Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
38847
De la 07 Ianuarie 2003
89189593

Preşedintele Ungariei vopseşte aşa zisul Ţinut Secuiesc

  • el l-a numit “Regiunea de dezvoltare ţinutul Secuiesc”
  • 24 October 2008, 23:00
Presedintele Ungariei, Solyom Laszlo, a lansat joi seara, la Miercurea Ciuc, ideea infiintarii unei regiuni de dezvolare in tinutul Secuiesc, care ar asigura unitatea maghiarilor din Romania, informeaza Ager Press, preluat de Romanian Global News. Sustinand segregarea etnica si aruncand la gunoi libertatea de miscare, Solyom a spus ca tinutul Secuiesc si alte zone locuite majoritar de maghiari, in alte tari, sunt aparate de principiul din dreptul international privind interzicerii schimbarii fortate a relatiilor interetnice, dar este nevoie de mai mult decat atat pentru maghiarii de aici. Presedintele Ungariei considera ca este nevoie de putere economica, politica si culturala a maghiarilor de aici, dar si de intelegerea de catre partea romana a importantei existentei maghiarilor.
„Daca tinutul Secuiesc, pana in zilele noastre formeaza o unitate istorica( !!!!!!, este de apreciat solicitarea de a crea un cadru admnistrativ adecvat, care sa corespunda acestei unitati existente si care sa asigure dezvoltarea ei in continuare. Este vorba de crearea unei regiuni de dezvoltare in tinutul Secuiesc, ceea ce consider ca este echitabil si realist”, a spus Solyom Laszlo.
Nu stim exact la ce s-a referit Presedintele maghiar atunci cand a vorbit de « unitate istorica », atata timp cat in zona judetelor Harghita si Covasna se gasesc peste 100 de cetati dacice si romane. seful statului ungar si-a exprimat speranta ca unitatea maghiarilor in limba si cultura din aceasta zona va ramane neclintita.
„Cunoastem schimbarile prin care a trecut populatia Transilvaniei, de-a lungul istoriei iar tinutul Secuiesc a pastrat peste o mie de ani unitatea poporului in limba si in cultura si doresc ca aceasta unitate sa ramana in continuare neclintita”, a declarat Solyom care si-a exprimat bucuria ca presedintele Basescu sarbatoreste impreuna cu maghiarii ziua Revolutiei din 1956.
In cadrul discursului sau Solyom Laszlo a subliniat fiind indelung aplaudat ca afirmat ca „iubeste integral fosta patrie comuna”, cu referire la Ungaria Mare.
„Iubesc integral fosta noastra Patrie comuna si totadata e pe placul meu faptul ca in cadrul Ungariei alte natiuni traiesc si se dezvolta, tot asa ma bucura cand cetateni din Romania isi dau copiii la scoala la Gyula. Este pacat ca in unele zone ale Ungariei au disparut svabii, pacat ca au plecat sasii din Ardeal, insa maghiarii vor ramane aici, cu totii, 1 milion si jumatate si sa dea Dumnezeu sa se inmulteasca”, a mai spus presedintele Ungariei.
Reamintim ca circa 150.000 de romani greco-catolici si circa o jumatate de milion de germani din Ungaria, au fost asimilati printr-o politica agresiva de stat care le-a schimbat numele si le-a transformat biserica si scoala intr-una maghiara.
Demagogia Presedintelui maghiar este oricum de apreciat, iar minciunile enuntate sunt pe masura faptelor reprobabile ale Ungariei. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarului din Miercurea Ciuc i-a fost frică de Băsescu
el nu a amintit de Regiunea Autonomă Maghiară
Umbra lui Şaguna
A primit o avere de 950 milioane euro de la unchiul pe care nu-l văzuse de 10 ani
Telefonul mobil care ştie să-şi recunoască posesorul inventat de o româncă
Fonduri de 172,2 milioane lei pentru finanţarea proiectelor locale
Comunicat de presă
Cum este minţit şi înşelat clientul la BCR
Horoscop
Sărăcie într-o bancă… elveţiană
Aparatură medicală ultraperformantă
Chiar şi dezbrăcată, Daniela n-aduce voturi
Neveste de politicieni cocoţate în funcţii publice
Comentariul comentariilor (CCXXIV)
(Ioan Rotundu)
Buhăianu este chinuit de prea multe întrebări
Bine instruiţi de Ţurcanu, liberalii i-au trădat pe social-democraţi
Mihai Ştefan a ieşit la lumină sub reflectorul PD-L
Niţură pozează în om sărac, cinstit şi înflăcărat patriot
Membrii Obştii Dracşani ameninţă că vor recurge la gesturi disperate
Oare chiar trebuiau sistate aceste activităţi?
Eutanasierea bolnavilor în stare terminală rămâne valabilă
Probleme la vopsesaua de păr
Reclamaţii fondate la adresa RAR
Nebunia medicamentelor compensate se mută la uşa medicilor de familie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă