Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13062
De la 07 Ianuarie 2003
122873129

Preşedintele Ţâbuleac intervine în Operaţiunea „Salteaua”

  • doi şefi de Direcţii din cadrul CJ Botoşani sesizaţi la Comisia de Disciplină
  • 17 July 2008, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac a luat act de sesizarea vicepreşedintelui Florin Ţurcanu. Anume, că şefa de la finanţe din cadrul instituţiei, Maria Bordaş s-a folosit de funcţie în beneficiul familiei. În sensul că aceasta ar fi făcut presiuni asupra directorului de la Sanatoriul Guranda pentru a-i împrumuta fiului său 30 saltele din magazia unităţii spitaliceşti.
„Am ajuns la concluzia că trebuie să verificăm această sesizare, transmiţând termenii către Autoritatea de Sănătate Publică pentru că salariaţii şi directorul de la Guranda sunt în subordinea acestei instituţii. Sunt de părere că şi ei trebuie să răspundă material şi disciplinar. Ambii se fac vinovaţi că au înstrăinat bunuri din unitate. Trebuie să li se impute contravaloarea saltelelor”, a declarat Mihai Ţâbuleac.
În ce o priveşte pe directoarea Maria Bordaş, şeful CJ Botoşani a sesizat Comisia de Disciplină pentru că există prezumţia unei „legături de cauzalitate” şi se impun măsuri disciplinare.

Nimeni nu a stat de pomană
Nu este singura sesizare pe care preşedintele instituţiei o face la Comisia de Disciplină. În aceeaşi situaţie se află şi directoarea de la Direcţia de Integrare Europeană, Viorica Timofti. Motivul este că deşi a primit ca sarcină din partea fostului şef al CJ Botoşani, Constantin Conţac, prin dispoziţia 246/23 noiembrie 2006, să elaboreze ca şi coordonator strategia de dezvoltare a judeţului pe perioada 2007-2013, aceasta nu există nici până în prezent. Deşi termenul de finalizare era de 30 ianuarie 2007. „A trecut un an şi jumătate de la termenul când strategia trebuia elaborată. Această strategie este un instrument de lucru foarte important pentru accesarea fondurilor europene. Apoi, strategia judeţului este prevăzută de lege”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac, specificând că nu s-a limitat însă doar la a aplica sancţiuni.
În sensul că a dat dispoziţii în vederea constituirii unui nou grup de lucru, format din specialişti tineri care să elaboreze strategia. Termenul este de maxim 3-4 luni, deja fiind identificaţi cel puţin 5 dintre specialiştii care vor primi dificila misiune. Aceştia sunt Andrei Buzatu, Otilia Moruzi, Alexandru Iacob, Luminiţa Vodă, Margareta Său.
Viorica Timofti susţine că preşedintele nu are deloc dreptate. „Strategia a comportat un volum foarte mare de muncă. S-au adunat datele. De fiecare dată colectivul s-a întors înapoi fiindcă interveneau date noi şi trebuiau puse la punct. Strategia este aproape gata. Mi se pare nejustificată. Trei oameni nu puteau să lucreze în două luni la astfel de lucru. Alte Consilii au dat spre consultanţă să se facă un astfel de material. Nimeni nu a stat de pomană. În paralel s-a lucrat şi pe programele transfrontaliere şi pe fonduri structurale”, a subliniat Viorica Timofti.
Neplăcut surprins s-a dovedit a fi şi fostul şef al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac care a precizat că strategia poate fi finalizată doar atunci când sunt adunate toate datele de la celelalte instituţii ale statului. „Unora le place tot timpul să vorbească, doar pentru a demonstra că au limbă în gură”, a punctat Constantin Conţac. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Locul în care toată lumea fură pe toată lumea
Horoscop
Surpriza lui Dumnezeu
Şi-a propus să-i hărnicească pe puturoşii beneficiari ai Legii 416
Vrea să se pună bine cu localnicii, dar şi cu Dumnezeu
Ofertă comercială Comat Giurgiu
Firmele germane de IT s-au bătut pentru un român premiat de NASA
Românii şomeri din Spania se întorc acasă
Românii din Ucraina cer ministrului Adomniţei să-i apere de abuzurile autorităţilor
Poliţia a percheziţionat Primăria Dângeni şi a ridicat documente
Zice că infirmierele nu se mai stropşesc la pacienţi
Pentru că nu şi-a găsit naşul, Termica face legea în casa noastră
Poliţist comunitar retrogradat pe un an de zile
Primarul din Suliţa, acuzat că a colaborat cu Securitatea
Ţâbuleac vrea să aibă putere, nu doar să execute
Şi-a pierdut viaţa pentru un stog de fîn
Şeful CJ vrea să mute Centrul Militar într-un spaţiu deja închiriat
„Cuvântul e un dar al lui Dumnezeu şi nu e permis să-l folosim oricum”
A uitat cât i-a cerut lui Câmpanu pentru daune morale
Fostul sediu al CGP Botoşani este revendicat de un bucureştean
Primăria şi Consiliul Judeţean Botoşani s-au luptat în Instanţă peste trei ani de zileDupă ce Primăria a obţinut câştig de cauză, dorea să mute în clădire Poliţia Comunitară
Liceeni nu vor mai putea păcăli AJOFM
Puţini la număr, dar mult mai răi
Au descoperit în renta viageră o sursă de câştig
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog