Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3548
De la 07 Ianuarie 2003
122889197
Presedintia UE:

Guvernul a gasit sediu la Bruxelles pentru reprezentanta Romaniei la UE

  • 12 May 2017, 23:00
Guvernul a decis care va fi noul sediu din Bruxelles al Reprezentantei Romaniei pe langa Uniunea Europeana, ce va fi folosit pe perioada exercitarii Presedintiei Consiliului UE, in primul semestru al anului 2019. Comisia constituita la nivelul Ministerului Afacerilor Externe a propus cladirea situata pe Avenue Cortenbergh la numarul 107, care a fost folosita si de Slovacia pe perioada Presedintiei Consiliului UE, in semestrul al doilea din 2016.
Guvernul a aprobat joi un memorandumul prin care a validat solutia identificata si propusa de comisia special constituita in cadrul Ministerului Afacerilor Externe si a mandatat Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana sa inceapa negocierile in vederea inchirierii noului sediu din Bruxelles, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
Propunerea a fost selectata de catre comisia constituita la nivelul MAE in urma analizarii tuturor ofertelor conforme cu necesitatile logistice si de reprezentare ale Romaniei pe perioada exercitarii Presedintiei Consiliului UE. Selectia a tinut cont de pret, suprafata, starea imobilului, a dotarilor si utilitatilor, numarul locurilor de parcare, proximitatea fata de sediul Consiliului UE, configuratia spatiilor (sali de conferinte si reuniuni, birouri etc.).
"Asigurarea unui spatiu corespunzator din punct de vedere logistic si de reprezentare este un element cheie in exercitarea de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. Prin decizia de ieri, am intrat in linie dreapta pentru rezolvarea unei probleme esentiale in perspectiva anului 2019. Exercitarea unei presedintii de succes la Consiliul UE este, probabil, cel mai important proiect al Romaniei, dupa aderarea la NATO si integrarea in Uniunea Europeana. Este o prioritate in programul nostru de guvernare, fiindca ne ofera oportunitatea consolidarii profilului european al Romaniei, ca stat matur si responsabil", a declarat Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilnic: Execuţie în stil poliţist
Horoscopul zilei de 12.05.2017
Prezente inedite pe listele lui Macron:
O fosta toreadoare, un geniu al matematicii, o femeie pilot de vanatoare si un judecator anticoruptie
Donald Trump recunoaste ca l-a intrebat de trei ori pe fostul director FBI
daca este vizat de ancheta privind legaturi cu Rusia
Informare meteo de furtuni, ploi torentiale si fulgere,
Klaus Iohannis vrea o intalnire in iunie cu presedintele Trump/
Coalitia PSD-ALDE se pregateste de remanierea Guvernului Grindeanu. Ar fi vizati trei ministri
Statul roman blocheaza zilnic accesul la site-ul prin care fermierii isi raporteaza terenurile
pentru platile de la Uniunea Europeana, din cauza numarului prea mare de vizitatori
Lumea lu' Rotundu: Emisiunea din 12.05.2017
Comunicat de presă APIA Votoşani
Catrenul săptămânii
Garda de Mediu Botoşani – Indianca, dolarii şi parlamentarii
Lumea lu' Rotundu: Botoșănean omagiat la Chișinău
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog