Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15067
De la 07 Ianuarie 2003
113019564

Primăria Botoşani - Comunicat de presă

  • 6 August 2019, 15:28
Primăria municipiului Botoșani a amplasat în zona centrală a orașului primele două module stradale mobile de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile. Încăpătoare, cu un aspect estetic plăcut, modulele permit colectarea separată a plasticului, metalului, hârtiei și cartonului.
Municipalitatea botoșăneană este parte a unui proiect pilot prin care zonele centrale aglomerate vor fi dotate cu un total de 50 până la 100 de stații mobile de acest gen. Acestea sunt destinate conștientizării populației privind importanța colectării selective a deșeurilor, în condițiile în care legislația europeană în domeniu a introdus exigențe noi începând cu data de 1 iulie a.c. Referitor la acest proiect demarat la Botoșani, primarul Cătălin Flutur a declarat:
„Încercăm să sensibilizăm locuitorii orașului asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate. Trebuie să înțelegem că în etapa următoare vom avea de plătit o taxă de salubritate mai mare cu cel puțin 25% dacă nu respectăm noile obligații, în timp ce pentru alte municipii, care fac colectare selective, factura de salubrizare va scădea cu 25%. Colectarea selectivă a deşeurilor reprezintă nu doar o obligație legală, ci și o problemă de educaţie civică şi trebuie să devină o obişnuinţă pentru locuitorii municipiului”.
Primăria botoșăneană vine astfel, prin eforturi financiare proprii, în sprijinul operatorului local Urban Serv și al ADI Ecoproces, unitatea de implementare a exigențelor în domeniul gunoiului menajer din subordinea Consiliului Județean.
Cele două entități, ADI-Ecoproces și Urban Serv, vor demara și ele o campanie de informare și conștientizare prin care botoșănenii vor primi toate informațiile privind obligația de a nu mai arunca tot gunoiul într-un singur sac, ca până acum, ci separate pe categorii, în containerele dedicate reciclării. Toate deșeurile colectate selectiv prin acest proiect vor fi transportate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Stăuceni, contribuind la reducerea taxei de salubritate. La această data, procentul de deșeuri selectate înregistrat în municipiul nostru este sub 1%, față de o medie națională înregistrată la nivelul municipiilor de 13% și o exigență a noii legislații de minimum 50%, cotă de atins până la sfârșitul anului 2020.
Potrivit legii, în fiecare cartier, într-o primă etapă, au fost puse la dispoziția botoșănenilor containere speciale pentru fiecare categorie de deșeu în parte: resturi menajere, hârtie/carton, metal, plastic. Pentru cetățenii care locuiesc la case, Urban Serv va pune la dispoziție saci de culoare galbenă pentru plastic și metal și de culoare albastră pentru hârtie și carton. În perioada imediat următoare va fi pregătită și infrastructura pentru colectarea sticlei reciclabile.
BIROUL DE PRESĂ

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Scenariu prost regizat
Horoscopul săptămânii 5 – 11.08.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
România, ţara prizonieră a unor grupări politice mafiote
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Transfagarasanul
Cum a ratat comisarul şef Aioanei funcţia supremă în IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Perfidia, principiul etic şi moral promovat de PSD
Ioan Rotundu
Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani, prins cu lucrarea de doctorat plagiată
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Locativa SA Botoşani
Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari
Va fi comisarul şef Cătălin Ilaşcu viitorul şef al IJP Botoşani?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă