Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13961
De la 07 Ianuarie 2003
122874028

Presedintii Parlamentului, scrisoare catre ambasadori

  • Opozitia forteaza caderea unui guvern legitim si foloseste sistemul judiciar ca o unealta
  • 10 June 2015, 23:00
Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea, respectiv Calin Popescu Tariceanu, sustin intr-o scrisoare adresata ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti ca actuala Opozitie incearca sa forteze "caderea unui guvern legitim", folosind sistemul judiciar ca o "unealta" pentru preluarea puterii, informeaza Agerpres.
Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului afirma, totodata, ca Opozitia a lansat un "razboi impotriva ordinii constitutionale din Romania" si ca se incearca boicotarea Parlamentului si generarea unor "proteste stradale ilegale pentru a crea presiune si a impinge Romania in haos".
"Opozitia incearca sa forteze caderea unui guvern legitim, sustinut de catre o majoritate parlamentara legitima, folosind ca pretext un caz judiciar, punand astfel in pericol nu numai stabilitatea Romaniei intr-o regiune din ce in ce mai agitata, dar si democratia Romaniei, la 25 de ani de la caderea comunismului. Opozitia a lansat un razboi impotriva ordinii constitutionale din Romania. Ei incearca sa captureze puterea total si sa duca tara intr-o criza profunda, cerand alegeri anticipate - in pofida unei majoritati parlamentare solide formata de o larga coalitie ce include forte social-democrate, liberal, progresive si conservatoare", se arata in documentul obtinut de Agerpres.
Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu afirma, in scrisoare, si faptul ca premierul Victor Ponta a fost acuzat de catre procurori "inainte de a i se oferi sansa de a fi audiat sau sansa de a oferi o explicatie in fata acuzatiilor", adaugand ca acesta isi poate insa dovedi nevinovatia "daca i se permite".
"Camera Deputatilor, in mod legal si constitutional, chemata sa se pronunte asupra acestei chestiuni, a votat cu o larga majoritate impotriva cererii DNA. Noi credem cu tarie ca acest caz judiciar nu trebuie sa aiba o semnificatie politica. Referindu-se la caz, prim-ministrul a declarat ca va coopera pe deplin cu procurorii si ca nu vor fi obstructii de nicio maniera. Camera Deputatilor s-a pronuntat impotriva transformarii cazului prim-ministrului intr-un pretext pentru o criza grava de catre fortele politice din Opozitie. (...) Care este miza aici? Nu persoana prim-ministrului - care poate si fara dubiu va dovedi nevinovatia sa, daca i se permite. Pericolul aici este distrugere nedemocratica a actualului guvern si majoritatii parlamentare, cu scopul de a da puterea actualilor membri din Opozitie", se mai arata in documentul amintit.
Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului adauga faptul ca Opozitia ameninta sa distruga progresul recent al Romaniei "prin metode de forta nedemocratice si ilegitime si sa foloseasca sistemul judiciar ca o unealta in incercarea lor de a ajunge la putere in Romania".
Potrivit acestora, este impotriva angajamentelor asumate de catre Romania fata de partenerii sai europeni si transatlantici ca "PNL sa foloseasca sistemul judiciar pentru a rezolva incapacitatea sa de a convinge atat populatia, cat si membrii Parlamentului printr-un program politic coerent".
"La momentul actual, Romania este o ancora de stabilitate intr-o regiune cu probleme. (...) Singurii beneficiari ai acestui haos sunt cei interesati sa genereze instabilitate in aceasta regiune atat de tulburata de situatia din Ucraina. Noi ca reprezentanti ai majoritatii legitime, aleasa de poporul roman prin alegeri libere si democratice, suntem ingrijorati ca telul catorva lideri de a cuceri putere absoluta poate pune in pericol decenii de progres democratic si mai ales pasii uriasi din anii trecuti catre o societate mai prospera si mai justa in care exista respect total pentru statul de drept", mai spun cei doi in scrisoarea adresata ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti.
Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu mentioneaza, de asemenea, ca in opinia lor sistemul judiciar nu a fost niciodata mai activ ca in ultimii trei ani.
"Impreuna am reusit nu numai sa trecem peste criza economica, dar si sa asiguram crestere economica pentru al treilea an consecutiv - in momentul acesta cea mai mare rata din Europa. Sistemul judiciar este independent si nu a fost niciodata mai activ ca in ultimii trei ani. Lupta impotriva coruptiei este consolidata, asemeni securitatii nationale in contextul regional", mai spus cei doi demnitari.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nemulţumire sexuală
Reţeta zilei: Maioneză de usturoi
Horoscopul zilei
Ce afaceri si ce profit au avut in 2014 principalele companii de televiziune si radio
pentru care guvernul vrea sa infiinteze un fond audiovizual
De ce a refuzat Valeriu Iftimie titlul de „cetăţean de onoare”
Ioan Rotundu
Alina Gorghiu anunta un protest al PNL la Parlament in ziua motiunii de cenzura cu 10.000 de oameni
Robert Cazanciuc: Oficial nu mi s-a cerut demisia. Voi avea probabil o discutie cu premierul azi sau maine
Care jurământ?
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Cerşetorul Ponta
Botoşani: La Darabani, părintele Nicodim Nichita contraatacă
Reactie rapida / Mizele mutarii lui Cazanciuc. A ajuns "Oprea - interesul national" salvatorul justitiei
Ponta cumpără tăcerea televiziunilor de ştiri
15 milioane de euro pregatiti ca ajutor de stat pentru posturile TV in anul electoral 2016
Ministrul Ioan Rus i-a jignit in masa pe romanii din diaspora
cu doua zile inaintea votului asupra motiunii de cenzura: Au poate 1500 de Euro salariu. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva
Ioan Rus, dupa declaratiile prin care ii insulta pe romanii din diaspora
Am sa cer eventual primului ministru sa imi accepte demisia
Victor Ponta anunta pe Facebook ca a acceptat demisia lui Ioan Rus din functia de ministru al Transporturilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog