Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24112
De la 07 Ianuarie 2003
83955619

Primăria Manoleasa a pierdut o finanţare de 1,5 milioane euro

  • 24 June 2013, 23:00
Datorită unor procese interminabile de evacuare silită a unui comerciant din spaţiul Căminului cultural din localitate, Primăria Manoleasa a pierdut o finanţare europeană de 1,5 milioane de euro.
Cu vreo doi ani în urmă, Primăria depus un proiect pentru a obţine finanţare europeană să reabiliteze mai multe obiective culturale şi sociale din comună. Proiectul a fost găsit viabil şi aprobată finanţarea. Numai că s-a ivit o problemă. Căminul cultural a fost concesionat cu mulţi ani în urmă agentului economic Alexandru Boroleanu. Concesiunea s-a făcut printr-o succesiune de acte false, implicaţi fiind foştii primari de până la actualul Mircea Mihai.
Boroleanu, preşedinte şi consilier local PDL, candidat în mai multe rânduri la primărie pentru funcţia de primar, adversar politic înverşunat al primarului Mircea Mihai (foto), n-a dorit să evacueze căminul. Nici când printr-o suită de procese s-a demonstrat că la baza concesiunii au stat documente falsificate, Boroleanu n-a acceptat să părăsească spaţiul.
Prin Sentinţa civilă de evacuare nr.3144 din 28 august 2012, rămasă definitivă şi irevocabilă, Boroleanu trebuia să părăsească spaţiul. N-a făcut-o. Abia în 17 iunie a.c., Alexandru Boroleanu, cu societatea aflată în faliment din cauza datoriilor nde zeci de miliarde de lei la partenerii de afaceri şi Primărie, a trimis o adresă Primăriei Manoleasa ca în ziua de 28.06.2013, ora 09.00, să trimită nun delegat la Căminul cultural pentru a-i fi predat.
Despre conflictul dintre Alexandru Boroleanu şi Primăria Manoleasa noi am scris, inclusiv despre modul în care judecătorii , în mod făţiş, l-au favorizat pe Boroleanu. S-a mers până acolo încât a dispărut şi dosarul de pe masa grfierului în chiar ziua de proces.
Problema este că, între timp, Primăria Manoleasa a primit înştiinţare că din cauza neînceperii lucrărilor din proiect, i s-a anulat finanţarea. Primăria s-a adresat la CEDO. Un astfel de proces este de durată şi nu se ştie cum va fi soluţionat. Din cauza ambiţiilor unui politician local, fie el şi agent economic, Primăria a pierdut o finanţare de interes public. Normal şi corect ar fi fost ca Parchetul să declanşeze o anchetă.
Din păcate nu s-a declanşat o astfel de anchetă şi nici nu credem că se va declanşa vreodată. La Parchetele din Botoşani Boroleanu are mai multă trecere decât cei care reprezintă interesele publice.
Spunea cineva că stârpirea corupţiei ar trebui să înceapă cu cei din Justiţie. Prin alte părţi ale lumii aşa s-ar fi procedat. Noi avem străvechea zical㠄corb la corb nu-şi scoate ochii”, care protejează corupţia din Justiţie.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Constatarea lui Bin Laden
Dinamica economiei: Geografia judeţului cu prof. Cojocariu
Lumea lu' Rotundu: Viceprimarul de Dorohoi
Organele umane ar putea fi crescute în animale şi apoi transplantate la oameni
Alune americane
Scandalul Credit Lyonnais: Omul de afaceri Bernard Tapie a fost arestat
Washington cere Moscovei trimiterea lui Edward Snowden in SUA
purtătorul de cuvânt al lui Putin: Nu avem nicio informaţie despre Snowden
Trăgând cu ochiul prin politica locală
Ioan Rotundu
Nu cred în spusele primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Botoşani: Tăcerea complice a PSD-ului în cazul Popăuţi
Dorohoi: Premiile Festivalului
Botoşani: Primii condamnaţi la referendum sunt la Vlăsâneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă