Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23992
De la 07 Ianuarie 2003
122909641

Pretenţiile ministrului Funeriu i-a scandalizat pe dascăli

  • 13 October 2010, 23:00
Se vrea învăţământ de calitate, cu salarii mizere. Pretenţiile ministrului Educaţiei i-au scandalizat pe dascăli. Acesta le transmitea ieri că în ceea ce priveşte politicile în domeniul resursei umane, „pentru a avea un învăţământ de calitate este nevoie de cadre didactice care să fie bine pregătite, corect selectate şi corect răsplătite”.
„Legea salarizării unitare în sistemul bugetar, nici cea actuală, nici cea „îmbunătăţită”, de care auzim că vom avea parte anul viitor, nu dă nici pe departe senzaţia că se doreşte o răsplată pe măsura muncii în sistemul educaţional.Calitate fără motivare financiară nu mai poate exista. Dascălul cu vocaţie, cel pe care îl vrea ministrul Funeriu, şi cum sunt mulţi dintre cei care lucrează în învăţământ, are totuşi o familie de întreţinut, trebuie să facă faţă unor cheltuieli care sunt tot mai greu de suportat”, spune profesorul de matematică Matei Nicula.
Ministrul Funeriu se lăuda ieri că în noua lege a educaţiei s-a prevăzut o formare profesională de calitate prin introducerea masterului didactic şi a unui an de stagiatură pentru formarea iniţială, dar şi prevederi foarte bine ţintite pentru formarea continuă.
De asemenea, se lăuda cu procedurile moderne de selectare a personalului didactic, care vor asigura inserarea şcolii mult mai bine în comunitate decât este cazul acum şi o selecţie cât mai corectă, încă o dată bazată pe calitatea cadrelor didactice.
„Sunt prevăzute mecanisme de progrese în carieră care să fie mult mai atractivă decât cele pe care le avem astăzi. Progresul în cariera didactică nu se va mai face exclusiv pe teancuri de diplome obţinute, ci pe munca efectivă la clasă. Şi am să vă dau un exemplu, este mult mai dificil să duci un elev de la mediul rural de la nota 6 la nota 7, decât să iei un elev de la nota 9,80 şi să-l duci la 10 şi, eventual, să-l faci olimpic. Astăzi, profesorii care scot elevii olimpici sunt pe drept răsplătiţi. Iar cei care fac o muncă extrem de dificilă, dar nu mai puţin importantă, în aceea de a creşte nivelul elevilor care sunt într-un mediu mai puţin favorizat, sigur au o şansă în cariera didactică mai scăzută, iar acest lucru nu este corect”, transmitea, ieri, ministrul Funeriu, printr-un comunicat de presă.
În plus, ministrul le-a transmis profesorilor că le va oferi, prin noua lege a educaţiei, o predictibilitate în carieră. Potrivit acestuia, cadrele didactice vor şti de la bun început, din prima zi în care se angajează în cariera educaţională, ce-i aşteaptă din punct de vedere financiar, ce-i aşteaptă din punct de vedere al carierei. Asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei a fost anunţată de ministru că se va produce în următoarele două săptămâni. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, joi, 14 octombrie 2010
Bancul zilei: Magazin de unde poţi cumpăra un… bărbat
Traian Băsescu tratează împăcarea cu OMV Petrom
Italia: Trei români, arestaţi după violarea unei tinere de 20 de ani
PD-L joacă acum la “totul sau nimic”
Ungaria ar putea impune o taxă suplimentară si marilor lanţuri de magazine
Atenţie la portocalii!
Ioan Rotundu
Procurorii DNA au destrămat idila Ada - Cătălin
Poliţistul membru al unei reţele de prostituţie arestat pentru 29 de zile
Premieră teatrală: „Amintiri din copilărie”
„S-au scris blasfemii despre Sfânta Cuvioasă Parascheva!”
afirmă consternat protopopul Lucian Leonte
Mii de botoşăneni nu vor avea căldură
Ministrul Finanţelor a părăsit biroul, însoţit de jandarmi
premierul Boc i-a cerut lui Gheorghe Ialomiţianu să-şi rezolve singur problema din minister
Legea salarizării aduce alte nemulţumiri celor din învăţământ
Legea Educaţiei va deveni operantă prin asumarea răspunderii Guvernului Boc
Tudorache aşteaptă instalarea oficială ca director al DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog