsodia, pentru ca preşedintele să poată face cuvenita baie de mulţime. În ce privesc impresiile lăsate de vizita preşedintelui asupra botoşănenilor, vom reveni cu detalii într-un articol ce va fi publicat în ediţia de luni, 24 august. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O seamă din şefii de instituţii se complac în starea de incompatibilitate
Bărbaţii botoşăneni nu-şi recunosc copiii
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei aşteptat la Mesteacăn
Două incendii de vegetaţie uscată în mai puţin de 15 minute
Program TELE'M BOTOŞANI, sâmbătă, 22 august
Şi totuşi, Ribbentrop-Molotov!
Ce vrea Voronin de la Moscova?
Bogat şi sărac: Ce pun la cale Medvedev cu Voronin la Soci?
La Chişinău s-a propus reintroducerea uniformelor şcolare
Ora de religie din şcolile româneşti–o analiza "la cald"
De joi, „Miss Flămânzi” face băi de soare pe litoral
Podul de piatră, s-a terminat. Urmează recepţia…
Horoscop
Frica ţiganului
Afacerea lui Băsescu cu Ţâbuleac
Dacă nu va fi ales, va face penitenţă la sediul partidului
Ocuparea posturilor de suplinitori… un fiasco
Bac fără proba de sport
Învăţământul lăsat în coada grilei de salarizare
Şi Guvernul Boc vrea o „mare analiză” a sănătăţii noastre
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog