Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8127 lei
1 USD = 4.3601 lei


Număr accesări
Astăzi:
2158
De la 07 Ianuarie 2003
74104413
Prima reacţie la represiunile de la Chişinău:

Un europarlamentar roman cere o reacţie a Europei

  • 20 June 2008, 23:00
„Evenimentele din ultimele zile ne demonstreaza incalcarea flagranta a drepturilor omului in Republica Moldova. Cer institutiilor europene, masuri urgente pentru stoparea acestora”, astfel incepe apelul semnat de europarlamentarul roman Maria Petre si inaintat Parlamentului European, transmite Romanian Global News facand referire la blogul personal al lui Tudor Cojocari.
Europarlamentarul roman, Maria Petre, cere in regim de urgenta Parlamentului European o reuniune extraordinara a delegatiei Comisiei parlamentare de cooperare UE - Moldova, in cadrul careia responsabilii guvernamentali din Republica Moldova sa fie chemati sa dea explicatiile necesare asupra abuzurilor din ultimele zile.
De asemenea, Maria Petre are in vedere initierea, de catre membrii delegatiei, a unei noi rezolutii pe tema incalcarii drepturilor omului in Republica Moldova, care sa fie dezbatuta si adoptata in regim de urgenta in sesiunea Parlamentului European din iulie 2008.
Demersul, europarlamentarului roman survine ca reactie la doua evenimente de data recenta: actiunile puterii actuale din Republica Moldova indreptate impotriva tinerilor care isi exprima liber opiniile pe forumurile accesibile pe internet si pe portalurile de stiri din aceasta tara precum si atitudinea abuziva a guvernului de la Chisinau in legatura cu actiunea organizata zilele trecute de o organizatie non-guvernamentala menita sa apere drepturile pensionarilor si intitulata, simbolic, “Salvgardare”. ´´In primul ca si in al doilea caz, avem de-a face cu incalcari grave ale drepturilor fundamentale ale omului, a libertatii de exprimare si de actiune, simbolice daca ne raportam la cei impotriva carora sunt indreptate: cei mai tineri si cei mai in varsta.´´ si-a argumentat demersul Maria Petre.
´´In primul caz, este aproape incredibil ca un guvern si institutiile sale de forta se indreapta impotriva tinerilor liceeni, ii citeaza la parchet, plecand de la o declaratie publica socanta a domnului presedinte Vladimir Voronin, potrivit caruia “libertatea presei si libertatea de exprimare reprezinta o problema de ambitie nationala”. A doua zi dupa aceasta declaratie, Procuratura a sechestrat calculatoarele tinerilor care se presupune ca ar fi publicat comentarii critice la adresa guvernarii de la Chisinau. In privinta actiunii organizatiei “Salvgardare”, imaginile cu pensionarii batuti, culcati pe scarile guvernului, cu fata sangerinda si bruscati de de fortele de ordine, care, potrivit sefului politiei municipale, Iacob Gumenita, au “protejat sediul Guvernului de furia dezlantuita a pensionarilor” sunt socante si greu de comentat.´´ afirma europarlamentarul roman.
Apelul europarlamentarului roman a fost adresat presedintei delegatiei Comisiei parlamentare de cooperare UE - Moldova, membrilor acestei delegatii precum si delegatiei Romaniei in Parlamentul European. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sărbătoarea otlacanilor
Românii din Spania nu pot primi ajutorul de şomaj în schimbul întoarcerii acasă
O nouă Nadie Comaneci, de 11 ani, a primit cetăţenia spaniolă
Instruire în managementul serviciilor sociale
Captură de… 92 pachete de ţigări
Jandarmii au prins patru hoţi minori şi… au recuperat prejudiciul
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Construiesc orice şi de calitate
Cum s-a împlinit dorinţa domnului Gorsky
Comentariul comentariilor (CXLI)
(Ioan Rotundu)
Cireşul aducător de moarte
Sinucigaşul scandalagiu
Bebeluş chinuit de nişte părinţi beţivi
Legături ţesute din poveştile oraşului
În comuna Roma, doar cinci consilieri s-au prezentat la şedinţa de constituire
Alexa, al doilea viceprimar de Botoşani
Dă anual 300-400 milioane pentru Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Stagiune estivală pentru Rapsozii Botoşanilor
Curtea de Apel Suceava a amânat verdictul la contestaţia lui Conţac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă