Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26923
De la 07 Ianuarie 2003
104710526

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu

  • 7 November 2017, 23:00
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, informeaza DNA. Potrivit procurorilor, seful CJ Iasi a "sistat in mod abuziv" mai multe contracte de intretinere a drumurilor judetene.
Intr-un comunicat transmis marti, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) anunta ca procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Iasi "au dispus urmarirea penala fata de suspectii:
POPA MARICEL, la data faptelor si in prezent presedinte al Consiliului Judetean (C.J.) Iasi, pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
ACHITEI DANIEL-IOAN, la data faptelor director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (D.J.A.D.P.) Iasi si consilier personal al presedintelui C.J. Iasi, pentru savarsirea infractiunilor de: - abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 fapte),
- complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
ECHIMOV ION, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
S.C. EKY SAM S.R.L., pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit."
Ce sustin procurorii DNA:
"In perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, beneficiind de ajutorul suspectului Achitei Daniel-Ioan, a incalcat prevederile legale privind desfasurarea activitatilor de investitii si reabilitare a infrastructurii judetene, in sensul ca, direct sau prin intermediar, a sistat in mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect intretinerea drumurilor judetene.
Concret, in contextul unui scandal mediatic creat in legatura cu lucrarile de intretinere ce se efectuau pe drumul judetean 248 A (Iasi - Voinesti - Tibanesti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrarile respective pe motiv ca ar exista nereguli la efectuarea lucrarilor, fara ca aceasta hotarare sa aiba la baza vreo expertiza tehnica.
In plus, procedand in aceeasi maniera, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societati din cadrul asocierilor de firme care au castigat doua din contractele amintite mai sus si inlocuirea acesteia cu una "agreata".
Intr-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infractionale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective in suma de 717.898 lei.
In celalalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achitei Daniel-Ioan, activitatea de dezapezire a drumurilor judetene pentru perioada 1 ianuarie - 15 martie 2017 a fost retrasa din sarcina aceleiasi firme si preluata in mare parte de catre SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit catre S.C Eky Sam S.RL in valoare de 1.127.563 lei."
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pariu neinspirat
Horoscopul zilei de 8.11.2017
Povestea unui antreprenor belgian care a venit în România pentru a cultiva “aur roşu”.
Cât a investit şi câţi bani îi aduce preţiosul condiment
Ministerul Educatiei organizeaza o consultare nationala on-line cu privire la rolul temelor pentru acasa
Serban Nicolae: E nevoie de o definitie mai clara a abuzului in serviciu, se confunda cu coruptia
Sorin Grindeanu, votat de Camera Deputatilor in fruntea ANCOM
Apar sporuri noi pentru bugetari:
Guvernul modifica legea salarizarii unitare pentru functionarii care muncesc in conditii grele
Lupul dacic va fi logo-ul Romaniei pentru presedintia UE in 2019.
Cine a facut parte din juriu si cum arata propunerile de logo intrate in finala
Semnarea Acordului de Parteneriat între Județul Botoșani și Municipiul Bălți
Guvernul a programat miercuri la ora 15.00 sedinta decisiva pentru modificarea Codului Fiscal
Povestea sediului Primăriei Manoleasa miroase a corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă