Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4549
De la 07 Ianuarie 2003
122576488

Preşedintele Macaleţi n-a aflat că minciuna are picioare scurte

  • Ioan Rotundu
  • 7 December 2018, 11:35
Noul AN bate la uşă şi îl anunţă pe cel Vechi că este momentul să-şi ia tălpăşiţa. De fapt, pentru cei responsabili de faptele lor de peste an este ceasul bilanţului. Ce şi-au propus să facă peste an şi ce-au realizat. Ceas de bilanţ este şi pentru Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Din păcate pentru noi, bilanţul pe care Macaleţi îl poate face este cel al minciunilor pentru că despre faptele sale nu prea avem ce rezuma. Ieri, joi, 6 decembrie, de Sf. Neculai, am trecut în revistă drumurile judeţene cu care Macaleţi n-ea împuiat capul prin comunicate că vor fi reabilitate. Bilanţul? Unul dezastruos şi ruşinos atât pentru funcţia sa de preşedinte cât şi pentru personalitatea sa ca om ce a ajuns la vârsta când minciuna ar fi trebuit să-i fie o intimă ruşinoasă, păcat al vieţii trăite până acum. La realizări putem trece asfaltarea segmentului de drum judeţean dintre Dumeni şi Cordăreni. L-a fost asfaltat pentru că baronul PSD de Cordăreni, beizadeaua Cristian Dumitraş, care a moştenit scaunul de primar de la tatăl său Constantin Dumitraş, chivernisit cu zeci de hectare de pădure şi sute de teren arabil a devenit unul din factorii decidenţi în PSD Botoşani. Când ai o aşa avere, nimic şi nimeni nu-ţi poate rezista!
Un alt segment de drum judeţean asfaltat a fost cel dintre Dumeni şi Havârna. Aici a intervenit baronul PSD, primar de Conceşti, Costel Nazare, şi el putred de bogat, cu interese de afaceri pe raza comunei Havârna, drum dosnic prin care maşinile sale pot transporta de la Darabani spre alte zări de interes producţia sa agricolă. Cu ani în urmă pe acest drum veneau maşinile încărcate vârf cu alcool produs la negru de un alt baron al PSD din zona Teleorman. Merită de amintit că fratele baronului de Darabani, fostul poliţist Gheorghe Nazare, este acum preşedintele Comisiei de Autoritate Teritorială şi Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani. Vedeţi cum se înlănţuie verigile PSD-ului când vine vorba de afacerile pe banii publici care acum sunt furaţi la vedere?!
Să mai trecem la realizările preşedintelui Macaleţi asfaltarea drumului spre Roma şi plombarea, cârpirea acestui drum judeţean pe segmentul Roma Dorobanţi, o cârpeală de mântuială dar despre care se spune că anumiţi şmecheri din cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani şi-au burduşit buzunarele de pe urma comisioanelor.
Şi, acum, să trecem în revistă comunicatele mincinoase. Ni s-a spus că se vor moderniza segmente de drumuri judeţene precum Coţuşca – Ghireni – DN Cotu Miculinţi (foto), segmentul Corlăteni – Dimăcheni, o bucăţică pe segmentul Manoleasa – Zahoreni şi ceva mai consistent pe segmentul Vorona – Oneaga – Pădureni. Observaţi că n-am amintit nimic despre „drumul strategic” al lui Macaleţi cu care ne-a minţit tot anul şi nu s-a făcut nimic palpabil.
Deşi se ştie că firma Tehnic Asist se află în pragul falimentului, cele trei segmente de drum judeţean au fost câştigate, în urma unor licitaţii atent regizate, de falimentara Tehnic Asist. Între timp firma a intrat în insolvenţă. La rândul său, Tehnic Asist a subcontractat lucrările cu firma Conrec SA şi Cornell’s Floor Roma condusă de Dumitru Bârsan, cel implicat în afacerile murdare ale fostului preşedinte CJ Florin Ţurcanu şi care a ridicat vilă mândră nevestei şoferului, adică senatorului vicepreşedinte al Senatului România Doina Federovici, preşedinte al PSD Botoşani, la Sălişte – Stăuceni.
Pentru că Tehnic Asist a intrat în insolvenţă, lucrările la cele trei segmente de drum s-au stopat, respectiv Coţuşca – Ghireni, Manoleasa – Zahoreni şi Corlăteni – Dimăcheni. Pe deasupra, firmele subcontractante Conrec SA şi Cornell’s Floor, pentru cât a apucat să lucreze, s-au ales cu pagubă. Practic, lucrările la aceste trei segmente de drum au intrat în blocajul care poate ţine ani de zile.
Îl întreb pe preşedintele Costică Macaleţi, nu cât şi cine a primit comisionul ca firma Tehnic Asist să câştige aceste lucrări, ci de ce ne-a minţit un an întreg cu realizări care nu există în teren? N-a aflat că minciuna are picioare scurte? S-au a mers pe mesajul poeziei lui Vlahuţă cum că „Minciunea stă cu regele la masă” şi înnobilată cu nun asemenea rang social minciuna devine virtute. Poate că prin PSD minciuna o fi virtute, dar pentru cei care circulă pe aceste drumuri ea este un calvar iar autorii calvarului trebuie pedepsiţi. Lua-ţi aminte, domule preşedinte?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Albeşti: „Împreuna la Centenar !- 1 Decembrie – Ziua Naţională a României”
Mesajul primarului Cătălin Fluture de Ziua Naţională – Centenarul Unirii
Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 3 – 9.12.2018
Laudatio pentru consilierii locali ai comunei Dângeni
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu şi Centenarul Unirii
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Botosani
Scandalul DPA - Reacția Ministerului de Externe:
Erori grave, din necunoaștere sau rea intenție, care aduc atingere adevărului istoric
Guvernul francez suspendă creșterea taxelor la carburanți,
după protestele masive
Posibilele consecinţe ale panaramei din Parlamentul României
Ioan Rotundu
M-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti
Nova Apaserv: Bătaia de joc la adresa noastră întrece orice limită
Ioan Rotundu
Băsescu, mesaj către Dragnea: Daddy pare că nu înțelege nimic
Nu mai controlează nici guvernul, nici majoritatea parlamentară, nici partidul. Pleacă acum!
Ptrds-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 7.12.2018
Neruşinatelor, aţi pângărit până şi ingenuitatea copilăriei!
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu 1 Decembrie 2018 - Dangeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog