Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24843
De la 07 Ianuarie 2003
87555521

PressOne: Vicepresedintele CSM Codrut Olaru si-ar fi plagiat toata teza de doctorat.

  • Lucrarea este coordonata de Tudorel Toader
  • 15 January 2018, 23:00
Vicepresedintele CSM Codrut Olaru si-ar fi plagiat in totalitate teza de doctorat "Particularitatile criminalitatii organizate in Romania", sustinuta in 2013 la Universitatea Bucuresti, copiind din diversi autori romani sau din surse onlince, afirma PressOne. Teza de doctorat a fost coordonata de actualul ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
Potrivit PressOne, cele aproape 250 de pagini ale tezei de doctorat semnata de Codrut Olaru sunt copiate din autori romani sau din surse online.
Propriu-zis, lucrarea ar fi o simpla inventariere a unor tematici cum ar fi traficul de droguri sau de persoane, terorismul, criminalitatea informatica sau spalarea banilor.
Teza nu propune o metodologie de cercetare, nu are un corpus de cercetare si nici o parte propriu-zisa de cercetare.
De asemenea, desi a fost sustinuta in 2013, cele mai multe referinte bibliografice din teza au aparut pana in anul 2009.
Olaru ar fi citat autori la notele de subsol prin "op.cit" (opera citata anterior), desi acestia erau mentionati pentru prima data.
Teza procurorului, sustinuta in 2013, cand Codrut Olaru era adjunct al procurorului general al Romaniei, a fost coordonata de actualul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, pe cand acesta era decanul Facultatii de Drept de la Universitatea din Iasi si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).
Din comisia de sustinere a tezei sale au facut parte, ca referenti, profesorul Constantin Mitrache si profesorul Anastasiu Crisu, ambii de la Universitatea din Bucuresti, si profesorul Vasile Pavaleanu, de la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava. Presedintele comisiei a fost conferentiarul Tudor Plaesu, de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.
De unde a copiat Olaru
Codrut Olaru copiaza, printre altele, fara sa citeze, din cartea "Cunoasterea crimei organizate", scrisa de Damian Miclea si publicata in 2001 la editura Pygmalion. Continutul paginilor 5 si 6 apare in referatul "Organizatii criminale", postat in aprilie 2006 pe site-ul referat.clopotel.ro.
Paginile 16 si 17 (corespondent in carte) sunt copiate din volumul "Criminalitatea organizata si spalarea banilor", scris de procurorul Gheorghe Mocuta.
Olaru ar fi copiat de la Mocuta inclusiv notele de subsol.
Acesta a mai copiat din articolul "Colonialismul modern", semnat de Dumitru Mazilu, din volumul "Criminalitatea organizata in domeniul afacerilor", semnat de fostul chestor de Politie Costica Voicu, impreuna cu Adriana Voicu si Ioan Geamanu, dar si din alte articole, referate, inclusiv din diverse legi sau Hotarari de Guvern.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 16.01.2018
Bancul zilei: Demnitatea papagalului
Umiliţi de unguri ]n propria noastră Casă
Ioan Rotundu
Mihai Tudose si-a anuntat demisia din functie
Mihai Tudose la sosirea la sedinta CEx:
Nu se poate vorbi de autonomia unei bucati din Romania. Despre asta a fost vorba, nu de spanzurat oameni / M-am referit la mandatele autoritatilo
Profund in neregula, neprincipial daca s-au strans semnaturi pentru demiterea lui Mihai Tudose
Un mare sindicat denunta "umilirea" profesorilor:
salarii mai mici decat secretare si soferi din primarii
Placa Ambasadei Romaniei din Ungaria, acoperita cu steagul Tinutului Secuiesc
Aseară, după emisiunea Acces direct, poliţistului Gorgan i-a sunat ceasul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă